Kelebek Sohbet

Kelebek Sohbet

Gerçek hayatta yüz yüze konuşmaktan çekinen ve bu yüzden de arkadaş edinemeyen bir-çok insan vardır. Bu insanlar ayıplanma,  eleştirilme, aşağılanma, dalga geçilme korkusu ile tanımadıkları insanlara yaklaşamaz ve sohbet kurup arkadaş olamazlar. Ancak bilgisayar, tablet yada telefon başında vakit geçirmeyi severler. Çünkü insanlarla gerçek sohbet edemeyen insanlar sanal sohbet ederek sosyalleşme ihtiyacını gidermeye çalışır. İnsanlar utangaç ya da çekingen bile olsa konuşmak, sohbet etmek, arkadaş olmak, sevgili olmak isterler. Sanal kelebek sohbet ve chat sitelerinde arkadaşlıklar bazen o anlık, bazen ise uzun süreli olabilir. Bazen hem kadın hem erkek kullanıcılar karşı cins arkadaş ya da sevgili edinmek için sohbet sitelerini kullanabilirler.

Yeni Arkadaşlıklar

Özellikle Corona pandemisi sonrasında insanlar bir araya gelmekten ve yeni arkadaşlıklar kurmaktan korkar oldular. Ancak her ne olursa olsun insanlar her zaman yeni insanlarla tanışmak, konuşmak ve sohbet etmek ister. Sosyalleşme ihtiyacı asla bitmez. Ancak mecburen evlerde kaldığımız günlerde insanlar kelebek chat sitelerini kullandılar ve yeni arkadaşlar edindiler. Bu arkadaşlıklarını Corona pandemisi günleri sonrasında gerçek hayata da taşıyan insanlar oldu. Sürekli evde ve internette olma sonucu tüm hayat sanal hayata taşınsa da kullanıcılar gerçek olunca arkadaşlıklar, dostluklar ve sevgili olmak da gerçek oldu. Kelebek Sohbet sitelerinde sohbet sanal olsa da sohbeti eden insanlar her zaman gerçek kullanıcılar oldu.

Online Sohbetler

Bazen hepimiz kendimizi bizi tanımayan bir insana anlatmak isteriz. İçimizdekileri tanıdığımız ailemize, arkadaşlarımıza ya da akrabalarımıza anlatmak yerine yabancı bir insana anlatıp tamamen tarafsız bir gözle olayları görmek isteriz. Bunu gerçek hayatta yapmak çok zordur çünkü bir insanı karşınıza oturtup gel sana derdimi anlatacağım diyemezsiniz. Ama kelebek sohbet sitelerini kullanan insanlar sizden gelen bir merhaba ile sizinle konuşmaya hazır olurlar. Kişileri gerçek adı ile değil kendilerine seçtikleri kullanıcı adları ile tanıdığınız online sohbet sitelerinde istediğiniz kullanıcı adını seçerek konuşmaya ve sohbet etmeye hemen başlayabilirsiniz. Sizi http://www.kelebek.org/ internet sayfasıyla hiç görmemiş, hiç tanımayan insanlara istediğinizi anlatabilir ve anlattıklarını dinleyebilirsiniz. Böylece farklı hayatlarla ilgili farklı durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir