Şehitlerimizi uğurladık

Şehitlerimizi uğurladık

Isparta’daki helikopter kazasında ÅŸehit olan Astsubay ÇavuÅŸ Nergiz, TeÄŸmen Kalyoncu, Astsubay Kıdemli ÇavuÅŸ İpek, TeÄŸmen DaÄŸlı ve TeÄŸmen Dut, son yolculuklarına uÄŸurlandı.

Isparta’da meydana gelen helikopter kazasında ÅŸehit olan Astsubay ÇavuÅŸ Taha Nergiz’in cenazesi, memleketi Erzurum’un Palandöken ilçesinde topraÄŸa verildi.

Süleyman Demirel Havalimanı’ndaki tören sonrası askeri uçakla Erzurum Hava Meydan Komutanlığına getirilen ÅŸehit Nergiz’in (23) Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangasınca alınıp bir süre omuzlarda taşınarak katafalka konuldu.

Saygı duruÅŸunda bulunulmasının ardından ÅŸehit Nergiz’in öz geçmiÅŸi okundu.

Daha sonra BüyükÅŸehir Belediyesi cenaze aracına konulan Nergiz’in cenazesi, konvoy eÅŸliÄŸinde Palandöken ilçesine baÄŸlı Güzelyurt Mahallesi’ne getirildi.

Bekar ve 3 kardeşi olduğu öğrenilen Nergiz için mahalle meydanında cenaze töreni düzenlendi. Şehidin yakınları, burada tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Törende, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın taziye mesajı ve ÅŸehidin öz geçmiÅŸi okundu.

İl Müftüsü Rüstem Can’ın ikindi vakti kıldırdığı namazın ardından askeri manga tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına alınan Nergiz’in naaşı, askeri bando marşı eÅŸliÄŸinde götürüldüğü mahalle mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin annesi Zübeyde ve babası Ahmet Nergiz ile ailesinin yanı sıra Vali Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Akarsu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, il protokolü, siyasi partilerin temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Şehit Teğmen Ceyhun Kalyoncu son yolculuğuna uğurlandı

Isparta’da askeri helikopterin düşmesi sonucu ÅŸehit olan TeÄŸmen Ceyhun Kalyoncu’nun naaşı, memleketi Rize’de topraÄŸa verildi.

Kalyoncu için Çayeli ilçesindeki Merkez Hacıbaşı Camisi’nde düzenlenen törene, ÅŸehidin babası İbrahim ve annesi Esen Kalyoncu ile yakınlarının yanı sıra Rize Valisi İhsan Selim BaydaÅŸ, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Rize Belediye BaÅŸkanı Rahmi Metin, Ardahan 25. Hudut Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Mehmet CihanoÄŸlu, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör ve diÄŸer ilgililer katıldı.

Åžehidin naaşı, İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın kıldırdığı namazın ardından ilçenin BüyüktaÅŸhane Mahallesi’ndeki aile mezarlığına defnedildi.

Åžehit Astsubay Kıdemli ÇavuÅŸ Hüseyin İpek NevÅŸehir’de son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı

Isparta’da helikopter kazasında ÅŸehit olan Astsubay Kıdemli ÇavuÅŸ Hüseyin İpek’in cenazesi NevÅŸehir’de topraÄŸa verildi.

Isparta’daki törenin ardından askeri uçakla Kapadokya Havalimanı’na getirilen ÅŸehit İpek’in naaşı, silah arkadaÅŸlarının omzunda cenaze nakil aracına taşınarak Özyayla köyüne nakledildi.

Köy meydanına getirilen Türk bayrağına sarılı tabutun başında, şehidin annesi Sevgi, eşi Elif İpek, kardeşleri ve yakınları gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Kazım Güzel’in kıldırdığı cenaze namazının ardından ÅŸehidin tabutu, askeri bando eÅŸliÄŸinde silah arkadaÅŸlarınca taşındı.

Şehidin cenazesi köy kabristanına defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veli Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Åžehit TeÄŸmen DaÄŸlı, Samsun’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı

Isparta’da helikopter kazasında ÅŸehit olan TeÄŸmen Tunahan DaÄŸlı’nın cenazesi, memleketi Samsun’un Vezirköprü ilçesinde topraÄŸa verildi.

Isparta’dan askeri kargo uçağı ile Amasya Merzifon Havalimanı’na getirilen ÅŸehit DaÄŸlı’nın naaşı, helallik alınması için Vezirköprü ilçesindeki baba ocağına götürüldü.

Burada helallik alınmasının ardından ÅŸehidin naaşı, Köprülü Mehmet PaÅŸa Camisi’ne getirildi. Åžehit annesi Fatma DaÄŸlı ile kardeÅŸleri Gamze ve Fuat DaÄŸlı, bir süre askerlerin omzunda taşınarak musalla taşına konulan ay yıldızlı bayraÄŸa sarılı tabuta sarıldı.

Törende şehidin kız kardeşi Gamze Dağlı, ağabeyinin kepini elinden bırakmadı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ÅŸehit DaÄŸlı’nın cenazesi, Esentepe Mezarlığı’ndaki ÅŸehitlikte topraÄŸa verildi.

Cenaze törenine şehidin yakınlarının yanı sıra Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun milletvekilleri Ersan Aksu, Orhan Kırcalı, AK Parti Bursa Milletvekili ve AK Parti Sosyal Politikalar Birim Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Åžehit TeÄŸmen Dut, Aydın’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı

Isparta’da meydana gelen helikopter kazasında ÅŸehit olan TeÄŸmen Mustafa Atakan Dut’un cenazesi, memleketi Aydın’ın Germencik ilçesinde topraÄŸa verildi.

Åžehit teÄŸmenin cenazesi Germencik Devlet Hastanesi morgundan alınarak Camikebir Mahallesi’nde dedesinin yaÅŸadığı eve getirildi.

Şehidin annesi Kübra ve kardeşi Ecemnur Dut ile yakınları gözyaşı döktü.

Burada helallik alınmasının ardından Türk bayrağına sarılı cenaze, Çarşı Camisi’ne götürüldü.

Baba Ali Dut ve yakınları tabuta sarıldı, şehidin kılıcı tabutun kenarına bırakıldı.

Cenaze törenine, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan ve Evrim Karakoz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Erdoğan Gür, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar da katıldı.

Gazetecilere açıklama yapan dede Bekir NalbantoÄŸlu, “Mustafa, ‘Ben pilot olacağım.’ diyordu, baÅŸka da ÅŸey demiyordu. Ne yapacaksın, Allah’ın takdiri. Elimizden gelen bir ÅŸey yok. Allah onu daha çok seviyormuÅŸ, aldı, gitti.” diye konuÅŸtu.

Åžehidin dayısı Mustafa NalbantoÄŸlu da yeÄŸeninin hep pilot olmayı hayal ettiÄŸini ifade ederek, “(TeÄŸmen olacağım, pilot olacağım.) derdi. Amacı oydu zaten. Hepsini baÅŸardı. Çok efendi, çok dürüst, aslan gibi biriydi. Biz bir aslan yetiÅŸtirdik. Vatan saÄŸ olsun. Vatan varsa biz daha çok aslan yetiÅŸtiririz.” dedi.

Dut’un cenazesi, İl Müftüsü Hasan GüneÅŸ tarafından kıldırılan namazın ardından Yeni Mezarlık’ta topraÄŸa verildi.

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde dün sabah saatlerinde eÄŸitim uçuÅŸu yapan helikopterlerden birinin düşmesi sonucu, aralarında Isparta Kara Havacılık Okul Komutanı TuÄŸgeneral İsa Baydilli’nin de bulunduÄŸu 6 asker ÅŸehit olmuÅŸtu.

Kaynak: AA