Şırnak’ta 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 4 asker şehit oldu

Şırnak'ta 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 4 asker şehit oldu

Şırnak'ta 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 4 asker şehit oldu

Şırnak Bestler Dereler’deki operasyonda 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 olurken, çıkan çatışmada 4 jandarma personeli şehit oldu, 1 güvenlik korucusu ağır yaralandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde Bestler Dereler bölgesinde J-SİHA, Atak taarruz helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı destekli, jandarma özel harekat (JÖH), jandarma komando ve güvenlik korucularının katıldığı istihbarata dayalı nokta operasyonunda dün 1 teröristin silahıyla etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

Devam eden operasyon kapsamında, bugün arazi araması sırasında mağarada sıkıştırılan bir grup terörist ile sıcak temas sağlandığı belirtilen açıklamada, “Çıkan silahlı çatışma sonucunda, 2 terörist daha silahıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda toplam 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” bilgisi paylaşıldı.

Operasyonda 4 jandarma personelinin şehit olduğu, 1 güvenlik korucusunun ağır yaralandığı bildirildi.

Şırnak’ta şehitler için tören düzenlendi

“Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Besta-3 Operasyonu”nda şehit düşen 4 asker ve 1 güvenlik korucusu için tören düzenlendi.

Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığında basına kapalı gerçekleştirilen törenin ardından şehit uzman çavuş Bayram Doğan’ın naaşı Tokat’a, Serkan Ölmez’in naaşı Mersin’e, Özcan İlhan’ın naaşı Aydın’a, Gaffar Mayik’in naaşı Şanlıurfa’ya ve şehit güvenlik korucusu Cevher Özgün’ün naaşı da Şırnak’ın Uludere ilçesine uğurlandı.

Ailelerine şehadet haberleri verildi

Operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez’in şehadet haberi, Mersin’in Tarsus ilçesindeki ailesine ulaştırıldı.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve askeri yetkililer, Serkan Ölmez’in şehadet haberini, Ulaş Mahallesi’nde yaşayan babası Mehmet ve annesi Elife Ölmez’e verdi.

Haberin ardından şehidin babaevinin önüne taziye çadırı kuruldu, çevreye Türk bayrakları asıldı.

Taziye çadırına giden ailenin yakınları ve komşuları da başsağlığı dileklerini iletti.

Şehidin evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gaffar Mayik’in, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Saray Caddesi’nde yaşayan ailesinin evine gelen yetkililer, baba Mahmut ve anne Naime Mayik’e şehadet haberini verdi.

Şehidin yakınları ve mahalleliler, şehadet haberi üzerine Mayik’in baba evine taziyeye geldi.

Şehit ailesinin evine ve ailesinin yaşadığı sokağa Türk bayrağı asıldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hain terör örgütünün Şırnak Bestler Dereler bölgesinde yaptığı saldırıda şehit düşen Şanlıurfa/Bozova nüfusuna kayıtlı kardeşimiz Gaffar Mayik’e ve şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan’ın şehadet haberi de Tokat’ın Turhal ilçesindeki ailesine ulaştırıldı.

Çayıraltı köyünde yaşayan şehidin babası Necaattin ve annesi Havva Doğan’a, oğullarının şehadet haberi, Kaymakam Ali Gökay, Belediye Başkanı İlker Bekler ve askeri yetkililer tarafından verildi.

Haberin ardından şehidin babaevine ve çevreye Türk bayrakları asıldı. Ailenin yakınları ve komşuları, evin önüne kurulan taziye çadırına giderek başsağlığı dileklerini iletti.

Şehidin bekar olduğu öğrenildi.

Şehit Jandarma Çavuş Özcan İlhan’ın şehadet haberi de İstanbul’un Arnavutköy ilçesi Fatih Mahallesi’ndeki baba ocağına ulaştı.

Türk bayrakları asılan evin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidin ailesinin yakınları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin baba ocağının yer aldığı sitedeki birçok evin balkon ve pencerelerine de Türk bayrakları asıldığı görüldü.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir