Orhan Gencebay’ın koronavirüs yorumu

Orhan Gencebay'ın koronavirüs yorumu

Orhan Gencebay'ın koronavirüs yorumu

İki aydır evinde karantinaya çekilen usta sanatçı Orhan Gencebay, koronavirüs konusunda Bilim Kurulu’nun dinlenmesini istedi.

Orhan Gencebay, Skype üzerinden bir programın canlı yayın konuğu oldu. Usta sanatçı, koronavirüs salgını nedeniyle sanat camiasının içinde bulunduğu zorluklara dikkat çekti.

Karantina günlerinde yeni besteler yaptığını, kitap okuyup farklı fikirler ürettiğini ifade eden Orhan Gencebay, koronavirüsün eğlence sektörünü vurmasıyla ilgili karamsar konuştu:

“SANAT CAMİASI ZOR DURUMDA”

“Sanatçıyı yaşat ki sanat yaşasın. Sanat camiası son derece zorda. Böyle bir durum görmedim. Maddi durumu çok iyi olan 5-10 sanatçı var. Ancak meslek birliklerine kayıtlı 20 binin üzerinde sanatçı, kayıtlı olmayan 50-60 bin sanatçı var. Memur sanatçılarımız ise birkaç bin kişi.

Sanat ve müzik alanında hayat durmuştur. Maddi ve manevi haklarını alamadıkları için yaşayamıyorlar. Yöneticilerimiz, bu vasıfsız işçi statüsünden çıkarmalı sanatçıları. Herkes sanıyor ki sanatçı eğlence adamı, magazin adamı.”

“SAĞLIKÇILAR MEHMETÇİK GİBİ”

Virüsle mücadelede Türkiye’nin öncü bir başarıya imza attığını söyleyen Gencebay, “Harika bir şekilde gidiyoruz. Eksiğimiz olabilir ama devletimizi kutluyorum, gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızı, Sağlık Bakanımızı kutluyorum. Sağlık elemanlarımız da ülkemizi savunan, canını ülkemize için feda etmeye hazır Mehmetçik gibi çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun.

“KORONAVİRÜSE KABADAYILIK YAPMAYIN”

Koronavirüse kabadayılık yapmanın alemi yok. O silahını çekmiş bize meydan okuyor. Cumhurbaşkanı ne derse, ilgililer, Bilim Kurulu ne derse onu yapın.” dedi.

Ayşen Kovid 19 – Koronaya uyarlanmış sözler

Kaynak: ensonhaber.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir