Kırgızistan’da göstericiler CumhurbaÅŸkanlığı Sarayını ve parlamentoyu iÅŸgal etti

Kırgızistan'da göstericiler Cumhurbaşkanlığı Sarayını ve parlamentoyu işgal etti
Kırgızistan’da 4 Ekim Pazar günü yapılan milletvekili seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler, CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı ve içerisinde yer alan parlamentoyu iÅŸgal etti.
Kırgızistan‘da 4 Ekim Pazar günü yapılan milletvekili seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler, CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı ve içerisinde yer alan parlamentoyu iÅŸgal etti.
Merkez Seçim Komisyonu tarafından yüzde 7’lik seçim barajını aÅŸmadığı bildirilen 12 parti taraftarı, seçim sonuçlarının iptal edilmesi talebiyle baÅŸkent BiÅŸkek’teki Ala-Too Meydanı’nda protesto gösterisi düzenledi.
Polis, sayıları 5 binden fazla olduğu belirtilen göstericileri dağıtmak için gaz ve ses bombası kullandı. Taş ve sopalarla, belediyeye ait itfaiye ve çöp kamyonunu polislerin üzerine süren göstericiler, polisin geri çekilmesini fırsat bilerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve içerisinde yer alan parlamentoyu işgal etti.
Olaylarda ÅŸimdiye kadar 100’den fazla kiÅŸinin yaralandığı belirtiliyor.
Güvenlik güçleri göstericilere müdahale etmedi.
Göstericilerin bir kısmı CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nda kalmaya devam ederken, diÄŸerleri Ala-Too Meydanı ve siyasi mahkumların kaldığı cezaevine doÄŸru hareket etti.
Ala-Too Meydanı’ndaki göstericiler hoparlörlerden “CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nı aldık” ve “Almazbek Atambayev ve Sadır Caparov serbest bırakılmalıdır” ÅŸeklinde anonslar ve kutlama yapıyor.
Öte yandan, CumhurbaÅŸkanlığı Basın Sözcüsü Tolganay Stamaliyeva, CumhurbaÅŸkanı Sooronbay Ceenbekov’un BiÅŸkek’te olduÄŸunu bildirdi.
Cezaevinden eski cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev çıkarıldı
Kırgızistan’da milletvekili seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler iÅŸgal ettikleri cezaevinden eski cumhurbaÅŸkanı Almazbek Atambayev’i çıkardı.
Kaynak: AA
Kırgızistan'ın derin fetöcü devrede.
Tipik mason kaos planı :
Devlet binalarını işgal et.
Kirli bilgi yay. Yalan haber yap.
Halkı galeyana getir. Seçim sonuçlarına itiraz et.
derin devletin kahpe muhaliflerini hapisten çıkar. #Kırgızistan— Bilal Alperen Åžanlıcı ?? (@bilaltsanlici) October 5, 2020