KKTC CumhurbaÅŸkanı Tatar: Bize her zaman destek olan elbette ana vatanımız Türkiye ve onun CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’dı

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Bize her zaman destek olan elbette ana vatanımız Türkiye ve onun Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Bize her zaman destek olan elbette ana vatanımız Türkiye ve onun Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı

KKTC CumhurbaÅŸkanı Tatar, “Bu süreç içerisinde bizlere her zaman destek olan elbette ana vatanımız Türkiye ve onun CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Yardımcısı Fuat Oktay ve SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca’ydı.” dedi.

KKTC CumhurbaÅŸkanı Ersin Tatar, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın da katılımıyla yapılan LefkoÅŸa Acil Durum Hastanesinin açılışında konuÅŸma yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ülkede etkili olduÄŸu dönemde kendisinin baÅŸbakan olduÄŸunu hatırlatan Ersin Tatar, “Bakanlar Kurulu olarak belki de 3 ayda 50 Bakanlar Kurulu, belki 300 saat Kovid-19’u, halkımızın saÄŸlığını nasıl koruyacağımızı, nasıl tedbirler alacağımızı tartıştık.” diye konuÅŸtu.

Halkın saÄŸlığını korumanın yanında ülke ekonomisini, istihdamını ve sektörlerin ayakta kalabilmesi için alınacak tedbirleri yönetmeye çalıştıklarını kaydeden Tatar, “Bu süreç içerisinde bizlere her zaman destek olan elbette ana vatanımız Türkiye ve onun CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Yardımcısı Fuat Oktay ve SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca’ydı.” dedi.

KKTC CumhurbaÅŸkanı Tatar, KKTC’nin ihtiyacı olan her anda Türkiye’den her türlü desteÄŸi alabildiklerini söyleyerek, “Åžimdi de iÅŸte o sıkışık dönemlerde bir pandemi hastanesi yapamayan hükümet olarak bizi eleÅŸtirenler, bu akÅŸam acaba ne diyecekler?” diye konuÅŸtu.

O dönemde baÅŸbakan olarak salgın hastanesi yapılması talimatını verdiÄŸini, ancak projenin çıkmadığını kaydeden Tatar, “Dolayısıyla ne yapacaktım? Tabii ki CumhurbaÅŸkanım Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı arayacaktım. ‘Sayın CumhurbaÅŸkanım ihtiyacım var, yavru vatanın ihtiyacı var’ dedim. EÄŸer bir salgın patlaması olursa insanlarımızın bu ihtiyacını, saÄŸlık hizmetlerini nasıl vereceÄŸiz? Kapasite dolabilir diye haberler vardı.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

KKTC’de o dönemde hastanelerdeki yatakların dolduÄŸuna yönelik haberlerin çıktığını hatırlatan Ersin Tatar, “Öyle bir durum hiç olmadı. Bu iÅŸi öyle bir yönettik ki hiçbir zaman salgın patlaması olmadı. Çok az vakayla bu iÅŸi baÅŸarıyla sürdürdük. Dolayısıyla alnımız açık.” dedi.

Tatar, ErdoÄŸan’ın talimatıyla LefkoÅŸa Acil Durum Hastanesinin 2 ayda tamamlandığını söyleyerek, “Hastane hazır, saÄŸlık sistemi daha da güçlendi, KKTC dünyanın gözü önünde daha da güçlenmeye devam ediyor.” ifadesini kullandı.

“Gerek vaka, gerek kayıp, gerekse aktif vakalara bakıldığında Avrupa’nın en iyi deÄŸerlerine sahibiz”

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli ise salgının başında gerekli tüm önlemleri geç kalmadan aldıklarını ve bu kapsamda bir salgın merkezi oluşturduklarını söyledi.

Test, yoÄŸun bakım ve ventilatör kapasitesini Türkiye’nin desteÄŸiyle artırdıklarını ifade eden Pilli, “Bugüne kadar toplamda 999 vaka oldu, bu süre içinde 5 hastamızı kaybettik. Pek çok dünya ülkesinde salgının kontrolden çıkmasına raÄŸmen hükümet olarak aldığımız önlemler sayesinde ülkemizde kontrolden çıkmamıştır.” diye konuÅŸtu.

Ali Pilli, KKTC’nin aldığı önlemlerle dünyada en iyi deÄŸerlere sahip ülkeler arasında yer aldığını belirterek, “Gerek vaka, gerek kayıp, gerekse aktif vakalara bakıldığında Avrupa’nın en iyi deÄŸerlerine sahibiz, dünyanın en iyi deÄŸerlere sahip ilk 10 ülkesi içindeyiz.” ifadesini kullandı.

Ãœlkesinin iyi deÄŸerlere raÄŸmen açılışı yapılan hastaneye ihtiyaç duyduÄŸunu söyleyen Pilli, “Ortaya çıkan bu eser, kardeÅŸliÄŸimizin, iyi ve kötü günde bir arada duruÅŸumuzun niÅŸanesidir.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Acil durum hastanesinin ayrıca Türkiye’nin küresel anlamda nasıl bir güçte olduÄŸunu gösterdiÄŸini de ifade eden KKTC SaÄŸlık Bakanı Pilli, Türkiye ile KKTC arasındaki saÄŸlık alanındaki iÅŸ birliÄŸine iliÅŸkin detayları paylaÅŸtı.

Pilli, AMATEM, Güzelyurt Hastanesi, 500 yataklı Lefkoşa Hastanesi gibi sağlık altyapısını güçlendirecek yatırımların inşasının devam ettiğini de söyledi.

LefkoÅŸa Acil Durum Hastanesi

Ä°nÅŸasına aÄŸustosta baÅŸlanan LefkoÅŸa Acil Durum Hastanesi, 24’ü yoÄŸun bakım odası olmak üzere toplam 100 yatak kapasitesine sahip.

Tam donanımlı 6 ameliyathane bulunacak hastanede, anjiyo ve endoskopi de yapılabilecek.

Hastanede bir laboratuvar, MR, ultrason, tomografi ve röntgen ünitelerinin bulunduğu görüntüleme merkezi de mevcut.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir