Terör örgütü PKK’ya tıbbi cihaz gönderildiÄŸi iddiası incelemeye alındı
SaÄŸlık Bakanı Koca, Ankara’da bir firmanın, terör örgütü PKK’ya tıbbi cihazlar gönderdiÄŸi iddiasına yönelik Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 2 müfettiÅŸ görevlendirildiÄŸini bildirdi.
SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara’da bir firmanın, terör örgütü PKK’ya tıbbi cihazlar gönderdiÄŸi iddiasına yönelik Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (Titck) tarafından 2 müfettiÅŸ görevlendirildiÄŸini açıkladı.
Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, Ankara’nın İskitler semtindeki bir firmanın, PYD/YPG terör örgütüne tıbbi cihaz gönderdiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
SaÄŸlık Bakanı Koca, “Cihazlarla ilgili Titck kurumumuz var. Titck kurumu bu iddialarla ilgili 2 müfettiÅŸ görevlendirdi. Bize gelen herhangi bir durum yok. İdari bir soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Bununla ilgili bulgularımızı güvenlik birimlerimize veriyor olacağız. Daha fazla bilgi vermem, soruÅŸturmanın selameti açısından doÄŸru olmaz.” diye konuÅŸtu.
Kaynak: AA
