Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı 5 bin gence burs desteği sağlayacak

Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı 5 bin gence burs desteği sağlayacak
Gençlerin eğitimine katkı vermek amacıyla hayata geçirilen Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı için başvurular açıldı.
Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna sahip, Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini geliÅŸtirmesine katkı saÄŸlamak konusunda istekli ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora dahil toplamda 5 bin gence burs desteÄŸi saÄŸlanacak.
Bu kapsamda “EÄŸitim DesteÄŸi Burs Programı” ile ihtiyaç sahibi baÅŸarılı öğrencilere eÄŸitim desteÄŸi saÄŸlanması ve Milli Teknoloji Hamlesi bilinci ile daha fazla gencin vakıf projelerine dahil edilmesi hedeflendi. Programa 81 ildeki ortaokul, lise veya üniversitelerde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler baÅŸvurabilecek. Toplamda 3 bin 880 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 3 bin lira burs verilecek.
“Sen Geleceksin Burs Programı” kapsamında ise bursiyerlerin, T3 Vakfı’nın 81 ilde yürüttüğü projelere katkı saÄŸlaması, görev bazlı proje geliÅŸtirmesi, araÅŸtırma ve süreç yönetimine destek olması amaçlandı. Türkiye genelinde tüm üniversitelerin hazırlık, 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin baÅŸvurabileceÄŸi programla toplam 300 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 5 bin lira burs saÄŸlanacak.
Lisansüstü öğrencilere de burs imkanı
Bursiyerlere özel eÄŸitim imkanları ve Vakıf projelerinde yer alma fırsatı sunularak onların kiÅŸisel, akademik ve kariyer geliÅŸimlerine katkı saÄŸlama hedefiyle “Yükselen Yıldız Burs Programı” devreye alındı. İstanbul genelinde lisans ve lisansüstü öğrencilerinin baÅŸvurabileceÄŸi program kapsamında 100 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 5 bin lira burs verilecek.
Son olarak “EÄŸitmen Mentor Burs Programı” ile bursiyerlere yetkin oldukları alanlarda Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde öğrencilere eÄŸitmenlik ve yarışmalar için desteklenen takımlara mentörlük yapma imkanı sunularak öğrenciler arasında besleyici bir döngü oluÅŸturulması planlandı. Türkiye genelinde üniversitelerin mühendislik, PDR, Psikoloji, Sosyoloji, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri EÄŸitimi (BÖTE) ağırlıklı bölümlerde eÄŸitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik bu programla 720 öğrenciye 12 ay boyunca aylık 5 bin lira burs saÄŸlanacak.
Söz konusu burslara son baÅŸvuru tarihi 25 Eylül olarak belirlendi. BaÅŸvurular “mth.tc/2025Burs” internet adresi üzerinden yapılabilecek.
Kaynak: AA