Rusya ve Ukrayna DışiÅŸleri Bakanları Lavrov ile Kuleba Antalya’ya geldi
Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Lavrov ile Kuleba Antalya'ya geldi
Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ve Ukrayna DışiÅŸleri Bakanı Dmitro Kuleba, bugün Antalya’da üçlü toplantı gerçekleÅŸtirecek.
Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin ara buluculuÄŸu ile bugün Antalya’da gerçekleÅŸtirilecek Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışiÅŸleri bakanları toplantısı için Antalya’ya geldi.09
Lavrov ve Rus heyetini taşıyan özel uçak, Antalya Havalimanı’na indi. Heyet, konaklayacakları Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi’ndeki 5 yıldızlı Regnum Carya Oteli’ne hareket etti.
Ukrayna DışiÅŸleri Bakanı Dmitro Kuleba’nın da yaklaşık 1 saat sonra kente gelmesi bekleniyor. Ayrı otellerde kalacak heyetler, görüşme için Belek Turizm Merkezi’ndeki 5 yıldızlı Regnum Carya Otel’de buluÅŸacak.
ÇavuÅŸoÄŸlu, Lavrov ve Kuleba, bugün 2015’te G-20 Zirvesi’nde eski Amerika BirleÅŸik Devletleri BaÅŸkanı Barack Obama ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin gibi dünya liderlerinin ağırlandığı salonda üçlü toplantı gerçekleÅŸtirecek.
Ukrayna DışiÅŸleri Bakanı Kuleba da Antalya’da
Ukrayna DışiÅŸleri Bakanı Dmitro Kuleba, Türkiye’nin ara buluculuÄŸu ile bugün Antalya’da gerçekleÅŸtirilecek Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışiÅŸleri bakanları toplantısı için Antalya’ya geldi.
Kuleba ve Ukrayna heyetini taşıyan özel uçak, Antalya Havalimanı’na indi. Heyet, konaklayacakları Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi’ndeki 5 yıldızlı otele hareket etti.

Otellerdeki önlemler artırıldı
Her türlü teknolojik donanımın yer aldığı G20 Salonu, 7 bin 500 metrekarelik oturum alanı, dışarıya direkt açılabilen pencere ve kapılara sahip.
Zirveyi aralarında Rusya, Ukrayna, ABD, BirleÅŸik Krallık, Almanya, İsrail, Japonya, Hollanda gibi ülkelerin yer aldığı 34 ülkeden ve Türkiye’den 330’un üzerinde gazeteci takip edecek.
Otelin çevresinde geniş güvenlik önlem alındı, dron için ise sinyal kesiciler yerleştirildi.
Zirvenin yapılacağı otelde konaklayacak Rus heyetin kalacağı otelin villasında da önemli önlemler alındı. Camları kurşun geçirmez ve demir parmaklıkla çevrili villa 3 katlı ve 4 bin metrekarelik bir alana sahip.
Ukrayna heyeti ise yine Belek Turizm Merkezi’ndeki 5 yıldızlı farklı bir otelde konaklayacak.
Kaynak: AA
