Somali’de Türk askeri eğitim üssünü hedef alan intihar eylemi son anda önlendi

Somali'de Türk askeri eğitim üssünü hedef alan intihar eylemi son anda önlendi

Somali'de Türk askeri eğitim üssünü hedef alan intihar eylemi son anda önlendi

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Türk askeri eğitim üssü önünde intihar saldırısında bulunmak isteyen bir kişi güvenlik görevlileri tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Türk askeri eğitim üssü önünde intihar saldırısında bulunmak isteyen bir kişi askerler tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TURKSOM Askeri Eğitim Üssü‘nde öğrenci seçmeleri sırasında kalabalığa karışan bir intihar eylemcisinin fark edilerek vurulduğunu belirtti.

Yılmaz, “İlk gelen bilgilere göre, eylemci kalabalığın arasından ayrılarak içeri girmeye çalıştı ve Somalili askerlerin ‘dur’ ihtarına uymayınca vuruldu. Bu sırada patlama yaşandı. Bir sivilin hayatını kaybettiğine ilişkin bilgi aldık.” dedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Terör örgütü Eş-Şebab, sık sık güvenlik güçlerini ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılar düzenliyor.

MSB: Somali’deki intihar saldırısında bir Somali vatandaşı hayatını kaybetti

Milli Savunma Bakanlığı, Somali’deki Türk Görev Kuvveti Komutanlığı Anadolu Kışlası’na 200 metre mesafedeki intihar saldırısında bir Somali vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, saldırıya ilişkin bilgi verilerek şunlar kaydedildi:

“Somali’de bulunan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı Anadolu Kışlasına 200 metre mesafede gerçekleşen bombalı intihar saldırısında Somali vatandaşı bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralanmış, kalleş saldırıda personelimiz ve Anadolu Kışlası zarar görmemiştir. Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünü ve destekçilerini en sert şekilde lanetliyor, Somali halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Somalili kardeşlerimizi terör örgütleriyle mücadelesinde yalnız bırakmayacağız.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir