Liposuction

Liposuction

Liposuction Nedir?

Liposuction, vakumlama tekniği kullanılarak vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan istenmeyen yağları alma işlemidir. Liposuction uygulaması sayesinde karın, kalça basen, kol, boyun gibi bölgelerde biriken kalın yağ tabakaları vücuttan atılabilir. Liposuction, kilo kaybı ve egzersiz ile bir türlü erimeyen yağlanmaların olduğu şikayetlere yönelik gerçekleştirilen ve bölgedeki fazla yağları azaltmayı amaçlayan bir uygulamadır.

Liposuction Uygulamasından Kimler Faydalanabilir?

Her cerrahi işlemde olduğu gibi bu işlemde de öncelikle bir uzman doktor muayenesi gerekmektedir. Liposuction ameliyatı bir zayıflama yöntemi değil, sadece bölgesel incelmeyi ve vücut hatlarının estetik açıdan daha güzel hâle gelmesini sağlayan bir yöntemdir. Eğer bölgesel yağlanma haricinde genel bir kilo probleminiz varsa öncelikle kilo kaybı için gerekli adımlar atılmalıdır. Daha sonra vücutta kalan dirençli yağlar Liposuction sayesinde vücuttan atılır.

Liposuction, kronik bir sağlık sorunu bulunmayan, hamile veya yeni doğum yapmış olmayan herkese uygulanabilen bir yöntemdir. Kalp rahatsızlıkları, diyabet vb. kronik sağlık sorunları olan kişilere uygulama endikasyonu koymadan önce mutlaka birtakım testler yapılmalı. Bu testler sonucunda risk faktörleri belirlenmeli ve tehlike arz edecek durumlara karşı gerekli önlemler erkenden alınmalıdır.

Genel olarak yaş bu uygulamaya bir engel gibi gözükmese de deri esnekliğinin yaşa bağlı olarak kaybından dolayı bazı ileri yaştaki hastalara uygulanmamalıdır.

Liposuction Öncesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Aspirin vb. ilaçlar operasyondan en az bir hafta önce kesilir. (Kronik ilaçlarınızı doktorunuza danışmadan bırakmayınız.)
  • Eğer uygulama öncesinde gerginlik hissiyatı oluşuyor ise oral yolla sakinleştirici alınması mümkündür.
  • Uygulamadan en az 6 saat önce hiçbir şey yenmemeli ve içilmemelidir.
  • Uygulama öncesi ve sonrasında geçici bir süre boyunca sigara kullanılmaması önerilir.
  • Uygulama günü hastaneye gelirken makyaj yapılmamalıdır, saç jölesi sürülmemelidir, rahat kıyafetler giyilmesi ve takı takılmaması tavsiye edilir.

Liposuction Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Uygulama için genellikle lokal anestezi tercih edilmekle beraber işlem süresi uygulama yapılan bölgeye göre değişmektedir. Örneğin daha geniş bölgelerde işlem yapılması genel anestezi de gerektirebilirken bu işlem süresi elbette ki daha uzun olacaktır. Ortalama bir süre vermek gerekirse yarım saat ila beş saat arasında süren bir işlemden söz etmek mümkün iken daha uzun bir süre olması da mümkündür.

 

Liposuction Sonrası İyileşme Süreci

Uygulama sonrasında pansuman yapılarak hastaya özel liposuction kıyafeti giydirilir. İşlemin büyüklüğüne ve uygulanan anestezi türüne bağlı olarak hastanın aynı gün veya işlemden bir gün sonra hastaneden çıkmasına müsaade verilir. Uygulanan işleme bağlı olarak 2 gün ila 2 hafta arasında bir sürede gündelik hayatınıza dönebilirsiniz. Uygulama sonrasında çok belirgin bir ağrı oluşmaz, ufak tefek ağrılar için ağrı kesiciler verilerek rahatlama sağlanır. İşlem yapılan alanda ödem, renk değişimi, hissizlik veya karıncalanma olabilir ve bunlar 3 hafta içinde kendiliğinden geçer.

Liposuction uygulaması 6 ay ila 1 yıl arasında bir süre sonrasında tam olarak faydalarını görsel olarak göstermeye başlar.

Liposuction operasyonu genel manada olumlu ve kalıcı sonuç veren, kişinin ruh sağlığını düzeltebilen bir kozmetik cerrahi işlemdir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir