Ortodontik Tedavide Kullanılan Yöntemler

Modern çağda ortodontik sorunlar, toplumlarda oldukça yüksek oranlarda görülmektedir. Diş fonksiyonlarında yaşanan problemlerden, psikolojik etkilerine kadar yaşam kalitesine doğrudan etkide bulunan sorunlardır. Bu nedenle gerekli önem gösterilerek, uygulanması gereken ortodontik tedavinin en hızlı şekilde alınması çok önemlidir. Günümüzde estetik ve kusursuz bir ağız yapısına sahip olmak, etkileyici gülüşe sahip olmak isteyenlerin ortodontik problemler için ortodontik tedavi alması çok önemlidir. Modern tıp teknolojisi sayesinde ortodontik tedavi yöntemleri (Şeffaf braketlerle ortodontik tedavi, invisalign Ankara tedavisi vs.) de hızla gelişmektedir. Günümüzde pek çok farklı temel üzerine inşa edilmiş olan ortodonik tedavi teknikleri kullanılmaktadır.

Modern tıp teknolojisi kapsamında ortodontik tedavi yöntemleri de çeşitlilik kazanmıştır. Bunlardan en çok bilinenleri arasında invisalign tedavisi Ankara gelebilir. Ortodonti tedavilerinde kullanılan malzemeler ve teknikler bulunmaktadır. Hastanın diş rengine uygun braket kullanımı, şeffaf damaklık ve diş iç yüzeyine uygulanabilirliğe sahip olan braketler bulunmaktadır. Böylelikle tüm yetişkin hastaların geleneksel ortodontik tedavi tekniklerine nazaran çok daha kolay bir şekilde ortodontik problemlerden kurtulabilmelerine yardımcı olunabilmektedir.

Ortodontik Tedavi Yöntemleri

Günümüzde ortodontik tedavi Ankara yöntemleri konusunda çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Standart diş teli tedavisinin dışında da diş çapraşıklığı şikayetlerine yönelik olarak kullanılan farklı materyallerden oluşan tedavi teknikleri bulunmaktadır. Ortodontik şikayetlere yönelik olarak uygulanan tedavi yöntemleri arasında;

Şeklinde yöntemler bulunmaktadır. Her birinin kendisine has özellikleri sayesinde her koşulda en iyi sonuçların elde edilebilmesi mümkün olmaktadır.

Porselen braket materyalleri ile geleneksel metal braketlerin yerine diş yüzeyine uygulanan porselen braketler kullanılmaya başlanmıştır. Alternatif olarak safir ve kompozit kullanımı da gerçekleştirilmektedir. Diş renginde veya şeffaf yapıya sahip olduğundan estetik açıdan tedavi sürecinde olumsuz bir görüntü oluşturmaz. Özellikle tellerinin de beyaz kaplamalı olması sayesinde dışarıdan hiç fark edilmeden ortodontik tedavi alınabilmesi mümkün olmaktadır.

Lingual braketler ise dişlerin iç yüzeyine uygulanabilme özelliğine sahiptir. Her hasta için özel olarak üretilen braketler ile bir ortodontik tedavi uygulanmaktadır. Dişlerin iç yüzeyine uygulanıyor olması nedeniyle de görünmez diş teli tedavisi olarak da isimlendirilir. Ortodonik tedavi yöntemleri arasında son yıllarda Invisalign yani şeffaf plak tedavisi en çok tercih edilen tedavi yöntemidir. Diş çapraşıklığına karşı uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Bilgisayarlı ortamda tamamen şeffaf bir plak üretimi gerçekleştirilir. Bu şeffaf plaklar belirli süreler dişlere uygulanır. Tak-çıkar özelliğe sahip olması nedeni ile ortodontik tedavideki en etkili rahat ve en konforlu yöntemlerden birisidir. Hastalar gün içerisinde yemek yerken, bir yere gideceği zaman şeffaf plağı çıkartarak, daha sonra yeniden yerine takabilmektedir. Bu şekilde yeme ve içme konusunda bir kısıtlamaya neden olmadığı gibi çok pratik bir şekilde hijyen koşullarının sağlanmasına yardımcı olur. Hareketli apareyler ise ileri seviyede olmayan ortodontik problemlere yönelik olarak basit bir çözüm sağlamaktadır. Bu nedenle de günümüzde sıklıkla uygulanan ortodontik tedavi tekniklerinden birisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir