PKK’lı terörist ve yardım eden HDP ilçe baÅŸkanı yakalandı
İran’dan Türkiye’ye giren PKK’lı terörist Oruç ile HDP DoÄŸubayazıt İlçe BaÅŸkanı Ekelek, AÄŸrı kara yolunda gözaltına alındı.
İçiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, AÄŸrı’nın DoÄŸubayazıt ilçesinde, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensubu Aziz Oruç isimli teröristin, İran sınırından Türkiye’ye giriÅŸÂ yaptığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve İstihbarat Åžube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Ekipler, Aziz Oruç isimli örgüt mensubu ile teröriste yardım ederek güvenli bir yere götürmeye çalışan HDP DoÄŸubayazıt İlçe BaÅŸkanı Ekelek‘i AÄŸrı kara yolunda gözaltına aldı.
Terörist Oruç ile Ekelek, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Hakkari’de bir terörist teslim oldu
Hakkari‘de ikna çalışmaları sonucu PKK’lı bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.
Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince, PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.
Bir bölücü terör örgütü mensubunun yapılan ikna çalışmaları sonucu teslim olduÄŸu bildirilen açıklamada, “Åžahsın yapılan sorgulamasında PKK/KCK bölücü terör örgütü içerisinde 2017 yılından itibaren silahlı olarak faaliyet gösterdiÄŸi tespit edilmiÅŸtir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.” ifadesi kullanıldı.
Kaynak: AA
