Lazerle Cilt Lekeleri Tedavisi Nedir?

Melazma adı verilen, doğuştan değil de sonradan meydana gelerek yüzde asimetrik şekilde yer edinen cilt lekelerinin tedavi sürecidir. En sık olarak kadınlarda görülmektedir ve koyu tenli kimselerde tedavinin olumlu sonuç vermesi biraz düşük bir ihtimaldir.

Cilt Lekeleri Neden ve Nasıl Oluşur?

Yaş ilerledikçe meydana gelen durumlar, yanlış beslenme yöntemleri, genetik yapı ve hava kirliliği gibi ciltte faktörler, ciltte lekelerin oluşumunda etkili olan faktörlerdir. Cilde rengini pigment melanin denilen bir madde vermektedir. Melanin, melanosit hücrelerinde yer alan amino asit tirosinden türeyen karışık bir polimerdir. Melanosit hücreleri, cildin (epidermis) üst tabakası boyunca dağıtılan özelleştirilmiş hücrelerdir. Melanin üretildikten sonra, etrafındaki diğer cilt hücrelerine yayılır ve cilde simetrik bir renk görüntüsü katar. Bazı durumlarda melanosit hücreleri gruplar halinde ya da kümeler oluşturarak; benler, çiller veya yaşlılık lekeleri gibi cilt renklenmelerini oluşturabilirler.

Cilt Lekeleri Sağlığa Zararlı mıdır?

Cilt lekeleri iyi veya kötü huylu olabilmektedirler. Bu yüzden lekelerin zaman kaybetmeden uzman bir hekim tarafından kontrol edilmeleri gerekmektedir. Yapılan muayene sonucunda lekenin oluşma nedeni, lekenin yapısı ve lekenin oluş zamanı gibi bilgilerin tespiti yapılarak değerlendirme süreci başlatılır.

Ciltte doğal olarak meydana gelmiş bulunan veya sonradan oluşmuş olan iyi veya kötü huylu lekelerin estetik biçimden elbette ki önemi vardır ve kişise görünüş üzerine kaygıya sebep olabilir ancak eğer leke kötü huylu ise hiç zaman kaybetmeden hemen tedavi süreci başlatılmalıdır.

Leke Tedavisi İçin Kaç Seans Gereklidir?

Gereken seans sayısı lekenin yer aldığı bölgeye, lekenin büyüklüğüne ve oluşma nedenine bağlı olarak değişkenlik gösterir. İlerleyen yaş ile meydana gelen lekelerde, çillerde ve güneş lekelerinde tek seansta %85-90’lara varan pozitif sonuçlar alınırken; bunun dışındaki semptomlarda seans sayısı kişiye ve lekenin özellikle ve süresine göre değişiklik göstermektedir.

Lazerle Cilt Lekesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazerle cilt lekesi tedavisi yapılırken bu işlem için özel olarak geliştirilmiş olan lazerler kullanılmaktadır. Bu cihazlar sadece cilt tedavileri için kullanılmaktadır ve bu yüzden de cilt tedavilerinin sonuçları gayet olumludur.

Lekeler cilt rengine göre daha koyu renkte oluşurlar. Lazer cildi geçerek lekeyi oluşturan melanin boyasına ulaşır ve melanin boyasını parçalar, lazer uygulaması sayesinde parçalara ayrılan melanin rengi solmaya başlar. Küçük parçalara ayrılan melanin, zamanla vücudumuzun doğal döngüsünce yok edilir.

 

 

 

Lazerle Cilt Lekesi Tedavisi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ciltte leke problemi olan tüm hastaların tedavi yapılmasa bile mutlaka güneşe maruz kalmamaları ve kendilerini korumaları mevcut sorunun şiddetinin artmaması açısından önemlidir. Özellikle tedavi sonrasında güneşten kesinlikle kaçınılmalıdır. Ayrıca lazerle cilt lekesi tedavisinden sonra cilt bakımı da oldukça önemlidir. Tedavi sonrasında temizleyici olarak kullanılan ürünlerin alkol içermemesine dikkat edilmelidir.

 

Lazerle Cilt Lekeleri Tedavisi Fiyatı Öğrenmek için

 

Leke tedavisi hakkında bilgi almak, aklınıza takılan soruları iletmek, kuşkularınızı iletmek ya da cilt leke tedavisi fiyatı öğrenmek için ameliyatsız estetik alanında faaliyet gösteren doktorların web siteleri üzerinden uygulama hakkında bilgi alabilir ve fiyat sorabilirsiniz. Dilerseniz sorularınızı ilgili sitelerin iletişim sayfalarındaki formları kullanarak hatta whatsapp üzerinden iletebilirsiniz.

Advertorial

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir