Şırnak ve Hakkari’de ‘Eren Cudi-Besta’ ve ‘Eren Kazan-OÄŸul’ operasyonları baÅŸlatıldı

Şırnak ve Hakkari'de 'Eren Cudi-Besta' ve 'Eren Kazan-Oğul' operasyonları başlatıldı

Şırnak ve Hakkari'de 'Eren Cudi-Besta' ve 'Eren Kazan-Oğul' operasyonları başlatıldı

İçiÅŸleri Bakanlığı, Şırnak ve Hakkari’de 5 bin 280 personelin katılımıyla “Eren Cudi-Besta” ve “Eren Kazan-OÄŸul” operasyonlarının baÅŸlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, “Eren Operasyonları”, halkın desteÄŸiyle inançlı ve kararlı bir ÅŸekilde baÅŸarıyla devam ediyor.

Bu kapsamda, Irak’ın kuzeyinde düzenlenen Pençe-ÅžimÅŸek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarıyla eÅŸ zamanlı ve koordineli olarak yurt içinde bölücü terör örgütünü ülke gündeminden tamamen çıkarmak, teröristlerin sözde barınma alanları arası geçiÅŸlerini engellemek ve teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Şırnak’ta “Eren Cudi-Besta” ve Hakkari’de “Eren Kazan-OÄŸul” operasyonları baÅŸlatıldı.

Operasyonlarda, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucularından oluşan 352 operasyonel tim, 5 bin 280 personel görev alıyor.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılması amacıyla 11 Ocak 2021’de baÅŸlatılan “Eren Operasyonları” kapsamında bugüne kadar 22 terörist etkisiz hale getirildi, 75 iÅŸ birlikçi yakalandı, 666 maÄŸara, sığınak ve depo imha edildi, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaÅŸam malzemesi ele geçirildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir