KılıçdaroÄŸlu’ndan Güvenlik SoruÅŸturması ve ArÅŸiv AraÅŸtırması Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine devam edilmesine tepki
CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, TBMM Genel Kurulunda, Güvenlik SoruÅŸturması ve ArÅŸiv AraÅŸtırması Kanunu Teklifi’nin maddelerine geçilmesine dair oylamaya iliÅŸkin “Bunlar yeniden görüşülmesine karar verdiler ve Meclis’i sabote ettiler” dedi.
CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, TBMM Genel Kurulunda, Güvenlik SoruÅŸturması ve ArÅŸiv AraÅŸtırması Kanunu Teklifi‘nin maddelerine geçilmesine dair oylamanın yenilenmesine yönelik BaÅŸkanlık Tezkeresinin kabulüne iliÅŸkin, Twitter’dan yayımladığı video mesajında, dün akÅŸam TBMM’de kanun teklifinin görüşüldüğünü ve reddedildiÄŸini hatırlatarak, ÅŸunları kaydetti:
“Normalde bir yıl süreyle aynı kanun teklifinin görüşülmemesi lazım ama saraydan talimat geldi. Talimat üzerine bunlar derhal toplandılar, yeniden görüşülmesine karar verdiler ve Meclis’i sabote ettiler. Bir zorbanın talebi, TBMM’nin iradesine gölge düşürdü. Bunu reddediyoruz, reddedeceÄŸiz. Önümüzdeki süreçte sandık gelecek ve biz bunlara dersini vereceÄŸiz. Demokratik yollarla dersini vereceÄŸiz. Bu ülkeye demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti getireceÄŸiz. Hiç endiÅŸelenmeyin. Birlik olacağız, beraber olacağız, TBMM’de birisinin milletvekilleri deÄŸil, halkın milletvekilleri olacak. Bunu yapacağız.”
Kaynak: AA