Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi’nin , Libya’ya çok sayıda zırhlı gönderdiği öne sürüldü

Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi’nin son dakika talimatı doğrultusunda, ordunun, Libya’ya çok sayıda tank (resimde zırhlı?) gönderdiği öne sürüldü. Bu çok sayıdaki askeri ekipmanların Türkiye’nin Libya’ya olası müdahalesinde kullanılacağı belirtildi. Haberde ayrıca, Sisi’nin bu hamlesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir cevap olarak gördüğü kaydedildi.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki terör yapılanmasına büyük darbe vuran Türkiye, Doğu Akdeniz’de tarihi bir adım daha atmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” imzalamıştı.

Bu gelişmenin ardından başta Yunanistan ve Güney Kıbrıs Yönetimi olmak üzere, Avrupa ülkeleri ve İsrail’in planları altüst olmuştu.

YENİ BİR İDDİA ORTAYA ATILDI

İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’a yakınlığıyla bilinen DebkaFile sitesinde, Libya ile ilgili bir iddia ortaya atıldı.

TANKLAR ULAŞTI, HAVA FİLOSU HAZIR BEKLETİLİYOR

Site, Mısır Ordusuna ait tanklarının Perşembe günü Türkiye’nin Libya’ya herhangi bir müdahalesini önlemek amacıyla bu ülkeye ulaştığını ileri sürdü. İstihbarat kaynaklarına dayandırılan haberde, sevkiyatın bizzat Mısır’ın darbeci lideri Sisi tarafından emredilmiş olduğu belirtilirken, Mısır’a ait hava filosunun bir kısmının da hazır bekletildiği aktarıldı.

RESTLEŞME İÇİN DEVREYE GİRECEKLER

DebkaFile sitesi Sisi’nin bu son dakika hamlesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir cevap olarak görüldüğünü aktarırken, eğer Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme planı gerçekleşirse, Mısırlı hava güçlerinin Türkiye’ye karşı bir restleşme için devreye gireceği ifade edildi.

Kaynak: Haber7.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir