SaÄŸlık Bakanı Koca: Kovid-19 nedeniyle yoÄŸun bakımda hasta bulunmayan il sayımız 21’e çıktı

Sağlık Bakanı Koca Kovid-19 nedeniyle yoğun bakımda hasta bulunmayan il sayımız 21'e çıktı

Sağlık Bakanı Koca Kovid-19 nedeniyle yoğun bakımda hasta bulunmayan il sayımız 21'e çıktı

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün itibarıyla Kovid-19 nedeniyle yoÄŸun bakımda hasta bulunmayan il sayısının 21’e yükseldiÄŸini bildirdi.

Koca, Adıyaman Valiliği ziyaretinde düzenlenen basın açıklamasında, kentte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.​​​​​​​

Salgının günlük hayattan çıktığını ifade eden Koca, “Artık aşımız da var, ilacımız da var. Dünya genelinde belli bir toplumsal bağışıklığın artık oluÅŸtuÄŸunu düşünüyoruz. Nitekim son dönemde hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımızın neredeyse tamamı ileri yaÅŸ grubu ve ek hastalığı olan kiÅŸiler. Bugün itibariyle yoÄŸun bakımda hasta bulunmayan il sayımız 21’e çıktı. Bunlar arasında Adıyaman’ımız da var.” dedi.

Salgın başladığından bu yana hastaneye yatış ve yoğun bakıma yatışta en düşük sayıların görüldüğünü aktaran Koca, şöyle konuştu:

“Ãœlkemiz genelinde görülen olumlu gidiÅŸat, Adıyaman’da da belirgin olarak hissedilmektedir. Koronavirüs süreci saÄŸlık hizmetinin niteliÄŸi ve ulaşılabilirliÄŸi, saÄŸlık altyapısının gücü ve saÄŸlamlığı açısından Türkiye’nin dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduÄŸunu gösterdi. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın vizyonuyla ulaÅŸtığımız seviyeyi daha da ileri taşımaya kararlıyız.”

Yapılacak bilim kurulu toplantısının en önemli toplantılarından biri olacağını aktaran Koca, “Bu toplantıyı doÄŸrusu geniÅŸ katılımlı ve yüz yüze yapmak istiyoruz. O nedenle haftaya erteledik.” ifadelerini kullandı.

Salgının giderek etkisini yitirdiğini anlatan Koca, şöyle devam etti:

“Hastane yükümüzün çok azaldığını artık biliyoruz. Bir taraftan da etkili olan aşılarımızın olduÄŸunu biliyoruz. 3 çeÅŸit aşımız biliyorsunuz vatandaşımızın tercihine sunuluyor. Bu anlamda TURKOVAC aşımız da üretilmeye devam ediyor. Herhangi bir tedarik sorunun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle bu dönemde vatandaÅŸlarımızın, hele belli bir yaÅŸ üzerinde olan, ek hastalığı olan vatandaÅŸlarımızın asla ve asla hatırlatmak dozlarını ihmal etmemeleri gerekiyor. Yani salgın bitiyor artık aşıya ihtiyaç kalmadı gibi düşünmemeliyiz. Aşılı olan vatandaÅŸlarımızın özellikle akciÄŸer enfeksiyonunun daha az olduÄŸunu hatta akciÄŸere inmediÄŸini biliyoruz. TURKOVAC’ın da özellikle Omikron varyantına önemli oranda etkili olduÄŸunu tekrar tekrar söylemek istiyorum. Güvenle herkesin kullanması gerektiÄŸinin altını çiziyorum. Hastane yükünün çok azaldığını, 21 ilimizdeki yoÄŸun bakımların kapatılmaya doÄŸru gittiÄŸini ve bu süreçte özellikle ilk pikten sonra ÅŸu an Türkiye’de hastane yükünün en az olduÄŸunu dönemi yaşıyoruz. Bu, son derece önemli. Halen Avrupa’da ve bir çok ülkede vaka sayılarını ve hastane yükünü hepimiz biliyoruz. Türkiye’nin geldiÄŸi noktayı önemli buluyorum.”

Adıyaman’daki yatırımlar

Bakan Koca, Adıyaman’da 2002 yılında 1 tane olan acil istasyon sayısının 37’ye, ambulans sayısının ise 2’den 59’a çıktığı bildirdi.

Kentte 300 yataklı Kadın DoÄŸum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi baÅŸta olmak üzere 6 saÄŸlık yatırımının devam ettiÄŸini aktaran Koca, yatımların ardından Adıyaman’ın baÅŸka illere sevk veren deÄŸil, çevreden sevk alan bir konuma yükseleceÄŸini belirtti.

Bakan Koca’ya Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ile kurum müdürleri eÅŸlik etti.

Kentteki temasları kapsamında Adıyaman Belediyesini ziyaret eden Koca, çevredeki esnafla da sohbet etti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir