SEO, “Arama Motoru Optimizasyonu” olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde sürekli kulağımızda olan bu kavram, doğru bir şekilde kullanıldığında büyük geri dönüşler vermektedir. Arama motorlarında, sayfaların görünmesini sağlayan ve arama motorları için iyileştirme çalışmaları amaçlarını taşımaktadır. İnternet sayfalarının en temel amaçları arasında arama motorlarında üst sıralarda görünmek bulunmaktadır. Bu amacı elde edebilmek için de kısaca arama motorlarının gözüne girmek gerekiyor. Birçok kullanıcının tercih ettiği arama motorlarının başında Google bulunmaktadır.

Google’da üst sıralarda görünmek için mutlaka uzmanlardan yardım almak gerekiyor. SEO için önemli olan iki kavram bulunmaktadır. Bunlar “Site İçi SEO Çalışmaları” ve “Site Dışı SEO Çalışmaları” şeklindedir. Ancak bu iki kavramında ortak amacı arama motorunda en üst sıralarda olmak.

Site İçi SEO Çalışması Nedir?

Site içi SEO çalışması, “On Page SEO” olarak ifade edilmektedir. İnternet sayfalarında bulunan yazıların, görsellerin ve linklerin belirli kriterleri taşıması, SEO İçi Çalışma olarak ifade edilmektedir. Site içinin kullanıcılara en yüksek faydayı sağlayabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bu çalışmaların içerisinde yazılım ve tasarım gibi bazı uygulamalar bulunmaktadır.

Site İçi SEO Çalışmalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Site İçi SEO çalışmalarında dikkat edilmesi gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterleri şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Alan adı,
  • Sitenin içerisindeki içeriklerin ve görsellerin orijinal ve özgün olması,
  • Sitenin mobil uyumlu olması,
  • Sitenin güvenilir olması,
  • İnternet sayfasının açılış hızının yüksek olması.

Kaynak : https://www.seoium.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir