Maskeden ne zaman kurtulacağız

Maskeden ne zaman kurtulacağız

Maskeden ne zaman kurtulacağız

Pandemi döneminden aklımızda kalacak çok sahne var. İşte bir tanesi: Birkaç ay önce Brooklyn’de bir pizza’cının kaldırıma koyduğu bir masada iki maskeli kadın karşılıklı içki içiyorlar. Maskelerini sadece içkilerinden bir yudum alacakken aşağıya kaydırıyor, sonra apar topar tekrar yüzlerini kapatıyorlar. Hem kamu sağlığını hem kendi sağlıklarını düşünen iki bilinçli kadın görünüşte. Açık havada da olsalar, aralarında bir masa kadar mesafe de olsa bulaşma riskini asgariye indiriyorlar. Kendilerince.

Geçen senenin başlarında, virüs hakkında pek bir şey bilmediğimiz zamanlarda dışarıdan gelen paketleri uzun uzun silmek, açık havadan bile korkmak anlaşılırdı. Tıp dünyası da araştıra araştıra öğrendi. Bugün yüzeylerden bulaşma riskinin hemen hemen hiç olmadığını söylüyor geçen sene paketleri iyice ovmamızı tavsiye eden aynı uzmanlar. Geçen sene virüsün havadan bulaşmadığını söyleyen uzmanlar daha sonra sadece havadan bulaştığını, açık havada bile maske takmamız gerektiğini öğütlüyordu. Bugün açık havada bulaşma riskinin yok denecek kadar az olduğu ortaya çıktı. Buna rağmen hala sokakta, parklarda, plajlarda maske takanlar var. Uzman ve maske yorgunuysanız, yalnız değilsiniz. Ama ortam henüz sesinizi duymaya müsait değil.

SAÇMALIĞA DÖNÜŞTÜ

Tıp her zaman doğruyu söylemiyor, ya da çoğu zaman fazla tedbirli davranıyor. Amerika’daki Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) geçtiğimiz günlerde açık havada maske takmakla ilgili tavsiyelerini güncelledi…  Yazının devamı için tıklayın! >>>

Oray Eğin – Habertürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir