Terör örgütlerine yönelik “Gürz-28” operasyonlarında 147 şüpheli yakalandı
İçiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 ilde PKK/KCK ve PYD/YPG terör örgütlerine yönelik düzenlenen “Gürz-28” operasyonlarında 147 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aralarında Ä°stanbul, Antalya ve Diyarbakır’ın da bulunduÄŸu 30 ilin cumhuriyet baÅŸsavcılıkları ile Terörle Mücadele Daire BaÅŸkanlığı koordinesinde, il jandarma komutanlıklarınca, şüpheli terör örgütü mensuplarına yönelik Gürz-28 operasyonları düzenlendiÄŸini belirtti.
Operasyonlarda 147 şüphelinin yakalandığını aktaran Yerlikaya, “40 yıldır kardeÅŸliÄŸimize pusu kuran, milletimizin birliÄŸine ve beraberliÄŸine kasteden bölücü terör örgütünü, bu topraklardan kazıyıp atıyoruz. ‘Terörle mücadele’ bizim kırmızı çizgimizdir.” ifadelerini kullandı.
Yerlikaya, operasyonlara ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Yakalanan şüpheli terör örgütü mensuplarının; terör örgütü içerisinde faaliyet göstermek, terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde bulunmak, terör örgütüne finans saÄŸlamak ve sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapmak suçlarından haklarında savcılıklarımızca soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Operasyonlar sonucu, ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, uyuÅŸturucu madde ile örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.”
Operasyonlara ilişkin görüntüleri de paylaşan Ali Yerlikaya, cumhuriyet başsavcılıklarını ve jandarmayı tebrik etti.
Kaynak: AA