MSB: İdlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi’nde 2 askerimiz ÅŸehit oldu, 1 askerimiz yaralandı

MSB İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı

MSB İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı

MSB, “İdlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi’nde radikal grupların roketli saldırısında 2 silah arkadaşımız ÅŸehit olmuÅŸ, 1 arkadaşımız yaralanmıştır.” açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi’nde (İGAB) roketli saldırı sonucu 2 askerin ÅŸehit olduÄŸunu, 1 askerin yaralandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İGAB’da görevli unsurlara bölgedeki bazı radikal gruplar tarafından roketli saldırı düzenlendiÄŸi belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Roketli saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız ÅŸehit olmuÅŸ, 1 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateÅŸ destek vasıtalarımızla ateÅŸ altına alınmış ve misliyle karşılık verilmiÅŸtir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boÄŸan bu olayda hayatını kaybeden aziz ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize baÅŸsaÄŸlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil ÅŸifalar dileriz.”

Åžehit Uzman Onbaşı TaÅŸ’ın ailesine acı haber verildi

Åžehit Uzman Onbaşı OÄŸuzhan TaÅŸ’ın (28) KahramanmaraÅŸ’ın Elbistan ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaÅŸtı.

Åžehidin ilçeye baÄŸlı Yunus Emre Mahallesi’ndeki babaevine gelen Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ile Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Fevzi Günalmış, baba Muhyi ve anne Selamet TaÅŸ’a acı haberi verdi.

Şehidin anne ve babası, Kaymakam Demir ile askeri yetkililer ve mahalle sakinlerince teskin edilmeye çalışıldı.

Şehidin evi ve evin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehadet haberinin duyulmasının ardından Taş ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri evin önünde toplandı.

3 kardeÅŸi bulunan ÅŸehit TaÅŸ’ın bekar olduÄŸu öğrenildi.

Åžehidin naaşının Hocazade Camisi’nde yarın kılınacak cenaze namazı sonrası topraÄŸa verilmesi bekleniyor.

Åžehit Uzman Onbaşı Nayir’in ailesine acı haber verildi

Åžehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Nayir’in (25) Sivas’taki ailesine acı haber ulaÅŸtı.

Åžehidin Alibaba Mahallesi’ndeki babaevine gelen Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, anne Fadime ve baba Hüseyin Nayir’e ÅŸehadet haberini verdi.

Şehidin evine, sokağına askerler ve Sivas Belediyesi görevlilerince Türk bayrağı asıldı.

BeÅŸ kardeÅŸin en küçüğü ÅŸehit Ramazan Nayir’in bekar olduÄŸu, iki kardeÅŸinin ise trafik kazısında vefat ettiÄŸi öğrenildi.

Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolü de şehidin evini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Vali Ayhan, yaptığı açıklamada, “Töreni yarın yapacağız. Tabiki ÅŸehidimize sahip çıkacağız, layık bir ÅŸekilde uÄŸurlayacağız. YaÅŸanan malum süreçten dolayı da alınan tedbirlere riayet edeceÄŸiz. KomÅŸular ve herkes bu duruma uyarsa seviniriz.” dedi.

Ayhan, ÅŸehit için törenin yarın Yukarı Tekke Garnizon ÅžehitliÄŸi’nde yapılacağını belirtti.

Bakan Akar’dan ÅŸehit düşen askerler için baÅŸsaÄŸlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Nayir ile Piyade Uzman Onbaşı Oğuzhan Taş için başsağlığı mesajı yayımladı.

Akar, Bakanlığın Twitter hesabından paylaÅŸtığı mesajında, 2 askerin, İGAB’da radikal gruplar tarafından düzenlenen roketli saldırı sonucu ÅŸehit olduÄŸunu anımsattı.

Bakan Akar, “Kahraman ÅŸehidimize ÅŸahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize baÅŸsaÄŸlığı ve sabır dilerim.” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir