Medipol BaÅŸakÅŸehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruplara kaldı

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplara kaldı

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplara kaldı

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanÅŸ maçında deplasmanda Belçika temsilcisi Antwerp’i 3-1 maÄŸlup eden Medipol BaÅŸakÅŸehir, adını gruplara yazdırdı.

Bosuil Stadı’nda oynanan ve ilk yarısı da turuncu-lacivertli ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona eren mücadelede Medipol BaÅŸakÅŸehir’in golleri Berkay Özcan, Stefano Okaka ve Danijel Aleksic’ten geldi. Rakibin tek golünü ise Frey penaltıdan attı.

Ä°stanbul ekibinin, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup aÅŸamasındaki rakipleri bugün Ä°stanbul’da gerçekleÅŸtirilecek kura çekimi sonrasında belli olacak.

KarşılaÅŸmanın 8. dakikasında Medipol BaÅŸakÅŸehir öne geçti. Kaleci Volkan’ın uzun gönderdiÄŸi top, Antwerp savunmasından sekti ve Okaka’nın önünde kaldı. SaÄŸ kanattan ceza sahasına giren Okaka’nın içeriye yerden gönderdiÄŸi meÅŸin yuvarlağı kontrol eden Berkay’ın çaprazdan sert ÅŸutunda, top aÄŸlara gitti: 0-1

19. dakikada geliÅŸen Antwerp atağında Nainggolan kendi yarı sahasından aldığı topla Medipol BaÅŸakÅŸehir kalesine doÄŸru hızla ilerledi. Nainggolan’ın yaklaşık 25 metreden yerden sert ÅŸutunda, meÅŸin yuvarlak kaleci Volkan’dan sekti, boÅŸta kalan topu Ndayishimiye kornere gönderdi.

39. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Miyoshi’nin ara pasıyla Medipol BaÅŸakÅŸehir ceza sahası önünde topla buluÅŸan Frey’in sert ÅŸutunda, kaleci Volkan meÅŸin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

42. dakikada Antwerp saÄŸ kanattan korner kazandı. Altıpas içine gönderilen topu savunma kafayla ceza sahası dışına uzaklaÅŸtırdı. Ceza sahası önünde meÅŸin yuvarlağı önünde bulan Miyoshi’nin geliÅŸine vuruÅŸunda, top az farkla yandan auta gitti.

43. dakikada geliÅŸen Antwerp atağında Nainggolan’ın saÄŸ kanattan arka direÄŸe yaptığı ortada topu kontrol eden Ekkelenkamp’ın çaprazdan sert ÅŸutunda, meÅŸin yuvarlak üstten auta çıktı.

KarşılaÅŸmanın ilk yarısı Medipol BaÅŸakÅŸehir’in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci Yarı

55. dakikada Antwerp penaltı kazandı. Ndayishimiye’nin pasında kaleci Volkan ayağından topu açtı. Volkan ile Miyoshi arasında yaÅŸanan mücadelede Antwerpli oyuncu yerde kaldı. Hakem Schuettengruber penaltı noktasını gösterdi.

56. dakikada penaltı atışını kullanan Frey, topu ve kaleci Volkan’ı ayrı köşelere gönderdi: 1-1

58. dakikada Medipol BaÅŸakÅŸehir bir kez daha öne geçti. Sol kanattan ceza sahasına giren ve son çizgiye inen Münir’in altıpas önüne yaptığı ortada iyi yükselen Okaka, meÅŸin yuvarlağı kafayla kalecinin uzanamadığı köşeden filelerle buluÅŸturdu: 1-2

79. dakikada turuncu-lacivertli ekip 3. golüne çok yaklaÅŸtı. Okaka’nın savunmanın arkasına attığı pası ceza sahasında kontrol eden Szysz’nin ÅŸutunda meÅŸin yuvarlak kaleci Butez’den geri döndü.

83. dakikada Medipol BaÅŸakÅŸehir 3. golünü buldu. Lima’nın sol kanattan kullandığı serbest vuruÅŸta ceza sahasında iyi yükselen Aleksic kafayı vurdu, yere de çarpan meÅŸin yuvarlak fileleri havalandırdı: 1-3

Medipol Başakşehir karşılaşmayı 3-1 kazandı.

Maç sonu büyük sevinç

Turuncu-lacivertli ekip karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşadı.

Saha içinde birbirine sarılan oyuncular, ardından taraftarlarının yanına gitti. Karşılıklı tezahüratlar yaparak galibiyeti kutladılar.

Medipol Başakşehirli teknik ekip ve oyuncular, saha içinde galibiyet fotoğrafı da çektirdi.

Berkay Özcan’dan gollere devam

Medipol BaÅŸakÅŸehir’in orta sahadaki isimlerinden Berkay Özcan, üst üste ikinci resmi maçında da golü attı.

Turuncu-lacivertli ekibin, Süper Lig’de geçtiÄŸimiz hafta sahasında Yukatel Kayserispor’u 2-0 maÄŸlup ettiÄŸi karşılaÅŸmada takımının ilk golünü atan Berkay, Belçika deplasmanında da takımını 1-0’lık üstünlüğe taşıyan golü kaydetti.

Emre BelözoÄŸlu yönetiminde Avrupa’da yenilmezlik sürdü

Medipol Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı altıncı maçı da kaybetmedi.

Bu maçlarda 4 galibiyet elde eden turuncu-lacivertliler, iki de beraberlik aldı. Beş maçta 12 gol atan Medipol Başakşehir, kalesinde 4 gol gördü.

Emre BelözoÄŸlu idaresinde çıktığı ilk iki maçta Maccabi Netanya ile sahasında 1-1 berabere kalıp, rakibini deplasmanda 1-0 maÄŸlup eden Ä°stanbul ekibi, 3. turda Breidablik’i deplasmanda 3-1, sahasında da 3-0 yenmeyi baÅŸarmıştı. Medipol BaÅŸakÅŸehir, Antwerp ile de Ä°stanbul’da 1-1 berabere kalmıştı.

Tribünlerde gerginlik

Antwerp ile Medipol Başakşehir arasında oynanan karşılaşma boyunca iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

Mücadelenin son dakikalarında da gerginlik dozu arttı. Güvenlik güçleri iki takım taraftarlarını ayırmaya çalıştı. Belçikalı taraftarlar, sahaya birçok yabancı madde attı. Stat hoparlörlerinden yapılan anonslarla taraftarlar uyarıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Medipol BaÅŸakÅŸehir’i kutladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Belçika ekibi Royal Antwerp’i eleyerek gruplara kalan Medipol BaÅŸakÅŸehir’i tebrik etti.

TFF’nin internet sitesinden yayımlanan kutlama mesajında, “UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Belçika ekibi Royal Antwerp’i eleyerek grup aÅŸamasına yükselme baÅŸarısı gösteren temsilcimiz Medipol BaÅŸakÅŸehir’i kutlarız. Temsilcimize ülke puanımıza yaptığı katkılardan dolayı teÅŸekkür eder, sonraki turlarda baÅŸarılar dileriz.” denildi.

“BaÅŸakÅŸehir’in oyununu biliyorduk, buna hazırlandık ancak rakibimiz çok iyi bir sonuç alarak buradan ayrıldı”

Antwerp Teknik Direktörü Mark van Bommel, istedikleri oyunu sahaya koyamadıklarını ve bunun da yenilgiyi getirdiğini söyledi.

Bosuil Stadı’ndaki karşılaÅŸmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Van Bommel, “BitiriciliÄŸimiz yoktu, hızlı çıkamıyorduk, zaman zaman oyundan koptuk. Ä°stediÄŸimiz futbolu sahaya koyamadık. Bu maçın bize tecrübe anlamında katkı saÄŸladığını düşünüyorum. Tüm dünyaya yenilgiyi de olgun bir ÅŸekilde kabul edeceÄŸimizi göstermemiz gerekiyor. Bu kulübe ilk geldiÄŸimde de söylediÄŸim gibi biz büyüyen bir kulübüz, yavaÅŸ yavaÅŸ ilerliyoruz. BaÅŸakÅŸehir’in oyununu biliyorduk, buna hazırlandık ancak rakibimiz çok iyi bir sonuç alarak buradan ayrıldı.” ifadelerini kullandı.

Van Bommel, “Forvet oyuncunuz Frey’i neden oyundan erken aldınız?” sorusuna, “Frey’i oyundan almanın doÄŸru karar olduÄŸunu düşündüm. Daha diri bir oyuncu gerekti, Janssen’i oyuna soktum.” yanıtını verdi.

Hollandalı teknik adam, son olarak, “Birçok ÅŸansımız oldu ama iyi oynadığımızı düşünmüyorum, gol atmakta çok zorlandık. BaÅŸakÅŸehir ise gol atmakta zorlanmadı ve galibiyeti aldı.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Medipol BaÅŸakÅŸehir Teknik Sorumlusu Sözer: “Çok önemli bir maç kazandık, baÅŸardığımız için herkesi tebrik etmek gerek”

Medipol Başakşehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, kulüp olarak büyük hedeflerinden birine ulaştıklarını söyledi.

Bosuil Stadı’ndaki karşılaÅŸmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sözer, “Çok önemli bir maç kazandık. Bizim için, ekip için, kulübümüz için çok önemliydi. BaÅŸardığımız için herkesi tebrik etmek gerek. Oyuncularımız çok büyük bir mücadele verdi. Golü bulduktan sonra rakip baskı yaptı, penaltı ile beraberliÄŸi yakaladılar, sonrasında gösterdiÄŸimiz reaksiyon çok iyiydi.” ifadelerini kullandı.

Beraberlik golünden sonra hemen reaksiyon verdiklerinin altını çizen Sözer, şöyle konuştu:

“Çok güzel reaksiyon verdik, ne zaman kendi oyunumuzu sahaya yansıttık, topa sahip çıktık iÅŸler iyi gitti. Böyle bir maçı kazandığımız için, bir yıllık emeÄŸin ardından bu sonuçla gruplara girmeyi baÅŸardık. Neredeyse bir yıldır çalışıyoruz, ilk günden beri oyun felsefemizi sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Her zaman kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Sezonu dördüncü bitirdik, bu birinci adımdı. Netanya, Breidablik ve Antwerp’i tek tek geçerek gruplara girmek çok büyük bir hedefti onu da baÅŸardık. Bütün takımları saydım, saygı duymak gerek. Hepsi güçlü takımlardı, bugün de yine büyük mücadele verdik. Rakibimizi tebrik ediyorum, son saniyeye kadar mücadele ettiler. Kendi oyunumuzla baÅŸardığımız için çok mutluyuz.”

Artık gözlerinin Ä°stanbul’da çekilecek grup kuralarında olduÄŸunun altını çizen Sözer, ÅŸunları kaydetti:

“Ä°ki takım da kazanmak istedi, biz baÅŸardık. Yarın gruplar belli olacak, çok büyük bir heyecanla kura çekimini takip edeceÄŸiz. Grup maçlarına da büyük bir motivasyonla baÅŸlayacağız. Emre Hoca’nın ve kulübün hedefi her zaman her maçı kazanmak. Adım adım üst turlara geçmek istiyoruz, bunu maçlar gösterecek. Gruplardan da baÅŸarıyla çıkmak istiyoruz.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir