Suriye’nin kuzeyinde yaralanan Uzman ÇavuÅŸ Osman Oktay, tedavi gördüğü hastanede ÅŸehit oldu

Suriye'nin kuzeyinde yaralanan Uzman Çavuş Osman Oktay, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu

Suriye'nin kuzeyinde yaralanan Uzman Çavuş Osman Oktay, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), 7 Åžubat’ta bölücü terör örgütü tarafından açılan taciz ateÅŸi sonucu yaralanan Piyade Uzman ÇavuÅŸ Osman Oktay’ın tedavi gördüğü hastanede ÅŸehit olduÄŸu bildirildi.

MSB’den yapılan açıklamada, Oktay’ın 7 Åžubat 2025’te Suriye’nin kuzeyinde bir üs bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateÅŸi sonucu yaralandığı ve Gaziantep Åžehir Hastanesi’nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Piyade Uzman ÇavuÅŸ Osman Oktay, Gaziantep Åžehir Hastanesi’nde yoÄŸun bakım servisinde müşahede altındayken yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılmayarak, 13 Åžubat 2025 tarihinde ÅŸehit olmuÅŸtur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boÄŸan bu olayda hayatını kaybeden aziz ÅŸehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize baÅŸsaÄŸlığı ve sabır dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

Åžehit Uzman ÇavuÅŸ Osman Oktay’ın Ä°zmir’deki ailesine acı haber verildi

Suriye’nin kuzeyinde bir üs bölgesinde, 7 Åžubat’ta bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateÅŸi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede ÅŸehit olan Piyade Uzman ÇavuÅŸ Osman Oktay’ın ÅŸehadet haberi, Ä°zmir’deki ailesine ulaÅŸtı.

Åžehidin Konak ilçesine baÄŸlı Kocakapı Mahallesi’ndeki baba ocağına gelen yetkililer, Oktay’ın ÅŸehadet haberini iletti.

Evin önüne belediye ekiplerince taziye çadırı kuruldu, eve Türk bayrakları asıldı.

Åžehidin aÄŸabeyi Mustafa Oktay, burada taziyeleri kabul etti.

“Mayısta düğünü olacaktı”

Ağabey Oktay, gazetecilere 32 yaşındaki kardeşinin görevine 8 yıl önce başladığını söyledi.

Daha önce Irak’ın kuzeyi ve Libya’da görev alan kardeÅŸinin son olarak Balıkesir’deki komando tugayında görevli olduÄŸunu anlatan Oktay, “Rabbim ÅŸahadetini kabul etsin. Vatan saÄŸ olsun.” dedi.

Oktay, 11 kardeÅŸ olduklarını, 6 erkek kardeÅŸten ÅŸehitlik mertebesinin Osman Oktay’a nasip olduÄŸunu ifade ederek, kardeÅŸinin kanının yerde kalmayacağından kuÅŸku duymadıklarını dile getirdi.

En son 3 ay önce görüştüklerini anlatan Oktay, şöyle konuştu:

“Boyun fıtığı nedeniyle hastanede yatıyordum. Hastaneye ziyaretime gelmiÅŸti. Ondan sonra bir daha nasip olmadı, görüşemedik. Geçen ay niÅŸanlanmıştı. Mayısta düğünü olacaktı. Düğünden sonra da görevini sürdüreceÄŸini söylüyordu. Babamızı, 2010 yılında kaybetmiÅŸtik. Åžimdi Osman kardeÅŸimi, vasiyeti üzerine babamın yanına defnedeceÄŸiz. Düzenini kurmuÅŸtu. Evini, eÅŸyalarını almıştı. Düğünü deÄŸil de Rabbim ÅŸehitlik nasip etti.”

Åžehidin cenazesinin, yarın Ä°zmir’de yapılacak törenin ardından Buca ilçesinde topraÄŸa verileceÄŸi öğrenildi.

TBMM BaÅŸkanı KurtulmuÅŸ’tan ÅŸehit Piyade Uzman ÇavuÅŸ Oktay için taziye mesajı

TBMM BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ, 7 Åžubat’ta bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateÅŸinde yaralanıp tedavi gördüğü hastanede ÅŸehit olan Piyade Uzman ÇavuÅŸ Osman Oktay için baÅŸsaÄŸlığı mesajı yayımladı.

KurtulmuÅŸ, sosyal medya hesabından paylaÅŸtığı mesajda, “Suriye’nin kuzeyinde yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ÅŸehit olan kahraman MehmetçiÄŸimiz Piyade Uzman ÇavuÅŸ Osman Oktay’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı diliyorum. Milletimizin başı saÄŸ olsun.” ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA