TEKNOFEST, 2,5 milyonu aÅŸan ziyaretçiyle “dünyanın en büyük organizasyonu” olarak tarihe geçti

TEKNOFEST, 2,5 milyonu aşan ziyaretçiyle "dünyanın en büyük organizasyonu" olarak tarihe geçti

TEKNOFEST, 2,5 milyonu aşan ziyaretçiyle "dünyanın en büyük organizasyonu" olarak tarihe geçti

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST 2023’ün 2,5 milyonu aÅŸan ziyaretçiyle “dünyanın en büyük organizasyonu” olarak tarihe geçtiÄŸini belirtti.

Türkiye’de milli teknolojinin geliÅŸtirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluÅŸun paydaÅŸlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, 27 Nisan-1 Mayıs’ta İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleÅŸtirildi.

EtkinliÄŸin son gününde gerçekleÅŸtirilen kapanış töreninde, TEKNOFEST İstanbul kapsamındaki teknoloji yarışmalarında dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. TEKNOFEST’in yeni marşı da ziyaretçilere ilk kez dinletildi.

Aralarında BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nden Fursan Al Emarat Hava Akrobasi ekibi ve Fas Hava Kuvvetleri ekiplerinin de bulunduÄŸu TEKNOFEST İstanbul’da uçuÅŸ gösterisi gerçekleÅŸtiren ekiplere plaket verildi. Ayrıca, TEKNOFEST Deprem Gönüllüleri TeÅŸekkür Programı kapsamında deprem bölgesine katkı sunan medya, sivil toplum kuruluÅŸları ve yerel yönetimlerin temsilcilerine plaket takdim edildi.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı Selçuk Bayraktar, kapanış töreninde yaptığı konuÅŸmada, muhteÅŸem bir TEKNOFEST’i daha baÅŸarıyla tamamladıklarını belirterek, TEKNOFEST’in rekorlar kıra kıra ilerleyen, yarınlarımıza umut veren bir festival olduÄŸunu söyledi.

“Teknoloji geliÅŸtireceÄŸim, ülkemizi tam bağımsız yarınlara taşıyacağım” diyen gençlerin TEKNOFEST’e akın akın koÅŸtuÄŸunu aktaran Bayraktar, “Bu yıl yarışmalarımıza 1 milyondan fazla genç kardeÅŸimiz baÅŸvurdu. Bu yılın ilk rekorunu yarışmacı kardeÅŸlerimiz kırdı.” dedi.

“TEKNOFEST, tam bağımsız ve müreffeh yarınlarımızın teminatıdır”

Selçuk Bayraktar, 2019’da 1 milyon 720 bin ziyaretçiyle dünya rekoru kırdıklarını hatırlatarak, “Dün 1 milyon kardeÅŸimiz Milli Teknoloji Hamlesi’yle buluÅŸmak için yiÄŸitlerin meydanı Atatürk Havalimanı’na koÅŸtu. Åžu an itibarıyla dünya çapında baÅŸka bir rekora da imza attık. TEKNOFEST 2023, 2,5 milyonu aÅŸan ziyaretçiyle ‘dünyanın en büyük organizasyonu’ olarak tarihe geçti. Bunu hep birlikte baÅŸardık. İlk günden itibaren yanımızda olan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuÅŸtu.

TEKNOFEST’in, tahakküme, dev tekellere, geleceÄŸimize ve gençlerimize inanmayanlara karşı güçlü bir itiraz olduÄŸunu vurgulayan Bayraktar, ÅŸunları kaydetti:

“TEKNOFEST, öz yurdunda garip, öz vatanında parya olmaya karşı baÅŸkaldırıdır. TEKNOFEST, ‘el ele, gönül gönüle milletimiz ve insanlık için çalışacağız’ diyen yiÄŸitlerin kardeÅŸlik meydanıdır. Bir kez daha hatırlatmak isterim; bu meydan, Türkiye’nin istikbalini yabancı ÅŸirketlerde deÄŸil, Milli Teknoloji Hamlesi’nin öncüsü Türk gençlerinde görenlerin meydanıdır. TEKNOFEST, bu milletin vicdanı, aydınlık geleceÄŸimizin mimarı, tam bağımsız ve müreffeh yarınlarımızın teminatıdır.

BirlikteliÄŸimiz her geçen gün daha da artıyor. Omuz omuza verip her zorluÄŸu inÅŸallah birlikte aÅŸacağız. KardeÅŸliÄŸimiz en güçlü hazinemiz. Bu kardeÅŸliÄŸe zarar vermek isteyenlere de asla izin vermeyeceÄŸiz. Artık ayaÄŸa kalkmış, insanlığa ve mazluma çare olan bir Türkiye var. İnÅŸallah hep birlikte kadim medeniyetimizin adalet, merhamet ve iyilik deÄŸerleriyle kuÅŸanmış bir dünya inÅŸa edeceÄŸiz. Åžairin de gönlümüze dokunduÄŸu dizelerinde söylediÄŸi gibi ‘Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya. Yüzüstü çok süründün, ayaÄŸa kalk Sakarya.'”

“Yolumuza çıkan ne olursa olsun geri dönmeyeceÄŸiz”

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı Bayraktar, geçen yıl TEKNOFEST’i Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir ÅŸekilde 3 büyük ÅŸehirde yapmaya karar verdiklerini belirterek, “İnÅŸallah 100. yılımızda baÅŸkentimiz Ankara’da ve istiklalimizin sembol ÅŸehri İzmir’de TEKNOFEST’ler düzenleyeceÄŸiz.” dedi.

TEKNOFEST’in ziyaretçilerle güzel olduÄŸunu ifade eden Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

“TEKNOFEST’i hayata geçiren T3 Vakfı’ndaki ekip arkadaÅŸlarıma, gönüllülerimize, paydaÅŸlarımıza, yarışmalara katılan genç kardeÅŸlerime, ülkemin her bir köşesinden ve dünyanın farklı noktalarından gelip heyecanımıza ortak olan, dualarını esirgemeyerek bizlere destek veren aziz milletimize teÅŸekkür ediyorum. Biz hayatımızı Milli Teknoloji Hamlesi’ne adadık. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceÄŸiz. Yolumuza çıkan ne olursa olsun geri dönmeyeceÄŸiz. Kızılelma’yı, bu meydanı, TEKNOFEST’i önce Allah’a, sonra milletimize ısmarladık.”

1 milyondan fazla yarışmacı katıldı

TEKNOFEST’te bu yıl 41 ana yarışma, 102 farklı kategoride düzenlendi ve bu yarışmalara 332 bin takım ve 1 milyondan fazla yarışmacı katıldı. Yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteÄŸi verildi.

Akıllı ulaşım, biyoteknoloji inovasyon, çip tasarım, dikey iniÅŸli roket, eÄŸitim teknolojileri, engelsiz yaÅŸam teknolojileri gibi birçok kategoride gerçekleÅŸtirilen yarışmaların yanı sıra TEKNOFEST’te paydaÅŸ kurumlar, açtıkları stantlarda geliÅŸtirdikleri ürün ve sundukları hizmetleri de sergiledi. Aralarında Bayraktar Kızılelma, Bayraktar Akıncı’nın da yer aldığı savunma sanayisinin öne çıkan projeleri de ziyaretçilere sunuldu. Bu yıl Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı, ilk kez TEKNOFEST etkinlik alanında yerini aldı.

Bayraktar Kızılelma ve Solo Türk birlikte TEKNOFEST ziyaretçilerini selamladı

Etkinlikte, tamamı yerli üretim olan Milli Kanatlar’ın gösteri uçuÅŸları, Akıncı Taaruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Bayraktar TB2, Kızılelma, HürkuÅŸ, Aksungur/Anka, Atak Helikopter, Gyrocopter, Gökbey Helikopter, MB-339NAT Fursan Al-Emarat, S-70 Skorsky, BEL 429 Helikopter, Cirrus/Cesna ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F-16 uçakları ile SoloTürk ve Türk Yıldızları’nın akrobasi uçuÅŸları yapıldı.

Bayraktar Kızılelma ve Solo Türk, gökyüzünde bir ilki gerçekleÅŸtirip birlikte uçuÅŸ yaparak TEKNOFEST ziyaretçilerini selamladı. Türk Yıldızları ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nden Fursan Al Emarat Hava Akrobasi ekibinin İstanbul semalarında birlikte gerçekleÅŸtirdiÄŸi uçuÅŸ gösterisi de ilgiyle takip edildi. Fas Hava Kuvvetleri ekipleri de bu yıl ilk kez TEKNOFEST’te uçuÅŸ gösterisi yaptı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir