New York’un Times Meydanı’na 15 Temmuz ÅŸehitleri anısına 251 çift ayakkabı konuldu

New York'un Times Meydanı'na 15 Temmuz şehitleri anısına 251 çift ayakkabı konuldu
ABD’nin New York eyaletindeki Times Meydanı’na, 15 Temmuz ÅŸehitlerini sembolize etmek için 251 çift ayakkabı konuldu.
ABD’de faaliyet gösteren Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) üyeleri ve 15 Temmuz DerneÄŸi, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde ÅŸehit ettiÄŸi 251 Türk vatandaşını hatırlatmak için aynı sayıda ayakkabıyı New York’un dünyaca ünlü turistik mekanı Times Meydanı’nda sergiledi.
Bilgilendirme için dağıtılan bildiride, “Bugün burada gördüğünüz ayakkabılar, o gece hayatını kaybeden erkek, kadın, çocuk ve yaÅŸlıların giydiÄŸi ayakkabıların simgesidir. O kader gecesinde, Türkiye’de özgürlük ve demokrasiyi savunan yiÄŸit ruhları anıyor, ailelerine baÅŸsaÄŸlığı ve dayanışma diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.
Bildirinin devamında, Türk ordusuna sızan FETÖ’cülerin NATO varlıklarını ele geçirerek kendi halkına silah doÄŸrulttuÄŸu, fakat Türk halkının demokrasiye sahip çıkması karşısında baÅŸarısız olduÄŸu bilgisi paylaşıldı.
“Son yürüyüş” sloganı ile mesaj verildi
İngilizce hazırlanan ve ABD’li vatandaÅŸlara dağıtılan bildiride, “Burada gördüğünüz ayakkabıların her bir çifti demokrasi uÄŸruna ‘son yürüyüşünü’ yapmış bir kahramanı temsil ediyor.” ifadesi kullanıldı.
15 Temmuz 2016’daki darbe giriÅŸiminin demokrasiyi, anayasayı ve özgürlükleri korumak için Türk halkı tarafından engellendiÄŸi belirtilen etkinlikte, kalkışma sırasında 251 ÅŸehidin yanında 2734 vatandaşın da yaralandığı vurgulandı.
Bildirinin sonunda Türk halkının, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve yandaÅŸları hakkında adaletin yerini bulması için ABD’den yardım istediÄŸi kaydedildi.
Kaynak: AA