Şehitlerimizi uğurladık
Şehitlerimizi uğurladık
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde ÅŸehit olan ÜsteÄŸmen Akar, TeÄŸmen Sert, Piyade Komando Astsubay Kıdemli ÇavuÅŸ Mangura, Uzman ÇavuÅŸlar Obi, Üzüm, Yaman ve Piyade SözleÅŸmeli Erler Özkanlı, Gültekin, KuÅŸak ve Uyanık’ın cenazeleri topraÄŸa verildi.
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü mensuplarınca kullanılan maÄŸaradaki arama tarama faaliyetinde metan gazından etkilenerek ÅŸehit olan ÜsteÄŸmen Ege Akar’ın (26) cenazesi, memleketi İzmir’de topraÄŸa verildi.
Åžehit Akar’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Buca’daki babaevinde helallik alındıktan sonra Gaziemir 15 Temmuz Åžehitleri Camisi’ne getirildi.

Åžehidin kardeÅŸi Bilge Akar, tabuta abisinin kılıcını koydu. Åžehit Akar’ın silah arkadaÅŸları aileye baÅŸ saÄŸlığı diledi. Askeriyeden emekli anne Jüliye Akar, cenaze önündeki kalabalığı uyararak, “OÄŸlumu son kez doya doya görmek istiyorum.” dedi.
Cenaze namazının kılınmasının ardından ÅŸehit Akar’ın Türk bayrağına sarılı naaşı omuzlarda top arabasına kadar taşındı. Anne Jüliye ile Hava Kuvvetleri Komutanlığından emekli astsubay baba Özcan ve kardeÅŸi Bilge, el ele cenazenin arkasından yürüdü ve hep birlikte asker selamı verdi.

Anne Akar, cenazenin geçiÅŸi sırasında, “Hakkım sana helal yavrum.” ifadesini kullandı.
Öte yandan, şehidin dedesi Mehmet Akar da tekerlekli sandalyeyle torununun cenazesine katıldı.
Åžehit Akar, Kadifekale Hava ÅžehitliÄŸi’nde topraÄŸa verildi.
Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ile Ceyda Bölünmez Çankırı, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Åžehit Piyade TeÄŸmen Furkan Sert, memleketi Malatya’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı
Åžehit Piyade TeÄŸmen Furkan Sert için Malatya Åžehir Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehidin babası Hikmet ve annesi Emine Sert, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Abdurrahman Babacan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz, AK Parti İl Başkanı Ali Bakan, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Malatya Baro Başkanı Onur Demez, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve diğer askeri ve sivil ilgililer katıldı.
TeÄŸmen Sert’in naaşı, askerlerin omzunda getirilerek katafalka konuldu.
Bu sırada baba Hikmet Sert, şehidin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
Helallik alınmasından sonra İl Müftüsü Ramazan Dolu, cenaze namazını kıldırdı.

Namazın ardından tekbirler getirildi, bu sırada 2. Ordu Komutanlığı Bando Takımı da tekbirlere eşlik etti.
Şehidin naaşı, askerlerin omzuna alınarak top arabasına taşındı.
Törenin ardından ÅŸehit TeÄŸmen Sert, Malatya ÅžehitliÄŸi’ne defnedildi.
Åžehit Astsubay Kıdemli ÇavuÅŸ Mangura, Manisa’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı
Åžehit Piyade Komando Astsubay Kıdemli ÇavuÅŸ Fikret Mangura’nın(37) cenazesi, memleketi Manisa’nın Akhisar ilçesinde topraÄŸa verildi.
Åžehit Mangura için Akhisar Yeni Camisi’nde tören düzenlendi.
Törende şehidin annesi Misliye Ozan ile eşi Melahat Mangura ve 6 yaşındaki kızı Deniz Ece, şehidin naaşına sarılarak büyük üzüntü yaşadı.

Pankreas kanseri tedavisi gören emekli polis memuru babası Vasfi Mangura da cenazeye sedyeyle katıldı.
Törende ÅŸehidin kızı Deniz Ece’ye babasının beresi giydirildi. AÄŸabeyi Nihat Mangura ise naaşın başında nöbet tutan askerlerin yüzünü sildi.
Åžehidin naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, dualar ve tekbirler eÅŸliÄŸinde İzmir’in Seferihisar ilçesindeki ÅŸehitliÄŸe götürüldü.
Cenaze törenine, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa Milletvekilleri Şenol Sunat, Selma Aliye Kavaf, Ege Ordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Emre Tayanç ile askeri erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Åžehit Uzman ÇavuÅŸÂ Kani Obi, memleketi Ordu’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı
Åžehit Uzman ÇavuÅŸ Kani Obi’nin cenazesi, memleketi Ordu’nun Korgan ilçesinde topraÄŸa verildi.
Korgan Devlet Hastanesi morgundan alınan ÅŸehidin naaşı, Ordu BüyükÅŸehir Belediyesi cenaze nakil aracıyla Çayırkent Mahallesi’ndeki babaevine getirildi.

Åžehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, helallik alınmasının ardından askerlerin omuzlarında aynı mahalledeki Erocak Camisi’ne taşındı.
Buradaki cenaze törenine, şehidin annesi Fatma Obi ve 8 kardeşi ile Ordu Valisi Muammer Erol, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, AK Parti Ordu milletvekilleri Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar ve vatandaşlar katıldı.
Bekar olan 29 yaşındaki ÅŸehidin cenazesi, İl Müftüsü İsmail Çiçek’in kıldırdığı namazın ardından aynı bölgedeki aile kabristanına defnedildi.
Åžehit Uzman ÇavuÅŸ Ümit Üzüm, memleketi Kayseri’de son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı
Åžehit Uzman ÇavuÅŸ Ümit Üzüm’ün cenazesi, Kayseri’nin Sarız ilçesinde topraÄŸa verildi.
Kayseri Devlet Hastanesi morgundan alınan 37 yaşındaki ÅŸehidin naaşı, kırsal İncedere Mahallesi’ndeki baba ocağına getirilerek helallik alındı.
Åžehit Üzüm’ün cenazesi, helallik alınmasının ardından askerlerin omuzlarında Sarız ilçe Merkez Camisi’ne getirildi. Bir süre askerlerin omuzunda taşınan ÅŸehidin naaşı katafalka konuldu.

Elindeki oyuncağıyla babasının tabutuna sarılan 9 yaşındaki Ayşe Mina Üzüm ile aile yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü psikososyal destek ekibi, aile yakınlarını teskin etti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile protokol üyeleri, şehidin eşi Nazan Üzüm ve yakınlarına başsağlığı diledi.
İl Müftüsü DurmuÅŸ Ayvaz’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından ÅŸehidin naaşı, İncedere Mahallesi’ndeki ÅŸehitlikte defnedildi.
Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, milletvekilleri, belediye başkanları, kurum müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Ayrıca evli ve 3 çocuk sahibi olan ÅŸehit Üzüm’ün, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 2018 yılında meydana gelen trafik kazasında 7 akrabasını kaybettiÄŸi öğrenildi.
Åžehit Piyade Uzman ÇavuÅŸ Enver Yaman, NiÄŸde’de son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı
Åžehit Piyade Uzman ÇavuÅŸ Enver Yaman’ın cenazesi (31), memleketi NiÄŸde’de topraÄŸa verildi.
Türk bayrağına sarılı naaşı Edikli beldesindeki baba ocağına götürülen şehit Yaman için öğle namazının ardından belde meydanında cenaze töreni düzenlendi.
Evli ve 2 çocuğu olan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda getirilerek katafalka konuldu.

Åžehidin kızı Hatice Kübra, tabutun üzerine çiçek koyarak, “Baba bunları sana topladım.” dedi.
Törene katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehidin ailesine baş sağlığı dileyip onları teskin etti.
Helallik alınmasının ardından İl Müftüsü Hüseyin Gün, cenaze namazını kıldırdı.
Åžehit Yaman’ın naaşı, belde mezarlığında topraÄŸa verildi.
Törene, şehidin eşi Sabiye Yaman, çocukları ve ailesi ile Niğde Valisi Cahit Çelik, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, milletvekilleri, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Åžehit Piyade SözleÅŸmeli Er Özkan Özkanlı Aksaray’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı
Åžehit Piyade SözleÅŸmeli Er Özkan Özkanlı’nın cenazesi, memleketi Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde topraÄŸa verildi.
Åžehit Özkanlı’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Ortaköy Devlet Hastanesi morgundan cenaze töreninin yapılacağı Ortaköy İlçe Meydanı’na getirildi.

Åžehidin annesi Huriye, aÄŸabeyi Ömer ve dedesi Ömer Ali Özkanlı’nın güçlükle ayakta durduÄŸu görüldü. Cenaze törenine katılan İçiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya ÅŸehidin annesi, aÄŸabeyi ve dedesine baÅŸ saÄŸlığı diledi.
Ömer Ali Özkanlı, şehit torununun Türk bayrağına sarılı naaşına sarıldı, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.
Åžehidin kuzeni Mehmet Bulat ise “KardeÅŸim yetimleri yetim bıraktın. Sana nasıl güzel yakışmış ÅŸehitlik. Cennet kokuyor burası.” diyerek gözyaÅŸlarına hakim olamadı. Åžehidin silah arkadaÅŸlarından biri dede Özkanlı’ya sarılarak “Özkan beni kurtardı ben onu kurtaramadım.” diyerek gözyaşı döktü.
Anne Huriye Özkanlı ve şehidin yakınları da Türk bayrağına sarılı naaşa sarılarak ağladı.
Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ÅŸehit Özkanlı’nın naaşı, Namlıkışla köy mezarlığında topraÄŸa verildi.
Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Åžehit Piyade SözleÅŸmeli Er Ahmet KuÅŸak, memleketi Balıkesir’de son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı
Åžehit Piyade SözleÅŸmeli Er Ahmet KuÅŸak’ın (23) naaşı memleketi Balıkesir’de topraÄŸa verildi.
Åžehit KuÅŸak’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze töreninin yapılacağı Kepsut Merkez Sanayi Camisi’ne getirildi.
AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Belgin Uygur ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün, ÅŸehidin babası Mehmet (66) ve anne Cemile KuÅŸak’ı (65) yalnız bırakmadı.

Şehidin ağabeyi Halil Kuşak, törenine kardeşinin üniformasını giyerek katıldı.
Åžehidin babası Mehmet KuÅŸak daha sonra tabuta sarılarak, “BayraÄŸa sarıldım bak yatıyorum, vatan için kanımı akıtıyorum, sevgilimi emanet bırakıyorum, vatan için öldüm aÄŸlama babam, vatan için öldüm aÄŸlama babam.” sözlerini söyledi.
Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri YaÅŸar’ın kıldırdığı namazının ardından top arabasına konulan ÅŸehit KuÅŸak’ın naaşı, kırsal Alagüney Mahallesi Mezarlığı’nda defnedildi.
Törene, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Åžehit Piyade SözleÅŸmeli Er Celalettin Uyanık Bitlis’te son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı
Åžehit Piyade SözleÅŸmeli Er Celattin Uyanık’ın naaşı, memleketi Bitlis’te son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı.
Merkez Ersan Camisi’nde öğle namazının ardından düzenlenen törende ÅŸehit Uyanık’ın Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirildi.
Dua ederek cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Kadir Koçak, Uyanık için helallik istedi.

Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu ve askerler, gözyaşlarına hakim olamayan şehidin ailesini teselli etmeye çalıştı.
Askerler tarafından top arabasına konulan ÅŸehidin naaşı, Mutki ilçesine baÄŸlı Dereyolu köyüne götürüldü. Silah arkadaÅŸları tarafından omuzlarda taşınan Uyanık’ın naaşı, köy mezarlığında dualar eÅŸliÄŸinde topraÄŸa verildi.
Åžehidin ailesini teskin ederek baÅŸsaÄŸlığı dileyen Bakan UraloÄŸlu, babası Cafer Uyanık’a Türk bayrağı ve oÄŸlunun fotoÄŸrafını teslim etti.
Saygı atışı yapılmasıyla son bulan törenin ardından şehidin ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etmeye başladı.
Törene, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Ünsal Bulut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Ağrı 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahattin Karademir, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Tatvan 10. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Haşim Bildiş, kaymakamlar, vali yardımcıları, belediye başkanları, kurum amirleri, askerler, polisler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Åžehit Piyade SözleÅŸmeli Er Ahmet Gültekin İstanbul’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı
Åžehit Piyade SözleÅŸmeli Er Ahmet Gültekin’in (23) cenazesi İstanbul’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı.
Dün Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda düzenlenen askeri törenin ardından Fatih Yedikule’deki baba ocağına getirilen Gültekin için burada “helallik” alındı.

Åžehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi’ne getirildi.
Öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde şehidin ailesi gözyaşı döktü.
Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili Nuri Aslan, AK Parti İl Başkanı Abdullah Özdemir, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende fenalaşan şehidin ablasına sağlık ekiplerince müdahale edildi.
İl Müftüsü Safi ArpaguÅŸ’un kıldırdığı cenaze namazının ardından Gültekin’in cenazesi topraÄŸa verilmek üzere Edirnekapı ÅžehitliÄŸi’ne götürüldü.
Kaynak: AA
