Keneyle bulaşan hastalığın bıraktığı hasarları ozon tedavisiyle yendi
Keneyle bulaşan hastalığın bıraktığı hasarları ozon tedavisiyle yendi
Trabzon’da kene ısırması sonucu yakalandığı Lyme hastalığına baÄŸlı rahatsızlıkların ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde ozon tedavisi gören Meltem Bayram, saÄŸlıklı günlerine geri döndü.
Evli ve iki çocuk annesi 41 yaşındaki Bayram, 2015 yazında Akçaabat ilçesi kumsalında oturduğu sırada kene ısırması sonucu hastaneye başvurdu.
Tedavisinin ardından taburcu edilen Bayram, yaklaşık 1 ay sonra baş dönmesi, mide bulantısı, iştahsızlık ve denge kaybı gibi sorunlar yaşamaya başladı.
Trabzon ve Ankara’daki çeÅŸitli hastanelere baÅŸvuran Bayram’a kene ısırması sonucu borrelia bakterisinin vücuduna yayılmasının yol açtığı “Lyme hastalığı” teÅŸhisi konuldu.

Hastalığına bağlı omurilik kanal incelmesi, lenflerde iltihaplanma, beyinde lezyon, bilinç bulanıklığı, vertigo ve aşırı kilo kaybı gibi çok sayıda komplikasyonu aynı anda yaşayan Bayram, zamanla yardımsız ayağa kalkamaz oldu.
Bu süreçte Ankara ve Trabzon’da tedavileri süren Meltem Bayram, yaklaşık 3 ay önce kanındaki enfeksiyonun temizlenmesi üzerine doktor tavsiyesiyle ozon tedavisine karar verdi.
Tekerlekli sandalyeyle geldiÄŸi KTÜ Farabi Hastanesi’nde ozon tedavisine baÅŸlanan Bayram, hastalığın yol açtığı sıkıntılardan kurtularak yardım almadan yürüyebilir hale geldi.

“Ozon tedavisinden sonra ÅŸu an yürüyebiliyor, koÅŸabiliyorum”
Meltem Bayram, AA muhabirine, rahatsızlıklarının 2015’te kene ısırmasından bir ay sonra çok sayıda ÅŸikayeti aynı anda yaÅŸadığını, zorlu tedavi sürecinin baÅŸladığını anlattı.
Tedavi sonrası enfeksiyonun kanından temizlendiğini ancak hastalığının beyninde, omuriliğinde ve vücudunda çok hasar bıraktığını belirten Bayram, hasarların onarılmasına yönelik ozon tedavisine başladığını söyledi.
“Kapıma ayda 2 hafta ambulans geliyordu. 1000’lik kortizon veriliyordu. O da sadece atağı önlüyordu. Bacaklardaki güçsüzlüğe, yardımsız yürüyememe, denge kaybıma hiçbir faydası yoktu.” diyen Bayram, ozon tedavisinden sonra ÅŸu an yürüyebildiÄŸini, koÅŸabildiÄŸini, vertigo, bacaklarındaki ve kollarındaki güçsüzlük ÅŸikayetlerinin artık olmadığını ifade etti.
Bayram, tam anlamıyla düzelmeye 10’uncu seanstan sonra baÅŸladığını kaydederek, şöyle konuÅŸtu:
“İlk seansları alırken psikolojim kötüydü. Hastalıktan dolayı uyuyamıyor, yemek yiyemiyordum. 38 kiloya kadar düşmüştüm. Åžimdi omurilikteki incelmeye raÄŸmen yürüyebiliyorum, bacağımı kaldırabiliyorum, gücüm kuvvetim geldi. Beynimdeki basınç da yok. Tekerlekli sandalyeyle buraya gelirken psikolojik olarak yaÅŸama isteÄŸim bitmiÅŸti. Hiçbir ÅŸey beni hayata baÄŸlamıyordu. Åžimdi çiçeÄŸin rengi bile farklı geliyor. Ozon bende gerçekten mucize yarattı. Hiçbir ümidim yoktu, Rabb’ime şükürler olsun ÅŸimdi her ÅŸeyi yapabiliyorum.”
“İştahı yerine geldi ve yaklaşık 6-7 kilo aldı”
Ozon Tedavi Ünitesi sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Şükriye Taşçı da Meltem Bayram’ın Lyme hastalığı gibi zor bir hastalıkla mücadele ettiÄŸini ve sıkıntılı süreçler geçirdiÄŸini söyledi.
Hem bedensel hem de ruhsal tükenmiÅŸlik durumunda kendilerine baÅŸvuran hastanın ozon tedavisine baÅŸladıklarını belirten Taşçı, “Hasta ÅŸu an kendi başına yürüyebiliyor. Kilo kaybı artık yok. İştahı yerine geldi ve yaklaşık 6-7 kilo aldı.” dedi.
Taşçı, hastanın vitamin eksikliklerini de tedavi ettiklerini kaydederek, “Hasta gerçekten çok sıkıntılı süreçler geçirdi ama Allah’a şükür ÅŸu an itibarıyla gayet iyi.” ifadesini kullandı.
Kaynak: AA
