Tesettür Dünyası’ndan Tesettür Elbiseler

Tesettür elbiselerin en önemli noktası sizlere yakışacak bir model olmasıdır. Vücut hatlarına göre uygun seçimler yapılmalıdır. Bu sayede güzel görünümler elde etmiş olursunuz. Tesettür kıyafetlerinde en önemli dikkat edilmesi gereken konu ise abiyenin kumaşıdır. Kumaş yapıları saten ve şifon ipek olmasına dikkat edilmelidir. Tesettür elbiselerinde renk seçimleri önemli bir konudur. Yüz tiplerine göre renk uyumu sağlamak çok önemlidir.

 

İlk öncelikle tesettür elbiselerinde modası geçmeyecek renkler tercih edilmelidir. Siyah, neon, turkuaz, dore gibi renkler tesettür elbise de modası geçmeyen ve en çok tercih edilen renklerdendir. Tesettür elbise mavi renkli olması da modası geçmeyen renklerin arasındadır. Fakat tesettür elbise kombinlerinde aksesuar seçimlerinde dikkat edilmelidir. Elbiseye yakışacak aksesuar takmanız daha güzel kılmaktadır. Tesettür elbiseyi ortaya çıkartabilmek taşlı aksesuar seçimleri yapılmalıdır. Çünkü tercih edilen elbise kombinleri seçimlerde çok önemlidir.

 

Tesettür elbiseyi gösterecek şık aksesuarlar seçilmelidir. Tesettür elbise seçimlerinde bu şekilde olmaktadır. Tesettür abiye modellerine göre kombineler yapılması gerekir. Tesettür elbise seçiminde gidilmesi gereken alanlara göre tercihler yapılmalıdır. Abiye kıyafetinin hangi alanlarda giyeceğiniz de önemlidir. Açık bir alanda ise koyu renkler tercih edilmektedir. Tesettür elbiseyi kapalı bir alanda giyilmesi gerekiyorsa açık renkler tercih edilmelidir. Tesettür elbiselerinde giyeceğiniz yerlere göre uygun seçimler yapılmalıdır.

Tesettür kıyafetinin kumaşına çok dikkat edilmesi gerekir. Gipürlü kumaşlar her alana giyebilecek uygun kumaş modelleridir. Tesettür kıyafetine uygun makyajlar yapılmalıdır. Bunun yanında ayakkabı kombinleri, çanta kombinlerinde seçimlere dikkat edilmelidir. Bu şekilde güzel görünümler elde edebilirsiniz.

 

Saten elbise kumaşları daha sade ve zarif görünümler elde edilmektedir. Gipürlü kumaşlar ise dikkat çekici ve daha göz kamaştırmaktadır. Tesettür elbise modelleri tercih edilirken geniş kesimli olmasına dikkat edilmelidir. Tesettür elbise seçiminde vücudu ortaya çıkarmayacak bir şekilde tercihler yapılmalıdır. Tesettür kıyafetlerini sıkı dokumuş kumaşlardan yapılan kıyafetler seçilmelidir. Doğru modeller ile tercihler yapılmalıdır. Etek modelleri, göğüs kısımları kapalı olacak şekilde yapılmalıdır.

 

           Tesettür elbise kombinlerini renk uyumunu sağlayacak eşarp ve şal gibi kombinlerle yapabilirsiniz. Tesettür elbisenin rengine göre uyum sağlanması gerekir. Elbiseye uygun ayakkabı ve aksesuar kombinleri yaparak şık görünümler elde edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir