“Kudüs daima kırmızı çizgimizdir”

TBMM Başkanı Şentop, Trump’ın açıkladığı sözde Orta Doğu barış planına ilişkin, “Türkiye’nin Filistin meselesinde tavrı uluslararası hukuk ve meşruiyet eksenindedir. Kudüs ise daima kırmızı çizgimizdir.” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye’nin Filistin meselesinde tavrı uluslararası hukuk ve meşruiyet eksenindedir. Kudüs ise daima kırmızı çizgimizdir.” ifadesini kullandı.

Şentop, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı sözde Orta Doğu barış planına yönelik, Twitter’daki hesabından açıklamada bulundu.

Meclis Başkanı Şentop, açıklamasında, “Bugün ABD Başkanı’nca ilan edilen tek taraflı ‘plan’, Filistin meselesini, Kudüs’ün statüsünü kavramaktan uzak bir girişimdir ve sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Türkiye’nin Filistin meselesinde tavrı uluslararası hukuk ve meşruiyet eksenindedir. Kudüs ise daima kırmızı çizgimizdir.” değerlendirmesine yer verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’tan Trump’a Kudüs tepkisi

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Trump’ın Kudüs’e ilişkin açıklamasına yönelik, “Hayır, Trump. Kudüs, İslam dünyasının kalbi ve Filistin Devleti’nin Başkentidir.” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Trump'a Kudüs tepkisi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan KurtulmuşABD Başkanı Donald Trump‘ın Kudüs‘e ilişkin açıklamasına yönelik, “Hayır, Trump. Kudüs, İslam dünyasının kalbi ve Filistin Devleti’nin Başkentidir.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, ABD Başkanı Trump’ın, sözde Orta Doğu barış planı kapsamında Kudüs’ün, İsrail‘in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğini duyurmasına ilişkin Twitter’dan paylaşımda bulundu.

Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yaptığı paylaşımda Kurtulmuş, “Hayır, Trump. Kudüs, İslam dünyasının kalbi ve Filistin Devleti’nin Başkentidir.” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Sekreteri Şahin’den Trump’a Kudüs tepkisi

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, “Kudüs dün olduğu gibi bugün de ve daima kırmızı çizgimizdir. Kudüs yalnız değildir.” dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Şahin'den Trump'a Kudüs tepkisi

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, “Kudüs dün olduğu gibi bugün de ve daima kırmızı çizgimizdir. Kudüs yalnız değildir.” ifadesini kullandı.

Şahin, ABD Başkanı Donald Trump‘ın, sözde Orta Doğu barış planı kapsamında Kudüs’ün, İsrail‘in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğini duyurmasına ilişkin Twitter’dan paylaşımda bulundu.

İsrail zulmünü ve işgalini meşru göstermeye dönük hiçbir adımın kabul edilemeyeceğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

“ABD’nin aslında bir ilhak planı olan sözde barış planı, sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Kudüs dün olduğu gibi bugün de ve daima kırmızı çizgimizdir. Kudüs yalnız değildir.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir