Jawline Dolgu, Çene Dolgusu Nedir?

Jawline dolgu yani diğer adıyla da çene dolgusu, çenenin uç kısmından itibaren kulak önüne kadar uzanan iki mandibular kemik uzantısı boyunca gerçekleştirilen dolgu enjekte uygulamasıdır.

Çenenin köşesinden çenenin ucuna kadar uzanan yüz bölgesinin her iki yanındaki hattın daha da belirginleştirilmesi sağlanır. Çene hattına ve çene uçlarına yapılacak olan dolgu sayesinde yüz bölgesinin daha şık ve estetik görünmesini sağlamaktadır.

Erkekler için son yıllarda oldukça popüler bir kavram olan “elmas çene” kıvamına ulaşabilmek için de yapılır.

Jawline Dolgu Hangi Amaçlar Doğrultusunda Yapılır?

  • Çene bölgesindeki sarkıklıkları düzeltmek
  • Çene ile dudak uyumunu sağlamak
  • Çene asimetrisini düzeltmek
  • Yuvarlak yüz hattını üçgenleştirmek
  • Yanak sarkıklıklarını düzeltmek

Jawline Dolgu Nasıl Yapılır?

Yüzdeki hacimsel eksiklikleri ve kırışıklıkları gidermek için yapılan tüm dolgu uygulamalarında olduğu gibi çene dolgusunda da alerjik reaksiyon riskinin neredeyse hiç olmaması ve güvenilir olması nedeniyle hyaluronik asit bazlı dermal dolgular tercih edilir.  Uygulama öncesinde, kişinin yüz şekline ve hatlarına göre doğru oranı sağlayacak şekilde çenedeki mevcut sorun değerlendirilir ve dolgu enjeksiyonu uygulanacak alanlar belirlenir. Uygulama bölgesine anestezik krem sürüldükten sonra enjekte işlemleri başlayabilir. Tüm bu işlemler yaklaşık olarak 25-30 dakika sürmekle birlikte tek bir seansta çözüme kavuşturulmaktadır.

Jawline Dolgu Uygulamasından Sonraki Süreç

İşlem sonrasında kişi hemen kolaylıkla gündelik yaşantısına dönebilir. İlk günler çenenin yorulmaması için katı gıdaların tüketimine dikkat edilmeli, sert yiyecekler tüketilmesinden kaçınılmalıdır. Ayrıca ilk bir hafta boyunca diğer tüm dolgu uygulamalarında da olduğu üzere sıcak duş, hamam ve sauna gibi faaliyetlerden uzak durulmalıdır. Gerek görüldüğü taktirde bu ilk haftalık süreçte doktor tarafından kontrol esnasında birkaç rötuş yapılabilir.

Jawline Dolgu Kalıcılık Süresi

Çene dolgusu tek seanslık bir uygulama yapıldığı taktirde 12-18 aylık bir ömür sunmakla birlikte ortalama olarak 15-17 aylık bir kalıcılık bırakmaktadır. Dileyen hastalar seansın kalıcılığı bitmeden, dileyenler ise seansın etkileri geçtikten sonra yeniden işlem yaptırabilir. İşlem sonrasında herhangi bir alerjik reaksiyon kalmayacağı gibi kişi pek bir farklılık da hissetmez. Bir süre sonra etkiler ortaya çıkmaya başlar ve çene hattında çok ciddi değişiklikler olduğu görülür.

Jawline Dolgu

Jawline Dolgu yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken huşulardan biri de dolgu malzemelerinin kalite standartlarıdır. T.C Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmayan hiçbir malzeme kullanılmamalıdır. Ayrıca uzman hekim muayenesi sonucunda da bu malzemelerin oranları belirlenmeli ve hastanın tüm alerjik reaksiyon testleri yapılmalıdır. Görünüşte kolay ve rahat bir uygulama olsa da çene dolgusu muhakkak uzman bir doktor tarafından yapıldığı taktirde rahat ve kolay olacaktır.

 

Çene Dolgusu Fiyatı Öğrenmek için

 

Çene estetiği hakkında bilgi almak, aklınıza takılan soruları iletmek, kuşkularınızı iletmek ya da çene dolgusu ile çene estetiği fiyatı öğrenmek için ameliyatsız estetik alanında faaliyet gösteren doktorların web siteleri üzerinden uygulama hakkında bilgi alabilir ve fiyat sorabilirsiniz. Dilerseniz sorularınızı ilgili sitelerin iletişim sayfalarındaki formları kullanarak hatta whatsapp üzerinden iletebilirsiniz.

Advertorial

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir