Libya’da Hafter milisleri ateÅŸkesi yine ihlal etti

Libya'da Hafter milisleri ateÅŸkesi yine ihlal etti

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin, ülkedeki ateşkesi yeniden ihlal ederek ordu birliklerine 10 Grad (BM-21) füzesi ile saldırdığını duyurdu.

AA muhabirinin Libya ordu kaynaklarından edindiÄŸi bilgiye göre, Hafter milisleri, yerel saatle 22.30’da (TSİ 23.30) ordu birliklerine ait noktalara doÄŸru 10 Grad füzesi ile saldırı düzenledi.

Hafter milislerinin 21 AÄŸustos’ta ilan edilen ateÅŸkesi yeniden ihlal ederek düzenlediÄŸi saldırıda can kaybı yaÅŸanmadığı, teçhizatların zarar görmediÄŸi bildirildi.

Ateşkes kararının ardından üçüncü ihlal

Libya hükümeti BaÅŸbakanı Fayiz es-Serrac ve ülkenin doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı Akile Salih, 21 AÄŸustos’ta ateÅŸkes kararı aldıklarını duyurmuÅŸtu.

AteÅŸkese raÄŸmen Hafter güçleri, ilk olarak 27 AÄŸustos’ta 12 füze saldırısı, 2 Eylül’de de 6 füze saldırısı düzenleyerek ateÅŸkesi ihlal etmiÅŸti. Ordu kaynakları, bu saldırılarda ÅŸimdiye kadar zayiat yaÅŸanmadığını aktardı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir