Pompeo’dan Kovid-19’un ‘Wuhan’daki laboratuvardan çıktığı’ iddiası

Pompeo'dan Kovid-19'un 'Wuhan'daki laboratuvardan çıktığı' iddiası
ABD DışiÅŸleri Bakanı Pompeo, “Çin laboratuvarındaki baÅŸarısızlıkların bir sonucu olan virüslere ilk kez maruz kalmıyoruz. Size bunun (Kovid-19) Wuhan’daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduÄŸunu söyleyebilirim.” dedi.
ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) virüsünün Çin‘in Wuhan kentinde bulunan laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduÄŸunu ileri sürdü.
Amerikan haber kanalı ABC News’e konuk olan Pompeo, Kovid-19 salgınına iliÅŸkin soruları yanıtladı.
Pompeo, Çin yönetiminin uluslararası ajanslarda çalışan gazetecileri ülkeden atıp, uyarılarda bulunan Çinli doktorları susturmak suretiyle Wuhan’da ortaya çıkan virüsün gizli kalması için uÄŸraÅŸtığını ve bunun dünya genelinde yüz binlerce insanı etkilediÄŸini vurguladı.
Çin yönetiminin bu giriÅŸimine dair net bulgular olduÄŸunu belirten Pompeo, “BaÅŸkan Trump bu konuda oldukça açık. Bizim belirlediÄŸimiz zamanda sorumlu olanlardan hesap soracağız.” ifadesini kullandı.
Pompeo, ABD olarak virüsün Wuhan’dan çıktığını dile getiren ilk ülke olduklarını ve bu nedenle eleÅŸtirilere maruz kaldıklarını ancak diÄŸer ülkelerin de benzer söylemler kullanmaya baÅŸladığını belirtti.
Pompeo, şu ifadeleri kullandı:
“Çin’in, yürüttükleri standartların altındaki laboratuvarlar ile dünyayı enfekte etme geçmiÅŸi var. Çin laboratuvarındaki baÅŸarısızlıkların bir sonucu olan virüslere ilk kez maruz kalmıyoruz. Ä°stihbarat kuruluÅŸları bu konuda çalışmalarına devam etmelidir ancak size bunun (Kovid-19) Wuhan’daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduÄŸunu söyleyebilirim.”
Kaynak: AA