Solar Akü Bakımında Bilinmesi gereken Püf Noktalar

Solar akü, jel akü modellerinin öncü markası olarak, akü bakımında özellikle iç mekanizmanın zarar görmemesi için kullanım şartlarını sizlerle paylaşmaktadır. Bakımı yapılan aküllerin ömrü uzar, mekanizmaya zarar vermez aynı zamanda sulu ve kuru aküye oranla daha yüksek performans göstermeye devam eder.

Solar Akü Jel Modellerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Jel akünün en iyi özelliği sulu akü gibi içindeki depolama alanın düzenli olarak kontrol edilmemesidir. Solar akü modellerinde bakım oldukça kolay ve yılda bir kere yapılması gereken özellikler sunar. Jel aküye su katılmaz, çıkarılıp düzenli olarak bakım yapılmasına ihtiyaç duyulmaz.

Bakımı için açık havada olması ve gaz salınımı olan akü modelleri için önemlidir. Sulu ve kuru aküllere oranla neredeyse hiç bakım ihtiyacı bulunmamakta titreşime dayanıklılığıyla da birçok enerji sisteminde kullanılabilmektedir.

Solar Jel Aküye Su Eklenir Mi?

Jel akü modelleri kuru akü modellerinin daha ileri teknolojisine sahip, içerisinde bulunan asitlerle elektronların sağladığı enerji kapasitesi yüksek modellerdir. Çalışma prensibi açısından yüksek verimliliğe sahip modeller, gaz salınımı nedeniyle açık havada kullanımı önerilen modellere sahiptir. Jelin akü içinde % 80 oranına çıkmasıyla birlikte en az % 20 oranında bile çalışmaya devam edebilmektedir. Bakıma, su aktarımına ihtiyaç duyulmadığı gibi jel aküde sızma da olmayacaktır. Jel değişimi için yapılmadan 8 ile 10 yıl arasında kullanılır.

Kaynak: https://mundasolar.com/urun-kategori/aku/jel-aku/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir