Terör örgütü PKK, Duhok’ta PeÅŸmerge güçlerine saldırdı

Terör örgütü PKK, Duhok'ta Peşmerge güçlerine saldırdı

Terör örgütü PKK, Duhok'ta Peşmerge güçlerine saldırdı

Terör örgütü PKK, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) baÄŸlı PeÅŸmerge güçlerine saldırı düzenledi.

IKBY Terörle Mücadele Birimi’nin resmi Facebook hesabından IKBY İçişleri Bakanlığının konuya ilişkin açıklamasına yer verildi.

Açıklamada, PKK’lı teröristlerin Duhok’un Amedi ilçesinde öğlen saatlerinde IKBY’nin resmi güçlerini ve kurumlarını yok sayarak PeÅŸmerge güçleri Zerevani Birliklerinin kontrol noktasına roket saldırısı düzenlediÄŸi belirtildi.

Zerevani güçlerinin de bulundukları yerde kendilerini savunduÄŸu belirtilen açıklamada, “PKK’lıların bu giriÅŸimi Kürdistan Bölgesinin asayiÅŸ ve istikrarını bozmak için yapılan saldırılar çerçevesinde olmuÅŸtur. PKK Kürdistan Bölgesinin varlığına karşı bölgesel komplonun bir parçası olmuÅŸtur.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, IKBY’nin bölgesel rekabetin hesaplaşma alanı olmayacağı ancak savunma hakkının bulunduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir