Kadın özel harekatçılar Hakkari’de PKK’nın korkulu rüyası oldu
Hakkari’de görevli kadın özel harekat polisleri, vatandaşın huzuru ve vatanın bölünmez bütünlüğü için terörle mücadeleyi baÅŸarıyla sürdürüyor.
Aldıkları sıkı eÄŸitim sonrası Hakkari‘nin zorlu coÄŸrafyasında görev yapan kadın Polis Özel Harekatçılar (PÖH), düzenledikleri operasyonlarla terör örgütü PKK‘ya göz açtırmıyor.
Hakkari Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki kadın polisler, 7 gün 24 saat elleri tetikte görev yapıyor.
Terörle mücadele görevini başarıyla yürüten kadın özel harekatçılar, vatandaşın huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyor.
Bölgede görevlerini cansiparane yerine getiren “özel kahramanlar”, farklı güzergah ve noktalara baskınlar düzenleyerek arazide arama, tarama faaliyeti yürütüyor.
Kentin hakim tepelerinde konuşlu üslerde gece gündüz nöbet tutup, gözlem yapan kadın polisler, yerli ve milli silahlarla tam donanımlı ekipmanların desteğiyle bölgeyi kontrol altında tutuyor.
Her türlü iklim ve coÄŸrafi ÅŸartlarda vatan savunmasını layıkıyla yerine getiren kadın PÖH’ler, teröristlere göz açtırmıyor.
“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” ÅŸiarıyla yola çıkan emniyet teÅŸkilatının kadın kahramanları, oluÅŸabilecek terör tehdidine aman vermiyor.
Hakkari daÄŸlarında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan özel harekat timi, her zaman kadınların yanlarında olacakları mesajını verdiler.
“Åžartlar ne olursa olsun terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceÄŸiz”
Kadın özel harekatçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her türlü engeli aşmak için bütün eğitimleri aldıklarını anlattı.
“Ben bir Türk kadını olarak bu zorlu coÄŸrafyada arkadaÅŸlarımla birlikte vatanın bölünmez bütünlüğü için görev yapmaktan onur duyuyorum” diyen kadın özel harekat polisi, ÅŸunları kaydetti:
“Her Anadolu kadınının Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Bizler her zaman onlarla birlikteyiz. Hakkari zorlu bir coÄŸrafya olabilir fakat biz eÄŸitimler alırken ülkenin doÄŸusu ya da batısı ayrımı yapmadan, her türlü engelli aÅŸmak için gerekli bütün eÄŸitimleri aldıktan sonra gönüllülük esasına göre buraya geliyoruz. Åžartlar ne olursa olsun terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceÄŸiz. Elimizden gelen her ÅŸeyi yapacağız ve bunun için gerekli tüm eÄŸitimleri aldık. Yeterli durumdayız.”
Åžehitlerin kanıyla sulanmış bu topraklarda görev yapmaktan gurur duyduklarını dile getiren kadın özel harekat polisleri, “Görev nerdeyse biz oraya koÅŸmaya gönüllüyüz. DoÄŸusuyla batısıyla fark etmez. Hakkari zor bir bölge bizde bu bölgede terörün her türlüsü mücadele etmeye gönüllüyüz.” diye konuÅŸtular.
Kaynak: AA