Magnezyum Nedir?

Magnezyum Nedir?

Magnezyum Nedir?

Vücutta magnezyum eksikliği önemlidir çünkü magnezyum, vücudunuzda bulunan 300’den fazla enzimin önemli bir parçasıdır. Bu enzimler, enerji üretimi, vücut proteini ve kas kasılmaları dahil olmak üzere birçok vücut fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olan süreçlerde yer alır. Magnezyum ayrıca sağlıklı açısından kalbin ve kemiklerin korunmasında da rol oynar.

 

Magnezyum önemli bir mineraldir, yani çinko veya demir gibi minerallere kıyasla daha yüksek miktarlara ihtiyaç vardır. Günlük ihtiyaç duyulan magnezyum miktarı, kişinin yaşına ve cinsiyetine bağlıdır. Örneğin, 19 yaşında ve daha büyük (ve hamile olmayan) kadınların günlük 310 ila 320 miligrama (mg) ihtiyacı vardır; oysa aynı yaştaki erkekler günde 400 ila 420 mg almalıdır.

 

Magnezyum gibi besinleri mümkün olduğunca gıda kaynaklarından almak en iyisidir, çünkü bunlar başka sağlık yararları da sağlar. İyi bir magnezyum kaynağı olan gıdaların çoğu yetersiz tüketilmektedir. Magnezyum açısından zengin besinler arasında yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar, fasulye ve fındık bulunur. Süt ve yoğurt, bazı kahvaltılık gevrekler gibi güçlendirilmiş gıdalarda olduğu gibi magnezyum da sağlar.

 

Magnezyum takviyeleri bazı ilaçlarla etkileşime girebildiğinden, bir diyet takviyesi ihtiyacını almadan önce bir sağlık uzmanıyla görüşmek önemlidir.

 

Çölyak hastalığı veya tip 2 diyabet gibi belirli sağlık sorunları olan kişilerin diyetlerinde daha düşük magnezyum seviyeleri olabilir. Bir diyetisyen ile çalışmak, bu koşulların yönetimine yardımcı olabilir. Ayrıca, bir diyetisyen, besin ihtiyaçlarınızı karşılayan kişiselleştirilmiş bir beslenme planı geliştirebilir.

 

Eğer “a vitamini nelerde var?” diye merak ediyorsanız, bu ve benzeri tüm soruların cevabı Çünkü Başka Sen Yok’da. Hemen inceleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir