MİT’ten DEAÅž’ın Suriye’nin kuzeyindeki hücre yapılanmasına operasyon

MİT'ten DEAŞ'ın Suriye'nin kuzeyindeki hücre yapılanmasına operasyon

MİT'ten DEAŞ'ın Suriye'nin kuzeyindeki hücre yapılanmasına operasyon

MİT’in Suriye’nin kuzeyinde DEAÅž’ın eylem hazırlığındaki hücre yapılanmasına yönelik operasyonunda, 1’i ölü 19 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, DEAÅž’ın Suriye’deki TSK personeli baÅŸta olmak üzere Türk kurumlarına yönelik sansasyonel eylemler düzenlemek üzere özel bir hücre oluÅŸturduÄŸu belirlendi.

MİT’in istihbarat ve operasyonel desteÄŸiyle Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) baÄŸlı yerel güvenlik güçlerince Fırat Kalkanı Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı alanlarında operasyonlar düzenlendi.

Bu operasyonlarda 1’i ölü 19 DEAÅž mensubu terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirildi.

4 eylem giriÅŸimini itiraf ettiler

Yakalanan DEAÅž’lı hücre üyeleri, Suriye’deki TSK üs bölgelerine ve Türk kurumlarına yönelik yoÄŸun keÅŸif faaliyeti yürüttüklerini, TSK’ya ait araçların Suriye’deki günlük rutinlerini takip ettiklerini, aÄŸustos ve eylül aylarında TSK araçlarına yönelik 4 eylem giriÅŸiminde bulunduklarını da itiraf etti.

Operasyonlarda 350 kilo TNT, 20 patlamaya hazır el yapımı patlayıcı, 14 boş el yapımı patlayıcı düzeneği, 3 intihar kemeri, 2 intihar yeleği, 600 fünye, 7 AK-47 tüfek, 4 AK-47 şarjörü, 3 lav silahı, 750 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 1 RPG atar, 12 RPG-7 mühimmatı, 5 adet 107 milimetrelik havan mühimmatı, 2 taarruz tipi el bombası, 4 paket çelik bilye, 84 akü, 1 M-16, 3 keskin nişancı dürbünü, 7,65 milimetre çapında 2 tabanca ile bir otomatik tüfek ele geçirildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir