MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli’den CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu’na ‘HDP’ tepkisi
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'HDP' tepkisi
MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, “HDP’yi meÅŸru görmek, meÅŸruiyet kavramına vurulmuÅŸ paslı zincirdir. CHP Genel BaÅŸkanı, tarihi bir yanlışın içindedir.” ifadesini kullandı.
MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada, “sözde Kürt” sorununun emperyalistlerin hiç taviz vermediÄŸi, iÅŸ birlikçilerinin hiç vazgeçmediÄŸi bir istismar, inkar ve ihanet mekanizması olarak kullanıldığını kaydetti.
“Herkesi uyarıyorum, kökeni, mezhebi, dili ve yöresi ne olursa olsun, Türkiye’de tek bir insanımız bile sorun deÄŸildir veya sipariÅŸi Türkiye düşmanları eliyle verilen yığma bir sorunun parçası görülemeyecektir.” deÄŸerlendirmesinde bulunan Bahçeli, şöyle devam etti:
“Sözde Kürt sorunundan bahsetmek, baÅŸka bir ifadeyle Kürt kökenli kardeÅŸlerimi sorun olarak iÅŸaretlemek, hatta fiÅŸlemek demektir. Bunun adı da vatana ve millete ihanettir. CHP ile İP’in aynı anda HDP’yi meÅŸru organ görüp sözde Kürt sorunu üzerinden PKK’ya zeytin dalı uzatmaları terörizmin deÄŸirmenine su taşıyan bedhahlıktır. Kalbinde vatan sevgisi olup da HDP’nin PKK demek olduÄŸunu bilmeyen, görmeyen, idrak etmeyen yoktur. HDP’yi meÅŸru görmek meÅŸruiyet kavramına vurulmuÅŸ paslı zincirdir. CHP Genel BaÅŸkanı tarihi bir yanlışın içindedir. İP yönetimi terörizmin pençesinde güç ve iktidar devÅŸirmenin izindedir.”
“Akılları bulandırmış, kuÅŸkuları arttırmıştır”
Bu tablonun makul ve münasip tek bir yanının gösterilemeyeceğini vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:
“Anlaşılan odur ki, HDP, zillet ittifakının diÄŸer ortaklarını kapı kulu, siyasi kukla, kürek mahkumu haline çevirmiÅŸtir. Oy için, iktidar için, koltuk için, makam için Türkiye düşmanlarının bayatlamış projelerine tutunanları, bununla da kalmayıp kuvveden fiile geçenleri Türk milleti affetmeyecektir.
Anayasa Mahkemesi’nin, HDP’nin kapatılmasını esas alan davayı görüştüğü sırada, CHP Genel BaÅŸkanı’nın sivri çıkışı akılları bulandırmış, kuÅŸkuları arttırmıştır. CHP ile Anayasa Mahkemesi arasında kirli bir temas hattı kurulup kurulmadığı, HDP’nin aklanması maksadıyla kripto mesajların karşılıklı gidip gelmediÄŸi herkesin merak konusu haline gelmiÅŸtir. Zamanlama itibarıyla çok manidar olan bir dönemde HDP’yi meÅŸru görmek, meÅŸruiyet çemberine almaya heveslenmek, Anayasa Mahkemesi üzerinde fiili baskı kurmak anlamına gelecektir.
CHP Genel BaÅŸkanı’nın kulağına ne fısıldanmışsa, önüne koyulan ödev listesi neleri ihtiva ediyorsa aynısıyla tatbik ve telaffuz edilmektedir.”
“Dostlar kimdir, barış ne demektir?”
Devlet Bahçeli, BirleÅŸmiÅŸ Milletler 76. Genel Kurulu’nda, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın isabetli ve küresel vicdanın dikkatini çeken konuÅŸmasının yapıldığı sırada, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun, gündem ve güven kirliliÄŸini tetiklemesinin ve buna “İP”in heyecanla iÅŸtirak etmesinin, sadece küstahlık deÄŸil, aynı zamanda müptezellik olduÄŸunu savundu.
Bahçeli, CHP’nin, bölücülüğün ve terörizmin siyaset ayağı olmaya HDP’den daha çok yatkın ve meyyal olduÄŸunu iddia ederek, ÅŸunları paylaÅŸtı:
“KılıçdaroÄŸlu’nun kahraman gazilerimizle buluÅŸmasında onların gözünün içine nasıl baktığı, yüreÄŸinin sızlayıp sızlamadığı ayrıca tartışılması gereken bir muammadır. Bu ÅŸahsa kalpak giyip poz vermek deÄŸil, sarı, kırmızı, yeÅŸil poÅŸu takıp ittifak ortaklarıyla kucaklaÅŸması daha çok yakışacak, en azından daha gerçekçi bir fotoÄŸraf vermiÅŸ olacaktır. Sözde Kürt sorununu ifade eden kim varsa PKK’nın yanında hizaya girmiÅŸ, bölücülüğün aÄŸzıyla konuÅŸmuÅŸ sayılacaktır.
Terörist DemirtaÅŸ’tan selamsız Babacan’a, serok Ahmet’ten satılmış kalemlere varıncaya kadar Kürt kardeÅŸlerimizi sorun olarak gören ve gösteren güruhun ne vatan sevgisi ne de millet mensubiyeti kalmıştır. KılıçdaroÄŸlu’nun ‘bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceÄŸiz’ demesi, adeta Türkiye’de savaÅŸ varmış gibi ima ve ihsasta bulunması, derin bir yarılma, vahim bir kırılma halidir.”
“Dostlar kimdir, barış ne demektir?” diye soran Bahçeli, düşmanı dost gören bir anlayışın, vatanı karanlığa, milleti uçuruma çekmesinin kaçınılmaz bir hayat ve siyaset gerçeÄŸi olduÄŸunu dile getirdi.
Bahçeli, KılıçdaroÄŸlu’nun bir baÅŸka ifadesinde ise “KHK kapsamında görevden alınan herkesi görevlerine iade edeceÄŸim” açıklamasının, 15 Temmuz’un siyasi dayanağını, FETÖ’ye duyduÄŸu gizli sevdayı deÅŸifre etmekle kalmadığını, “Pensilvanyalı cani” ile kurduÄŸu dirsek temasını da gözler önüne serdiÄŸini ileri sürdü.
“CHP yönetimi yüz kızartıcı bir haldedir”
“Bu ülkede bir sorun varsa o da terördür ve ona destek veren siyasi mihraklardır.” ifadesini kullanan Bahçeli, görüşlerini şöyle sıraladı:
“CHP yönetimi yüz kızartıcı bir haldedir. Türkiye’nin milli varlığını, milli bekasını, milli kimliÄŸini zedelemek, dahası zehirlemek için kuyruÄŸa giren alçakların oyuncağı, siyaset uÅŸağıdır. Yanındaki yöresindeki diÄŸer partilerle milli utanç haline gelen CHP’nin, PKK’nın dümen suyuna, FETÖ’nün çekim alanına girmesi rezaletin daniskasıdır. Sözde Kürt sorununun çözüm adresi olarak siyaset ve TBMM’nin gösterilmesi ise millet iradesini hain bölücülere lekeletme iÅŸtahı ve iÅŸtiyakıdır. Buna da hiç kimsenin hakkı olamayacaktır.
CHP ve İP’in, medya üzerinden HDP ile pazarlığı yoÄŸunlaÅŸtırmaları, PKK’ya sevimlilik ve ÅŸirinlik gösterme çabaları, bölücü odaklara cesaret aşılamış, nitekim ‘yarın ne yapacaksınız?’ sorusuna cevap aranmaya baÅŸlanmıştır. KılıçdaroÄŸlu’nun amacı ve yapmak istediÄŸi etnik temelde bölünmedir, terörle mücadeleye kastetmektir, küresel bir senaryo çerçevesinde sözde Kürdistan’ın kuruluÅŸ temellerine harç karmaktır.
Terörle mücadele fedakarca ve kahramanca devam ederken, 350 milyar doları doÄŸrudan, 1 trilyon doları dolaylı olmak üzere ağır bir maliyete aziz milletimiz katlanmışken, bebek katillerini meÅŸru görmek, bunlarla görüşme, konuÅŸma, anlaÅŸma ÅŸartlarını tesis etmeyi hedeflemek zulümdür, zillettir, Türkiye husumetidir.”
“KılıçdaroÄŸlu, HDP’nin girdabında boÄŸulacaktır”
Bahçeli, 1984’ten bu yana on binlerce ÅŸehidin kanının döküldüğünü, masumların can evinden vurulduÄŸunu belirterek, “Terör örgütünün darbe üstüne darbe yediÄŸi bir dönemde HDP’yi meÅŸru ilan etmek PKK’ya el uzatmak, kol kanat germek, mücadele kararlılığını tartışmaya açmaktır. Zillete düşenler ne yapsa, neyi söylese boÅŸtur, bölücü terörün kökü kazınmalı, bir daha doÄŸrulmamak üzere beli kırılmalıdır.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Terörle mücadelenin adresinin, vatanın her köşesi ve mücavir topraklarda tehdit saçan her kaynak olduÄŸunu aktaran Bahçeli, “zillet ittifakının dile getirdiÄŸinin aksine siyasette konuÅŸmakla vakit kaybedilmeden, daÄŸda, ovada, ÅŸehirde hainlerin başı ezilerek devletin hükmü ÅŸahsiyetiyle ve milletin haysiyetli duruÅŸuyla teröristlere ezici cevap verilmesi gerektiÄŸini” vurguladı.
HDP’nin, yabancıların ve Kandil çetesinin esaret tasmasıyla sözde siyaset yaparken, CHP’nin de bu tasmaya özenmesi ve talip olmasının milli bir felaket olduÄŸunu savunan Bahçeli, “KılıçdaroÄŸlu, HDP’nin girdabında boÄŸulacaktır. CHP yönetimi, PKK’nın ve FETÖ’nün tuzağında kaybolacaktır. İP, teslimiyetçi ve HDP’yi Kürt siyasi hareketi gören siyasi pespayeliÄŸinin bedelini millet nezdinde ödeyecektir. Türk milleti, bölücülüğü ve kalabalıklaÅŸan siyasi bölücüleri tarihin çöp sepetine fırlatıp, mukadderatına, mukaddesatına ve bin yıllık kardeÅŸlik hukukuna cesaretle sahip çıkacaktır. KardeÅŸliÄŸimizin ve milli varlığımızın arasına etnik fitne sokmaya ve bu temelde bir ayrışma süreci baÅŸlatmaya çalışanlar eninde sonunda piÅŸman olacaklardır.” ifadesini kullandı.
Bahçeli, Cumhur İttifakı ve MHP’nin, Türkiye’ye çok ağır bir faturası olacak terör ittifakını, ne pahasına olursun durdurmaya azimli, kararlı ve hazır olduÄŸunu kaydetti.
“Herkesin vakit çok geç olmadan aklını başına toplaması, Türkiye’nin geleceÄŸi ve kaderi üzerinde ölümcül bir kumar oynamaktan vazgeçme basiretini gösterebilmesi” gerektiÄŸini belirten Bahçeli, MHP’nin, hangi etnik kökenden gelirse gelsin Türk milletine ortaklaÅŸa vücut veren bütün vatandaÅŸları, büyük Türk milleti ailesinin ayrılmaz bir parçası olarak bütünüyle kucaklayan bir siyasi anlayışın temsilcisi olduÄŸunu dile getirdi.
“Kürt kardeÅŸlerimiz göz yummayacaktır”
Devlet Bahçeli, bin yıldır birlikte yaÅŸanılan, ortak kardeÅŸlik hukuku ve akrabalık baÄŸları geliÅŸtirilen Kürt kökenli vatandaÅŸların, Türkiye Cumhuriyeti’nin eÅŸit haklara sahip onurlu bireyleri olduÄŸunu vurgulayarak, “PKK’yla dayanışma içinde etnik bölücülük hevesi peÅŸinde koÅŸanlara Kürt kardeÅŸlerimiz göz yummayacaktır. CHP artık HDP’dir, HDP zaten PKK’dır, nihayetinde İP ile CHP de PKK’nın mandası altına girmiÅŸtir.” görüşünü paylaÅŸtı.
Temel sakatlığın, etnik bölücülük sorununun, Kürt kökenli vatandaşların tamamını ilgilendiren ve kapsayan bir sorun olarak takdim edilmesi ve ayrıştırıcı bir zeminde çözüm arayışlarına girilmesi olduğuna dikkati çeken Bahçeli, Türk milletinin bu kokuşmuşluğa izin vermeyeceğini belirtti.
Bölücü terörün taleplerini tüm Kürt kökenli vatandaÅŸlara yaygınlaÅŸtırmaya çalışmanın, PKK’nın bunların tümünün sözcüsü ve temsilcisi olduÄŸu anlamına geleceÄŸinin altını çizen Bahçeli, böyle bir yaklaşımın Kürt vatandaÅŸların çok büyük çoÄŸunluÄŸuna yapılacak bir hakaret olacağını, buna da herkesten önce Cumhur İttifakı ve MHP’nin karşı çıkacağını vurguladı.
Bahçeli, emperyalizmin vaatlerle kiraladığı “zillet ittifakı”nın tarih, millet ve ecdat önünde, ÅŸehit ve gazilerin huzurunda mutlaka hesap vereceÄŸini belirterek, demokratik hesap gününün uzak olmadığını ifade etti.
Kaynak: AA
