Pendik Boşanma Avukatı

Pendik Boşanma Avukatı

Pendik Boşanma Avukatı

Boşanma evliliği sona erdiren durumlardan biridir. Boşanma hükümleri Türk Medeni Kanunu’nda düzenlenmiştir. Boşanma davanızı Pendik boşanma avukatı için hemen tıklayın ve ekibimiz ile iletişime geçerek yasalara ve yasal mevzuata uygun yürütmeniz sizin yükünüzü hafifleterek rahat bir boşanma süreci geçirmenizi sağlayacaktır.

Boşanma Süreci

Türk Medeni Kanunu’nda boşanma sebepleri belirtilmiştir. Bu sebepler genel ve özel olarak ikiye ayrılmıştır. Genel boşanma sebebi evlilik birliğinin temelden sarsılmadır. Şiddetli geçimsizlik olarak da bilinir. Özel boşanma sebepleri ise zina, hayata kast, hakaret, terk etme, akıl hastalığıdır. Boşanma davası kanunda belirtilen sebeplerden hariç açılamaz.

Boşanma davasının anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davası olarak iki türü vardır. Anlaşmalı boşanma davasında boşanma tek celsede sonuçlanır. Çekişmeli boşanma davası ise nafaka, maddi ve manevi tazminat, velayet gibi konularda tarafların anlaşamaması halinde açılır. Tek celsede boşanılmaz.

Boşanma davası açılması için boşanma dilekçesi düzenlenmelidir. Belgeleri düzenleyen kişi aile mahkemesine başvurarak boşanma davası işlemlerini başlatır.

 

Boşanma Avukatı Tutulması Gerekli Midir?

Herkes kendi davasını kendi açabilir ve avukat desteği almadan hukuki uyuşmazlığını yürütebilir. Boşanma davalarında avukat tutmak zorunlu değildir. Fakat yasaları, kanunları, emsal kararları bilmeyen ve hukuki bilgisi olmayan birinin dava açması; dava sürecinin uzamasına, sürecin sonunda telafisi güç ve imkansız hukuki kayıplara yol açmaktadır. Bu tür üzücü durumların yaşanmaması için Yanardağ Avukatlık ve Hukuk Bürosu olarak boşanma davalarınızda uzman ekibimizle sizlere hizmet vermekteyiz.. Bizlerle iletişime geçerek davada izlenmesi gereken yol veya boşanma hakları konusunda bilgi alabilirsiniz. Kanunda belirtilen hakları bilmezseniz davayı baştan kaybetmeyi göze almış olursunuz.

 

Boşanma Avukatı Ücretleri

Boşanma davalarında avukatlık hizmetinin bedelini belirleyen birçok faktör vardır. Bu nedenle avukatlık hizmetinin bedeli için net bir ücret söylemek yanlış olur.  Avukatın o davaya harcadığı emek ve zaman, boşanma davasının türü (anlaşmalı veya çekişmeli), boşanma davasının görüldüğü şehir gibi faktörler avukatlık ücretlerinin değişmesini neden olur. Örneğin Pendik boşanma avukatı ile diğer avukatların talep edeceği ücretler farklılık göstermektedir. İstanbul Barosu, İstanbul avukatları için her yıl tavsiye niteliğinde ücretler belirlemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir