SaÄŸlık Bakanı Koca: Önümüzdeki günlerde Gazze’den üçüncü tahliyeyi gerçekleÅŸtireceÄŸiz

Sağlık Bakanı Koca Önümüzdeki günlerde Gazze'den üçüncü tahliyeyi gerçekleştireceğiz

Sağlık Bakanı Koca Önümüzdeki günlerde Gazze'den üçüncü tahliyeyi gerçekleştireceğiz

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den 3. hasta tahliyesine iliÅŸkin, “Önümüzdeki günlerde gerçekleÅŸebilir, bu hafta olur diye bekliyorum. 50 kiÅŸilik liste ortaya çıktı.” dedi.

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis’te gazetecilerin gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtladı.

Gazze‘den 88 hasta, 62 de refakatçi olmak üzere toplam 150 kiÅŸinin getirildiÄŸini hatırlatan Koca, İsrail, Mısır ve Türkiye’den oluÅŸan bir koordinasyon ekibinin çalışmasıyla hastaların getirilmesini organize ettiklerini söyledi.

Åžu an 88 hastanın 48’inin Bilkent Åžehir Hastanesi’nde, 40 hastanın da Etlik Åžehir Hastanesi’nde olduÄŸunu bildiren Koca, ÅŸu bilgileri verdi:

“Bilkent Åžehir Hastanesi’nde 3 hastamız yoÄŸun bakımdaydı, bir hastamız beyin cerrahisinin ameliyatı sonrası yoÄŸun bakıma alınmıştı. O da bugün servise alındı. Bilkent Åžehir Hastanesi’nde bulunan 48 hastamızdan 2 tanesi halen yoÄŸun bakımda ama entübe deÄŸil, durumları ciddi deÄŸil, yakın takip ediliyor. Etlik Åžehir Hastanemizde ise 40 hastamız var, orada da 4 hastamız yoÄŸun bakımda, bu hastalarımızdan entübe olan herhangi bir hastamız yok, durumları yakından takip edilen hastalar. Toplamda 88 hastanın 6’sı ÅŸu an yoÄŸun bakımda takip ediliyor, diÄŸer hastalarımız servislerde takip ediliyor.”

Koca, 4 hastanın kan hastalıklarıyla ilgili, geri kalanların onkoloji hasta grubu olduÄŸunu dile getirerek, bu hastaların ağırlıklı olarak Türkiye Filistin Dostluk Hastanesi’nde takip edilen onkoloji hastaları olduÄŸunu bildirdi.

“Prematüre bebeklerle ilgili de çalışılıyor”

İsrail, Mısır ve Türkiye’den oluÅŸan koordinasyon ekibinin 3. tahliye konusunda yoÄŸun çalıştığını dile getiren Koca, “3. tahliye önümüzdeki günlerde olabilir. İsrail ve Mısır SaÄŸlık Bakanlarıyla görüşmemde de ifade ettim: Özellikle bebekler, çocuklar ve yaralıları daha öncelikli istediÄŸimizi… Bu konuyla ilgili de mutabık kaldık. Åžu anda 50 kiÅŸilik ağırlıklı çocuk olmak üzere bir liste üzerinde çalışılıyor. Zannediyorum önümüzdeki günlerde bu netleÅŸmiÅŸ olur.” diye konuÅŸtu.

Prematüre bebeklerle ilgili de çalışıldığını, bebeklerin bir kısmının Mısır’a alındığını, Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili bir netlik olmadığını açıklayan Koca, “Biz, ısrarla Türkiye’ye getirilmesi için her türlü altyapıyı hazır hale getirmek istediÄŸimizi ifade ettik. Bu konuyla ilgili de çalışılıyor.” dedi. Koca, 4 yaÅŸ altı çocuk yaÅŸ grubunun ilk tahliyede olmasını planladıklarını bildirdi.

Koca, 3. tahliye için net bir tarihin belirlenip belirlenmediÄŸine yönelik soruya, “Önümüzdeki günlerde, bu hafta olur diye bekliyorum. Åžu an 50 kiÅŸilik liste ortaya çıktı. Liste üzerinde ÅŸu an çalışılıyor.” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, bu 50 kişiden kaçının getirilebileceğini, kaç kişinin gelebilir durumda olduğu konusunda koordinasyon ekibinin çalıştığını, bir iki gün içinde bunun netlik kazanacağını söyledi.

Koca, 62 refakatçiden 7’sinin aynı zamanda hasta olarak servislerde takip edildiÄŸini bildirdi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir