Samsun merkezli 15 ilde “change” araç operasyonunda 50 şüpheliye gözaltı kararı

Samsun merkezli 15 ilde change araç operasyonunda 50 şüpheliye gözaltı kararı

Samsun merkezli 15 ilde change araç operasyonunda 50 şüpheliye gözaltı kararı

Samsun merkezli 15 ilde, ağır hasarlı araçları satın alarak çalıntı, hacizli, yakalama kararı bulunan ya da yurt dışından getirilen araçlarla “change” yapmak suretiyle baÅŸka kiÅŸilere sattıkları tespit edilen 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Samsun Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü AsayiÅŸ Åžubesi ekipleri, farklı marka ve modeldeki yanmış, yakalamalı/hacizli ve enkaz altından çıkarılan ağır hasarlı araçların, motor ve ÅŸasi numaraları ile orijinal özelliklerini deÄŸiÅŸtirerek, Romanya’dan getirilen gümrük kaçağı ve piyasa deÄŸeri 50 milyon lira olduÄŸu deÄŸerlendirilen 15 tır, 6 dorse ve 2 otomobil ile “change” yapılıp satılması suretiyle, “nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kaçakçılık” suçlarını iÅŸledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma yürütüldü.

Hakkında gözaltı kararı verilen 50 şüphelinin yakalanması için Samsun, İstanbul, Konya, İzmir, EskiÅŸehir, Sakarya, Mersin, Manisa, Mardin, Şırnak, Amasya, Isparta, Burdur, Çorum ve KırÅŸehir’de belirlenen adreslere eÅŸ zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel harekat destekli operasyonlarda gözaltına alınan 14 şüpheli, emniyete götürüldü. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Operasyonlarda, “change” olduÄŸu deÄŸerlendirilen çekici, yakalamalı hacizli çekici ve dorse, 2 ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, ruhsatsız tüfek ve birçok sayıda ruhsat, belge, plaka ve dijital materyal ele geçirildi.

Kaynak: AA