Kırmızı bültenle aranan TKP/ML terör örgütü üyesi Milas’ta yakalandı
Kırmızı bültenle aranan TKPML terör örgütü üyesi Milas’ta yakalandı
Emniyet Genel Müdürlüğü, 1979’da polis memuru Muammer Sencer’in ÅŸehit edildiÄŸi olayın faillerinden olan ve kırmızı bültenle aranan TKP/ML terör örgütü adına faaliyet yürüten H.K’nin MuÄŸla’da yakalandığını bildirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütü Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist’in (TKP/ML) kırsal alan yapılanması Türkiye İşçi Köylü KurtuluÅŸ Ordusunun (TİKKO) içerisinde geçmiÅŸ dönemde sözde “Merkez Komite Üyesi” olarak faaliyet yürüten, örgüt adına çok sayıda illegal-silahlı eyleme katıldığı belirtilen ve kırmızı bültenle aranan H.K’nin bugün MuÄŸla’nın Milas ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandığı kaydedildi.
H.K’nin 1979’da örgüt mensupları ile çıkan çatışmada polis memuru Muammer Sencer’in ÅŸehit edildiÄŸi olayın faillerinden olduÄŸu ve kırmızı bültenle arandığı belirtildi.
Kaynak: AA
