MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli: Türkiye’miz hukuken olmasa da fiilen seçim ortamına girmiÅŸtir

MHP Genel Başkanı Bahçeli Türkiye'miz hukuken olmasa da fiilen seçim ortamına girmiştir

MHP Genel Başkanı Bahçeli Türkiye'miz hukuken olmasa da fiilen seçim ortamına girmiştir

MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, “Türkiye’miz hukuken olmasa da fiilen seçim ortamına girmiÅŸtir. Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması gündeme gelmiÅŸ, sandık tarihi takriben belli olmuÅŸtur.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından, seçim süreciyle ilgili paylaşımda bulundu.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın açıklamalarına iÅŸaret eden Bahçeli, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

“Türkiye’miz hukuken olmasa da fiilen seçim ortamına girmiÅŸtir. Sayın CumhurbaÅŸkanı’mızın tavzih ve takdirine binaen CumhurbaÅŸkanlığı ve MilletvekilliÄŸi Genel Seçimlerinin 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılması gündeme gelmiÅŸ, sandık tarihi resmi deÄŸilse de takriben belli olmuÅŸtur. 14 Mayıs 2023’ü temel aldığımızda seçimlere 114 gün kalmıştır. Demokrasi tarihimizin kaderini etkileyecek, ülkemizin önümüzdeki yıllara havi yol haritasını çizecek, Cumhuriyet’in yeni yüzyılını tahkim edecek en kritik seçimlerde büyük Türk milleti iradesini gösterecektir.”

“14 Mayıs, 85 milyon Türk vatandaşının varlığına sahip çıkma günüdür”

MHP ve Cumhur İttifakı’nın 2023 seçimlerine hazır olduÄŸunu belirten Bahçeli, yeni bir demokrasi zaferinin cumhurun vatanperver duruÅŸuyla tezahür edeceÄŸine inandığını ifade etti. Bahçeli, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünün de istikbalin güçlü ve geliÅŸmiÅŸ Türkiye’sini müjdeleyeceÄŸini vurguladı.

Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Küresel emperyalizmin siyaset devriyeleri, terör örgütlerinin gönüllü destekçileri, Türkiye düşmanlığının yeminli temsilcileri, milli ve manevi deÄŸerlerimizi hedef alan zulüm bekçileri, zillet çatısında birleÅŸmiÅŸ manda özlemcileri, Cumhur İttifakı karşısında tutunamayacaktır.

14 Mayıs günü, 85 milyon Türk vatandaşının varlığına sahip çıkma günüdür. Aynı zamanda altılı ganyanı hezimetle buluÅŸturma günüdür. Tarih tekerrür edecek, onca kurulan tuzaÄŸa, onca yapılan ihanete karşı milletimiz istikrarı, yeni sistemi ve yeni yüzyılı tercih edecektir.”

“2023 seçimlerinde kullanacağımız ana sloganla sesleniyorum; Aziz Milletim Sıra Sende”

MHP’nin mümkün mertebe, hava ÅŸartları ve hayatın olaÄŸan akışı elverdiÄŸi sürece “Adım Adım 2023; 14 Mayıs’a DoÄŸru” temasıyla açık hava toplantılarını Türkiye’nin her bir köşesinde düzenleyeceÄŸini bildiren Bahçeli, ÅŸunları kaydetti:

“‘Bu vatan benim, bu bayrak benim, bu millet benim’ diyen alnı ak, kalbi pak, vicdanı temiz her vatandaşımızdan, ülkemin her yöresinde varlık mücadelesi veren insanlarımızdan Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne omuz vermek adına 100 oyu sandığa taşımalarını rica ediyorum.

Cumhur İttifakı’na verilen her oy Türk ve Türkiye Yüzyılı’na destek, zalimlere tepki, teröristlere ceza, huzura davet, bereket ve güvenliÄŸe çaÄŸrıdır. Nihayetinde ve nitekim 2023 seçimlerinde kullanacağımız ana sloganla sesleniyorum; Aziz Milletim Sıra Sende.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir