THY olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul’daki 67 seferi iptal etti

Türk Hava Yolları, İstanbul’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı varışlı ve kalkışlı yapılması planlanan 36 tarifeli sefer ile Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı yapılması planlanan 31 uçuşun iptal edildiğini duyurdu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter’dan yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşullarını tüm otoriteler ile iş birliği içerisinde takip ettiklerini belirterek, “24 Ocak tarihli, Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 31 seferimiz iptal edilmiştir. Seyahatiniz öncesinde uçuşunuzun durumunu kontrol etmenizi öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yolcuların uçuşlarıyla ilgili son durumu “https://www.turkishairlines.com/tr-int/ucak-bileti/ucus-durumu/” bağlantısından öğrenebilecekleri kaydedildi.

Hava koşullarının operasyonlara olumsuz etkisini en aza indirmek için tedbirler almayı sürdüren THY, bu doğrultuda iç ve dış hatta planladığı bazı seferleri iptal etti.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “24 Ocak tarihli, İstanbul Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 36 seferimiz iptal edilmiştir. Uçuş durumunuzu web sitemizde sorgulayabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanındaki uçuşlar yüzde 15 azaltılacak

Öte yandan, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ’den (HEAŞ) yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan 24 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilecek uçuşların yüzde 15 azaltılacağını duyurdu.

Açıklamada, “Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir