Medipol BaÅŸakÅŸehir ile Galatasaray yeniÅŸemedi
Medipol BaÅŸakÅŸehir ile Galatasaray yeniÅŸemedi
Süper Lig’in 29. haftasında yapılan maçta karşı karşıya gelen lider Medipol BaÅŸakÅŸehir ile takipçilerinden Galatasaray, 1-1 berabere kaldı.
Süper Lig’in 29. haftasında zirve yarışını yakından ilgilendiren müsabakada lider Medipol BaÅŸakÅŸehir ile takipçilerinden Galatasaray 1-1 berabere kaldı.
Haftaya 59 puanla lider giren Medipol BaÅŸakÅŸehir, 51 puanla 4. sırada bulunan Galatasaray’ı konuk etti. Åžampiyonluk yarışını doÄŸrudan ilgilendiren kritik müsabaka, yarıştaki diÄŸer takımlar Trabzonspor ile Demir Grup Sivasspor’un da haftayı birer puanla kapatmasının ardından daha da önem kazandı.
Düşük tempoda geçen ilk yarıda iki takım da birer tane net gol pozisyonu yakalarken, skoru değiştiremedi ve devre arasına golsüz eşitlikle girildi.
İkinci yarıda oyuna giren Demba Ba’nın hareketlendirdiÄŸi Medipol BaÅŸakÅŸehir, 51. dakikada Danijel Aleksic’in attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra iki takım da net pozisyonlar üretirken Galatasaray 67. dakikada Emre Akbaba’nın kaydettiÄŸi golle 1-1 beraberliÄŸi yakaladı.
Kalan bölümlerde konuk ekip daha etkili bir görüntü çizse de iki takım da skoru deÄŸiÅŸtiremedi ve maç 1-1’lik beraberlikle sona erdi.
Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir 60 puana çıkarak liderliğini sürdürse de rakiplerinin puan kaybettiği haftada farkı açma şansını kullanamadı. 52 puana yükselen Galatasaray ise zirve ile arasındaki puan farkını kapatma şansını değerlendiremedi.
İkili averaj BaÅŸakÅŸehir’de
Medipol Başakşehir, Galatasaray ile ikili averajda avantajı elde etti.
Sezonun ilk yarısında iki takım arasında Türk Telekom Stadı’nda oynanan maçı turuncu-lacivertli ekip 1-0 kazanmıştı.
Bu karşılaÅŸmanın 1-1 beraberlikle sona ermesiyle ikili averajda üstünlük kuran Medipol BaÅŸakÅŸehir, sezon sonunda olası puan eÅŸitliÄŸi durumunda Galatasaray’ın üstünde yer alacak.
Visca, kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördü
Medipol BaÅŸakÅŸehir’in yıldız oyuncusu Edin Visca, kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördü.
Galatasaray karşısında 74 ve 85. dakikalarda sarı kart gören Visca, oyundan atıldı. Bu, 30 yaşındaki futbolcunun profesyonel kariyerinde gördüğü ilk kırmızı kart oldu.
Lemina ve Linnes sakatlandı
Galatasaray’da Mario Lemina ve Martin Linnes sakatlanarak oyundan çıktı.
Sarı-kırmızılı ekibin Gabonlu oyuncusu, karşılaÅŸmanın 53. dakikasında sakatlanarak kenara geldi. Lemina’nın oyundan çıkarken kendi yedek kulübesine yönelik bir ÅŸeyler söylemesi dikkati çekti.
Linnes ise sol dizinden yaşadığı sakatlığın ardından oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Mario Lemina’nın yerine 17 yaşındaki Emin Bayram, Linnes’in yerine ise 79. dakikada Åžener Özbayraklı oyuna dahil oldu.
Emre Akbaba 3 gole ulaştı
Sarı-kırmızılı ekipte Emre Akbaba, Süper Lig’de bu sezon 3. kez gol sevinci yaÅŸadı.
Sezonun ilk yarısında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Emre, Medipol BaÅŸakÅŸehir karşısında fileleri havalandırarak ligdeki gol sayısını 3’e çıkardı.
Okan önce hata yaptı sonra telafi etti
Galatasaray’ın genç kalecisi Okan Kocuk, yaptığı kritik hatanın ardından yaptığı şık kurtarışla önemli bir tehlikeyi önledi.
Müsabakanın 11. dakikasında Marcelo Saracchi’nin geri pasında topu kontrol edemeyen Okan, kaleye giden meÅŸin yuvarlağı son anda çizgi üzerinden çıkardı.
Pozisyonun devamında topu alan Robinho’nun ÅŸutunda da Okan şık bir kurtarışa imza attı.
Aleksic 6. golünü attı
Turuncu-lacivertli takımın Sırp oyuncusu Danijel Aleksic, Süper Lig’deki 6. golünü attı.
Sezon başında transfer edilen Aleksic, maçın 51. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 29 yaşındaki futbolcu, ligdeki gol sayısını 6’ya yükseltti.
Mahmut Tekdemir ve Aleksic cezalı duruma düştü
Medipol BaÅŸakÅŸehir’de sarı kart gören Mahmut Tekdemir ile Danijel Aleksic, cezalı duruma düştü.
Galatasaray müsabakası öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan Sırp futbolcu, karşılaşmanın 15. dakikasında sarı kart gördü. Mahmut Tekdemir ise 41. dakikada sarı kartla cezalandırıldı.
İki futbolcu da 30. haftada deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor ile oynayacakları maçta forma giyemeyecek.
Stat dışından atılan fişekler sahaya düştü
Müsabaka devam ederken stat dışından atılan yanıcı maddeler sahaya düştü.
Karşılaşmanın 35. dakikasında saha dışından ateşlenen fişeklerden bazıları hızlı bir şekilde tribünlere isabet ederken, bazıları da havada sönerek zemine futbolcuların yanına geldi.
Kaynak: AA
