Sosyal konut projesinin ikinci gününde başvuru sayısı 1 milyon 500 bini geçti

Sosyal konut projesinin ikinci gününde başvuru sayısı 1 milyon 500 bini geçti

Sosyal konut projesinin ikinci gününde başvuru sayısı 1 milyon 500 bini geçti

“İlk Evim İlk İş Yerim” sosyal konut projesinde vatandaşlar başvurularını ikinci gününde de sürdürüyor. Başvuru sayısı saat 11.40 itibarıyla 1 milyon 565 bin 841’e ulaştı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşa edilecek Sosyal Konut Projesine başvurular 14 Eylül’de gece saatlerinde e-Devlet üzerinden başladı.

TOKİ’den alınan bilgiye göre, ilk etapta 81 ilde yapılacak 250 bin konut için ikinci gününde e-Devlet’ten 1 milyon 440 bin 788, bankadan da 125 bin 53 başvuru yapıldı.

Başvurular, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve e-Devlet aracılığıyla yapılıyor.

Edirne’de Halkbank’a evraklarıyla gelenler başvurularını tamamlamak için sıraya girdi. Yoğunluk nedeniyle banka önünde zaman zaman sıra oluştu.

Başvuru yapan Hasan Hüseyin Acar, AA muhabirine projenin şartlarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Projeyle ev sahibi olmayı istediğini belirten Acar, “Kampanya çok iyi, vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Ödemeler uygun, kira öder gibi ev sahibi olacağız.” dedi.

 

Alaattin Dosman da piyasa şartlarına göre projedeki ev fiyatlarının normal olduğunu ifade etti.

Bu tarz projelerin ev sahibi olmada kolaylık sağladığını ve devam etmesini istediklerini dile getiren “Allah razı olsun iyi bir fırsat. Bu fırsatı inşallah iyi bir şekilde değerlendireceğiz.” diye konuştu.

“İnşallah kurada çıkar ümit ediyoruz”

Kırklareli’nde bankalara evraklarıyla gelen vatandaşlar başvuru yoğunluğu oluşturdu.

Halkbank’a başvuru yapan Ferda Sönmez, projenin herkese hayırlı olmasını diledi.

Normal şartlarda ev almaya imkanı olmayanlar için projenin güzel olduğunu ifade eden Sönmez, başvuruda bulunan herkesin ev sahibi olmasını diledi.

Kendisine de kurada ev çıkmasını temenni ettiğini dile getiren Sönmez, “Kurada bize ev çıkarsa vallahi çok güzel olur, memnun oluruz. Böyle bir imkan tanınmışken evi olmayan herkes için çok güzel olur. İnşallah kurada çıkar ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Tekirdağ’da da bankalarda başvurular sürüyor.

Proje kapsamında Edirne’de (Merkez, Enez, İpsala, Keşan, Meriç, Süloğlu, Uzunköprü) 1350, Kırklareli’nde (Merkez, Pınarhisar, Lüleburgaz, Kofçaz, Demirköy, Babaeski) 1050, Tekirdağ’da (Süleymanpaşa, Çorlu, Muratlı, Hayrabolu, Saray) 3 bin 100 konut yapılacak.

Gaziantep

E-Devlet üzerinden başvuru imkanı olmayan ve erkenden başvuru yapmak isteyenler evraklarını teslim etmek için erken saatlerde Halk ve Ziraat bankaları şubelerine geldi.

İlk gün bankaların önünde oluşan sıra ve kuyruklar başvurunun ikinci gününde de devam ediyor.

Proje kapsamında 10 bin 24 konutun yapılacağı Gaziantep’te başvuru sırası bekleyen 61 yaşındaki Şerif Aşa, AA muhabirine, ev sahibi olmak istediğini ve başvuru için geldiğini söyledi.

Kiracı olduğunu ifade eden Aşa, “2 çocuğum engelli. Proje için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz. Kiracıyız, ev sahibi olabilirsek çok memnun oluruz. Bir ev hasretimiz var ve bir gün kavuşmak istiyoruz.” dedi.

Asgari ücretli çalıştığını belirten Erol Yılmaz ise uzun yıllardır konut projeleriyle vatandaşların ev sahibi olduğunu ama kendisinin başvurularının olumsuz sonuçlandığını belirtti.

Kiraların yükselmesiyle zorlandığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Şuna inanıyoruz ki, Cumhurbaşkanımız elinden gelen her şeyi yapıyor ve projeler üzerinde çalışıyor. Piyasalarda da çok yükseklik var. Her şeyin iyisini temenni ediyoruz. Kısmette varsa olur yoksa da yapacak bir şeyimiz yok. İnşallah ev çıkar. isterim ki herkese ev sahibi olsun çıksın.”

Malatya’da 2 bin 251 konut yapılacak

2 bin 251 konutun inşa edileceği Malatya’da da yoğunluk, başvuruların ikinci gününde devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinde sıraya giren İsmail Özdemir de uygulamayı ve şartları çok beğendiğini vurgulayarak, “Devletimiz gerçekten insanlara güzel bir şey yaptı. Arsa, ev verilecek. Kendimi bildim bileli kiradayım. Mutlu olduk.” dedi.

Peyran Reçber ise projenin çok iyi olduğunu belirterek, “İnşallah bizim için de iyisi olur, inşallah bize de çıkar. Kendimi bildiğimden beri kiracıyım, 6 çocuğum var. Çıkarsa çok mutlu olacağım.” diye konuştu.

Hulusi Karcı da konut sahibi olmayı istediğini belirterek, projenin hayırlı olmasını diledi.

Aziz Bayduz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Dünya liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. İnsanlar kira öder gibi ev sahibi olacak. İnşallah bana da çıkar.” ifadesini kullandı.

Erzurum

Erzurum’da, sosyal konut projesine e-Devlet üzerinden başvuru imkanı olmayanlar, sabahın erken saatlerinde evraklarını teslim etmek için Halk Bankası şubelerine geldi.

2 bin 100 konutun yapılmasının planlandığı kentte, evraklarını teslim etmek ve bilgi almak isteyenler banka şubelerinde yoğunluk oluşturdu

Genç kategorisinden konut için başvuran 19 yaşındaki Muhammet Nuri Deniz, AA muhabirine, ev sahibi olmayı çok istediğini belirterek “İnşallah ev çıkar. Genç olarak konut projesine sevindik, bizim gibi gençler için önemli fırsat. Şartlar çok güzel. Genç olduğumuz için bizlere kolaylık ve öncelik sağlandı, çok memnunuz.” dedi.

Emekli Raci Özgözen de ev sahibi olmak isteyenlerin bankalarda yoğunluk oluşturduğunu aktardı.

Emekli kategorisinde konut için başvurduğunu anlatan Özgözen, “Emekliler kampanyaya çok sevindi, inşallah ev sahibi oluruz. Konut sahibi olma şartları bana göre uygun. Şu an başka yöntemle ev almaya güç yetmiyor, ev fiyatları çok yüksek olduğundan TOKİ dışında ev almaya gücümüz yetmez. TOKİ’nin evleri bizi sevindirdi, emeği geçenlere teşekkür ederim. Allah razı olsun.” diye konuştu.

İnşaat işçisi Fetullah Güney de sosyal konut projesine çok sevindiklerini dile getirerek “Baba oğula 20 yıllığına bu şekilde, bu şartlarda ev vermez, evler adeta beleş. TOKİ’in evleri kaliteli ve süper. Piyasa şartlarında hiç kimse başka türlü müteahhitlerden ev alamaz çünkü fiyatlar çok yüksek.” ifadesini kullandı.

Başvuru sahiplerinden Nazime Özgözen ise projenin vatandaşları sevindirdiğini söyleyerek “Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Edoğan’dan ve emeği geçenlerden razı olsun. İnşallah konutlar gerçek ihtiyaçlılara nasip olur.” dedi.

Ardahan

Sosyal konut projesi, Ardahan’da da yoğun talep gördü.

E-Devlet üzerinden başvuru imkanı olmayanlar, sabah saatlerinde başvuru için gerekli evraklarını vermek için Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerine geldi.

Ziraat Bankası Ardahan Şube Müdürü Şefika Akar, AA muhabirine, 250 konutun yapılacağı kentte, yoğunluğun oluşmaması için görevlilerin titizlikle çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Vatandaşlardan Tanju Koç da devletin ev sahibi olmak için kendilerine güzel imkan sunduğunu belirterek “Şu ana kadar kiradaydım. İnşallah bundan sonra kendi evim olur.” diye konuştu.

Tunceli

Tunceli’de de sosyal konut projesine başvurular sürüyor.

E-Devlet üzerinden başvuru imkanı olmayanlar, erken saatlerde banka şubelerinin önüne geldi.

Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerinde yoğunluk oluşturanlar, evraklarını teslim ederek başvurularını yaptı.

Proje kapsamında kentte 250 konut inşa edilecek.

Ağrı

Ağrı’da da sosyal konut projesine başvurular devam ediyor.

E-Devlet üzerinden başvuru imkanı bulamayanlar, sabahın erken saatlerinde bankaların önünde yoğunluk oluşturdu.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar yoğunluk nedeniyle sırayla banka şubelerine alınıyor.​​​​​​​

Yozgat

Yozgat merkez ve ilçelerinde e-Devlet üzerinden başvuru imkanı bulamayanlar, evraklarını teslim etmek için taleplerin kabul edildiği bankada yoğunluk oluşturdu.

Sosyal konut için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlardan Kadir Şimşek, projenin çok güzel olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Şimşek, çocuğunun engelli olduğunu belirterek, engelli kontenjanından 3+1 konuta başvuracağını ifade etti.

Nebi Baykurt da projenin fakir, fukara için çok güzel olduğunu belirterek, e-Devlet’ten müracaat yapamadığını, banka önünde de uzun kuyruk oluştuğunu aktardı.

Dursun Çiftçi ise “Projeden memnunuz. Evim yok, inşallah bize de çıkar.” dedi.

Kayseri

TOKİ tarafından 4 bin 510 konutun yapılmasının planlandığı Kayseri’de de evraklarını teslim etmek ve bilgi almak isteyenler banka şubelerinin önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Vatandaşlardan Ercan Ayten (47) evi olmadığını, TOKİ’nin kampanyasıyla umutlandığını belirterek, aylık 2500 liraya kirada oturduğunu söyledi.

Metin Demirezen ise (65) “Bu sefer bir umudumuz var. Ödemeler bugünün şartlarında böyle olur. Ev ve kira fiyatları ortada.” dedi.

Yeter Gönüllü de (38) başvuru için İstanbul’dan geldiğini aktararak, “Bankadan kredi çekmektense TOKİ’nin uygulaması daha iyi. Kampanya yaşlılar, geliri olmayanlar için iyi oldu.” ifadelerini kullandı.

Denizli

Proje kapsamında 30 bin 300 konutun yapımının planlandığı Ege Bölgesi’nde e-Devlet üzerinden başvuru imkanı olmayanlar, evraklarını teslim etmek için Halk ve Ziraat bankaları şubelerine evraklarını teslim ediyor.

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Halk Bankası şubesi önünde ev sahibi olabilmek için sıra bekleyen vatandaşlardan Metin Tok, AA sosyal konut projesinin umutlarını artırdığını söyledi.

Başvuru şartlarının memnuniyet verici olduğunu anlatan Tok, “Kampanya çok iyi, vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ondan Allah razı olsun. Bizi ev sahibi yapacak.” dedi.

Levent Çokdal da dün kendisine sıra gelmediğini, bugün ilk işinin sabah bankaya gelmek olduğunu anlattı.

Burçin Çulluk ise ev sahibi olacağı için kendisini çok şanslı hissettiğini ifade etti.

“Çok mutluyuz, çıktığı zaman da konuşuruz”

Manisa’da da Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri önünde dün yaşanan yoğunluğun bugün de devam ettiği gözlemleniyor.

Halk Bankası Manisa merkez şubesi önünde sıra bekleyen 63 yaşındaki Zehra Tekin, heyecanlı olduğunu belirterek, “Kendimi bildim bileli kiracıyım, çocukluğumdan beri, bu yaşıma kadar… Şimdi bir umut doğdu, inşallah çıkar. Allah razı olsun devletimizden, sağ olsun, var olsun.” dedi.

Makbule Mucan da 20 yıldır kiracı olduğunu anlatarak, “TOKİ imkanı çok güzel bir şey, sadece bizim için değil gençler için, herkes için, şu sıradaki insanlar için. Allah hepimiz için hayırlısını versin. Cumhurbaşkanımıza buradan çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyuz, çıktığı zaman da konuşuruz.” diye konuştu.

Emekli Hüseyin Çakır da duygularını, “Nasip kısmet, ne çıkarsa bahtımıza. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimiz var olsun, milletimiz var olsun.” ifadeleriyle anlattı.

Muş

Proje kapsamında 3 bin 200 konutun yapımının planlandığı Van, 1150 konut yapımının planlandığı Muş ve 804 konutun yapımının planlandığı Hakkari’de ev sahibi olmak isteyenler Ziraat ve Halk Bankası şubelerine başvurdu.

Halk Bankası Muş Şubesi önünde bekleyenlerden Mehmet Şamil Kök, TOKİ tarafından yapılacak sosyal konut projesine ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Kök, “Bu proje vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayacak. Hükümetin özellikle dar gelirli ailelere, gençlere, engellilere böyle bir sosyal konut projesi hayata geçirmesini büyük bir memnuniyetle karşıladık. Ben de bankaya gelerek müracaatımı yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir proje ile vatandaşın karşısına çıkması özellikle gençlere kota ayırması bizleri memnun etti. Teşekkür ederiz. İnşallah hayırlı olur.” diye konuştu.

Mehmet Turan ise projeye başvuruda bulunmak için banka önünde beklediğini dile getirerek, “Biz gençlere bu fırsatı verdiği için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Çok güzel bir fırsat. İnşallah herkes bundan yararlanır.” dedi.

Hakkari

Ziraat Bankası Hakkari Şubesi önünde bekleyen Hasan Dayan da söz konusu projenin kiracı olanlar için uygun olduğunu belirterek, “Bankalarda yoğunluk var. Biz de başvuru için sırada bekliyoruz. 3+1 daire için başvuracağım. Adıma konut çıkmasından umutluyum. Biz projeden memnunuz. Çünkü kiralar arttı. Bu sayede ev sahibi olacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

Kardeşi Şaban Dayan da yürütülen projenin kendilerine güzel bir imkan sunduğunu ifade ederek, bu tür projelerin artması gerektiğini aktardı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir