Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Kaynağı verimli, yüksek teknolojiye, üretime ve ihracata ayıracağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Kaynağı verimli, yüksek teknolojiye, üretime ve ihracata ayıracağız
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, öncelikli olmayan harcama ve giderleri azaltarak elde edecekleri kaynağı verimli, katma değerli alanlara, yüksek teknolojiye, üretime ve ihracata ayıracaklarını söyledi.
Kacır, TRT Haber’de gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
Bugün paylaşılan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”nin çok yönlü bir çalışma olduÄŸunu belirten Kacır, bakanlık ve tüm baÄŸlı kurumlarla bu gösterilen hedeflerin en etkin ÅŸekilde gerçekleÅŸmesi için gerekli adımları atacaklarını söyledi.
Kacır, özellikle pakette yer alan taşıt konusunda katkılarının olacağına iÅŸaret ederek, “Kamuda Togg kullanımı giderek daha da yaygınlaÅŸacak. Biz de ÅŸimdiye kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da Bakanlık olarak bu sürece öncülük etmeye devam edeceÄŸiz. İleriki dönemde yöneticilerimize ve kamudaki tüm mecralarda Togg tercihinin daha da yaygınlaÅŸmasını saÄŸlayacağız.” ifadesini kullandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ÅžimÅŸek’e araç tasarrufuna iliÅŸkin bir tekliflerinin olduÄŸunu dile getiren Kacır, “Biz bir kamu araç havuzu programı geliÅŸtireceÄŸiz. Tekil araç kullanımından ziyade ortak havuzlardan çok kullanışlı dijital uygulamalar vasıtasıyla kamunun kendi içindeki araçlardan yararlanmasını temin edeceÄŸiz. Böylelikle tasarrufun yanında verimlilik unsuru da öne çıkmış olacak. Öncelikli olmayan harcama ve giderleri azaltarak elde edeceÄŸimiz kaynağı verimli, katma deÄŸerli alanlara, yüksek teknolojiye, üretime ve ihracata ayıracağız.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Bu stratejiyle Türkiye’nin istihdamına, üretimine, ihracatına nihayetinde büyüme hikayesine katkı vereceklerini dile getiren Kacır, ÅŸunları kaydetti:
“Organize sanayi bölgelerinin limanlara baÄŸlanmasına iliÅŸkin altyapı çalışmalarını, buradan tasarruf ettiÄŸimiz kaynaklarla çok daha hızlı bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönem CumhurbaÅŸkanı’mız Recep Tayyip ErdoÄŸan dünyaya yeni bir teknoloji teÅŸvik programı ilan edecek. Türkiye’nin çip teknolojilerinden batarya teknolojilerine tüm yeni nesil teknoloji alanlarında hem milli projelerini hızlandırmaya hem de küresel yatırımları çekmeye yönelik yeni bir yüksek teknoloji yatırım programını CumhurbaÅŸkanı’mız dünyaya duyurmuÅŸ olacak. Böylelikle aslında ekonomi programımızın ana dinamiÄŸi çalışıyor olacak.”
52 bin 290 KOBİ’ye 16,8 milyar lira destek
Deprem bölgesindeki çalışmalara da değinen Kacır, konut yapımlarının yanında ekonomik faaliyetlerin de hızlanmasının önemli olduğunu anlattı.
Kacır, bu kapsamda özellikle KOBİ’lere destek olduklarını ifade ederek, “Dünya Bankasından ve Japon Kalkınma Ajansından temin edilen uluslararası kaynaklarla deprem bölgesindeki 52 bin 290 iÅŸletmemize aralık ve ocak aylarında yaklaşık 16 milyar 800 milyon lira KOSGEB kaynağı aktardık. 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz, 3’üncü yıl geri ödenecek ÅŸekilde KOBİ’lerimize 750 bin liraya kadar destek olmuÅŸ olduk.” diye konuÅŸtu.
Kaynak: AA