Trabzonspor, Beşiktaş deplasmanında beraberliği uzatmalarda aldı

Süper Lig’in 23. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşma 2-2 sona erdi.

Süper Lig‘in 23. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşma 2-2 sona erdi.

Trabzonspor bir puanı son anda kurtardı, yeniden zirveye çıktı

Süper Lig’in 23. haftasında uzatma dakikalarında bulduğu golle Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan bordo-mavili ekip, puanını 45’e çıkardı ve averajla yeniden liderliğe yükseldi.

Süper Lig‘in 23. haftasında uzatma dakikalarında bulduğu golle deplasmanda Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, averajla yeniden liderliğe yükseldi.

Ligde haftaya maç eksiğine rağmen 44 puanla lider giren bordo-mavili ekip, Beşiktaş karşılaşmasına çıkmadan liderliği maç fazlasıyla Demir Grup Sivasspor’a kaptırdı. Vodafone Park’a liderlik hesaplarıyla çıkan Karadeniz temsilcisi, 5. dakikada Alexander Sörloth’un attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Kaleci Uğurcan Çakır’ın birçok pozisyonda önemli kurtarışlar yaptığı Trabzonspor, Kevin-Prince Boateng’in 57, Domagoj Vida’nın 64. dakikada attığı gollerle 2-1 geri düştü. Kalan bölümde etkili olmakta ve gol pozisyonuna girmekte zorlanan bordo-mavili takım, 90+1. dakikada sahneye çıkan Sörloth’un golüyle mücadeleden 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Ligde bir maçı eksik olan Trabzonspor, bu sonuçla puanını 45’e çıkardı ve averajla yeniden liderliğe yükseldi.

Galibiyet serisi sonlandı, yenilmezlik serisi 7 maça çıktı

Trabzonspor’un Süper Lig’de yakaladığı 6 maçlık galibiyet serisi sona ererken, yenilmezlik serisi 7 karşılaşmaya yükseldi.

Ligde son mağlubiyetini 15. haftada sahasında Yukatel Denizlispor’a karşı yaşayan bordo-mavili takım, sonrasında sırasıyla İttifak Holding Konyaspor, Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa, Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Demir Grup Sivasspor’u mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş müsabakasından 2-2’lik beraberlikle ayrılan Trabzonspor’un galibiyet serisi sona ererken, yenilmezlik serisi ise 7 maça çıkmış oldu.

Çimşir yönetiminde ligde yenilgi yaşamadı

Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, bordo-mavili takımın başında çıktığı 5. lig maçında da mağlubiyet görmedi.

Ünal Karaman ile yolların ayrılmasından sonra 18. haftadaki Kasımpaşa maçından önce göreve gelen Çimşir, Beşiktaş karşılaşmasına kadar Karadeniz temsilcisinin başında çıktığı 4 maçta da galibiyet sevinci yaşamıştı.

Hüseyin Çimşir, Beşiktaş karşılaşmasıyla teknik direktörlük deneyimindeki ilk puan kaybını yaşarken, buna rağmen mağlubiyet görmeden sahadan ayrıldı.

“Üç büyükler”e karşı seriyi korudu

Trabzonspor, Türk futbolunda “Üç büyükler” olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı 7. maçında da mağlup olmadı.

“Üç büyükler” karşısında son mağlubiyetini geçen sezonun ikinci yarısında İstanbul’da Galatasaray’la oynadığı müsabakada 3-1’lik skorla yaşayan bordo-mavili ekip, bu takımlara karşı sonrasındaki 7 maçta mağlubiyet yüzü görmedi.

Trabzon temsilcisi, bu süreçte söz konusu takımlarla yaptığı mücadelelerde 3 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Beşiktaş’ı 4-1 ve 2-1’lik skorlarla mağlup eden bordo-mavililer, son müsabakadan ise beraberlikle ayrıldı.

Sörloth, gol sayısını 19’a çıkardı

Trabzonspor’un Norveçli santrforu Alexander Sörloth, Beşiktaş maçında da gollerine devam etti.

24 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı takımla yaptıkları maçın 5 ve 90+1. dakikalarında skoru değiştirerek ligde 19 gole ulaştı.

Gol krallığı yarışında zirvede bulunan Sörloth, ligde son 7 maçın 6’sında 10. kez gol sevinci yaşadı.

Norveçli futbolcu, Beşiktaş ile ligin ilk yarısında oynanan ve 4-1 kazandıkları maçta da bir gol atmıştı.

Arka arkaya 12 lig maçında gol attı

Trabzonspor, Süper Lig’de çıktığı son 12 maçta en az 1 kez fileleri havalandırdı.

Ligin 10. haftasında sahasında Göztepe’ye 1-0 mağlup olan bordo-mavili ekip, söz konusu müsabakadan sonra yaptığı 12 karşılaşmada da gol sevinci yaşadı.

Karadeniz temsilcisi, bu süreçte 30 gol atarken, 9 galibiyet, iki beraberlik ve bir yenilgi yaşadı.

Campi, Çaykur Rizespor maçında yok

Trabzonspor’un Arjantinli savunma oyuncusu Gaston Campi, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Beşiktaş müsabakası öncesinde ligde 3 sarı kartı bulunan 28 yaşındaki stoper, 53. dakikada sarı kart gördü.

Campi, ligin 24. haftasında Trabzonspor’un sahasında yapacağı Çaykur Rizespor müsabakasında forma giyemeyecek.

Karadeniz temsilcisinde teknik direktör Hüseyin Çimşir de 90+2. dakikada sarı kart gördü.

Trabzonspor Teknik Direktörü Çimşir: Oyuncu grubunun şampiyonluğa inancı var

Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile Alexander Sörloth’un 90+1. dakikada attığı golle 2-2 berabere kalan Trabzonspor’un teknik direktörü Hüseyin Çimşir, son ana kadar mücadele ederek 1 puanı kurtardıklarını söyledi.

Vodafone Park’ta oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor’un teknik direktörü Hüseyin Çimşir, maçın 5. dakikasında buldukları golden sonra Trabzonspor‘un geriye yaslandığı şeklindeki yorum üzerine, “Beşiktaş bu zamana kadar Süper Lig‘de topa en fazla sahip olan 2. takım. Bu bizim planımız dahilinde değildi. Çok kolay top kayıpları yaptık. Daha çok topa sahip olmamız ve topu iyi kullanmamız gerekiyordu. Beşiktaş‘ın baskısını bekliyorduk. Topu kazandıktan sonra ileri taşımakla ilgili problemler yaşadık. Özellikle 45 ile 65. dakikalar arasında ciddi baskı yedik. Orada da zaten golleri yedik. Değişikliklerle oyuna ortak olduk. Pozisyon da verdik ama son dakikaya kadar maçı bırakmadan attığımız golle 1 puanı kurtardık.” diye konuştu.

Maç içinde planlarını uygulamada başarılı olamadıklarını aktaran Hüseyin Çimşir, “Oyun içinde merkezi kapatıp Beşiktaş’ı kenardan orta yapmaya zorladık. Bunu planladık ama oyunun bir bölümünde kenardan çok merkezde boşluklar oldu. Bu bizim planımız değildi. Oyuncu ve pozisyon değişiklikleriyle bunu azaltmaya çalıştık ama genel olarak çok başarılı olamadık.” ifadelerini kullandı.

Orta saha ile ilgili paylaşım sıkıntıları yaşadıklarını aktaran Çimşir, “Mikel bizim için önemli bir oyuncu. Onun yerine görev verdiğimiz arkadaşlar da elinden geleni yaptı. Mücadele anlamından futbolcularımın iyi oynadığını düşünüyorum. Kenar oyuncuların biraz daha merkezi kapatması gerekiyordu. Sadece orta sahadaki 3 oyuncuyla ilgili değildi.” değerlendirmesinde bulundu.

Ligde kalan maçlarının 7’sini dış sahada oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Çimşir, “Deplasman-içerisi olarak bakmıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz ve hayalimiz var”

Bordo-mavili takımın teknik direktörü, şampiyonluk hayallerinin olduğunu söyledi.

Takımla şampiyonluğu konuştuğunu aktaran 40 yaşındaki teknik adam, “Bir hayalimiz var. Bu hayal neticesinde devam ediyoruz. Sonuna kadar bunu sürdüreceğiz. Oyuncu grubunun şampiyonluğa inancı var. Sezon sonuna kadar bekleyip ne olacağını görmek lazım. Bizim hedefimiz ve hayalimiz var. Bunun mücadelesini veriyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

Daniel Sturridge-Kamil Ahmet Çörekçi değişikliği

Hüseyin Çimşir, maç içinde Daniel Sturridge’in yerine Kamil Ahmet Çörekçi’yi alarak orta sahayı güçlendirmek istediğini kaydetti.

Kamil Ahmet’in yerine neden Caleb Ekuban’ı tercih etmediğiyle ilgili soru üzerine Çimşir, “Ekuban, 17-18 gün aradan sonra ilk kez çarşamba günü takımla antrenman yapmaya başladı. Buraya getirirken kadroya da almayı düşünmüyordum. Çünkü 2 antrenmanda bizimle beraber oldu. Sturridge-Kamil Ahmet değişikliğiyle topu tutma ve kazanma adına orta sahayı güçlendirmek istedim. Daniel’in savunma aksiyonlarından problemlerini gördüm. Ondan dolayı değişiklik yaptım.” değerlendirmesinde bulundu.

Alexander Sörloth’un bonservisi

Hüseyin Çimşir, 19 gole ulaşan Alexander Sörloth’un bonservisi almak için gelecek sezonun sonuna kadar bekleneceğini söyledi.

Sörloth’un İngiltere Premier Lig takımlarından Crystal Palace’dan 1+1 yıllığına kiralandığını aktaran Çimşir, “Sörloth’un bir yıl daha sözleşmesi var. Oradaki opsiyon hakkı bize ait. Şu an için öyle bir düşünce yok. Sonuna kadar beklemek var.” diye konuştu.

Beşiktaş uzatmada galibiyeti kaçırdı

Beşiktaş, Süper Lig’in 23. haftasında Trabzonspor ile oynadığı maçta uzatma dakikalarında galibiyeti kaçırdı.

BeşiktaşSüper Lig‘in 23. haftasında Trabzonspor ile oynadığı maçta uzatma dakikalarında galibiyeti kaçırdı.

Rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 geride tamamlayan siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla karşılaşmada 2-1 öne geçti. Son dakikalarda üst üste rakip kalede pozisyon bulan ama bunları değerlendiremeyen Beşiktaş, 90+1. dakikada yediği golle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Sergen Yalçın yönetiminde Çaykur Rizespor ve Gaziantep FK maçlarını kazanan Beşiktaş, geçen haftaki Medipol Başakşehir yenilgisinin ardından Trabzonspor karşısında da puan kaybı yaşadı.

Ligde 4. kez berabere kalan siyah-beyazlı takım, puanını 37’ye çıkardı.

Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı namağlup serisi sürdü

Beşiktaş’ın Süper Lig’de Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile Vodafone Park’ta yaptığı maçlardaki namağlup serisi sürdü.

Bu 3 takımla yeni stadında 11 kez karşı karşıya gelen siyah-beyazlı ekip, 5 galibiyet ve 6 beraberlik aldı. Rakiplerine söz konusu maçlarda 22 gol atan Beşiktaş, kalesinde 14 gol gördü.

Trabzonspor’u 4. kez konuk eden Beşiktaş, bir galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Fenerbahçe ile Vodafone Park’ta yaptığı 3 maçta bir galibiyet ve 2 beraberliği bulunan siyah-beyazlı takım, Galatasaray ile evinde oynadığı 4 maçın 3’ünü kazanıp birini beraberlikle tamamladı.

14 maç sonra berabere kaldı

Beşiktaş, Süper Lig’de 14 maç sonra rakibiyle berabere kaldı.

Ligin 8. haftasında MKE Ankaragücü ile deplasmanda 0-0 berabere kalan siyah-beyazlı takım, Trabzonspor mücadelesini ise 2-2 beraberlikle tamamladı.

Vodafone Park’ta Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Medipol Başakşehir ile evinde yaptığı karşılaşmadan da aynı skorla ayrıldı.

Son 9 maçta 3 galibiyet

Siyah-beyazlı takım, ligdeki son 9 maçta 3 galibiyet alabildi.

Söz konusu maçların birini berabere tamamlayan Beşiktaş, 5 karşılaşmadan ise mağlup ayrıldı.

2020 yılı iyi geçmiyor

Beşiktaş, 2020 yılında şu ana kadar istediği sonuçları alamadı.

Bu yılın ilk bölümünde ligde ve Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere 8 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlı takım, bunların sadece ikisini kazanabildi.

Bir karşılaşmayı berabere tamamlayan Beşiktaş, 5 kez mağlup oldu.

Boateng, Vodafone Park’ta yine attı

Beşiktaş’ın ara transferde kadrosuna dahil ettiği Kevin-Prince Boateng, Vodafone Park’ta üst üste ikinci kez gol sevinci yaşadı.

Siyah-beyazlı formayı ilk kez Vodafone Park’taki Gaziantep FK maçında giyen ve rakip fileleri havalandıran Ganalı futbolcu, Trabzonspor karşılaşmasının 57. dakikasında golünü attı.

Maçta sakatlanan Boateng, 78. dakikada yerini Tyler Boyd’a bıraktı.

Vida’dan 4. gol

Beşiktaş’ı 2-1 öne geçiren golü atan Domagoj Vida, bu sezon 4. kez fileleri havalandırdı.

Vida, Trabzonspor maçının yanı sıra ilk yarıda Çaykur Rizespor, Fraport TAV Antalyaspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında gol sevinci yaşamıştı.

Karşılaşmanın son dakikalarında sakatlanan Georges-Kevin N’Koudou oyuna devam edemedi ve yerini Necip Uysal’a bıraktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın: Kazanamadığımız için çok üzgünüz

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçta çok pozisyon bulduklarını ama bunları değerlendiremediklerini söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın: Kazanamadığımız için çok üzgünüz

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın: Kazanamadığımız için çok üzgünüz

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçta çok pozisyon bulduklarını ama bunları değerlendiremediklerini söyledi.

İlk yarı

5. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti. Sörloth, orta sahada Hutchinson’dan kaptığı topu Ndiaye’ye kazandırdı. Bu futbolcunun pasıyla topla tekrar buluşan Sörloth, ceza sahası sol çaprazından düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

27. dakikada N’Koudou’nun sağdan ortaladığı topu Gökhan Gönül kafayla kaleye gönderdi, kaleci Uğurcan Çakır son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunda arka direğe giden meşin yuvarlağa Boateng’in volesinde, top üstten auta gitti.

32. dakikada sağdan gelen ortayı penaltı noktası önünde Ndiaye kafayla indirdi, sağ çaprazda topla buluşan Guilherme’nin şutunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

35. dakikada N’Koudou rakiplerinden sıyrılarak sağdan ceza sahasına girerek şutunu çekti, kaleci topun ağlara gitmesine izin vermedi.

45+3. dakikada Boateng sağdan ceza sahasına girerek şutunu çekti, kaleci Uğurcan Çakır topu kornere çeldi.

Mücadelenin ilk yarısı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarı

48. dakikada Caner Erkin’in soldan getirdiği topla ceza sahasına giren Hutchinson, meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Topu kontrol eden Burak Yılmaz’ın zayıf şutunda, kaleci gole izin vermedi.

50. dakikada Gökhan Gönül’ün sağdan ortaladığı topa Elneny kafayla vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.

56. dakikada Gökhan Gönül’ün sağdan yaptığı ortada Burak Yılmaz topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

57. dakikada Beşiktaş’ın golü geldi. Sol tarafta topla buluşan Burak Yılmaz’ın yerden ortasında ön direkte topa ayak koyan Boateng, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

62. dakikada Trabzonspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza sahası önünde buluşan Elneny’nin şutunda, kaleci son anda topu kornere çeldi.

64. dakikada Beşiktaş skoru 2-1 yaptı. Caner Erkin’in sağdan kullandığı köşe vuruşunda Boateng’in kafa vuruşu uzak direkten oyun alanına geri döndü. Ruiz’in şutunda kaleci çizgi üzerinde topu çeldi, Vida önünde bulduğu meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.

85. dakikada Campi’nin uzaktan şutunda, Karius son anda topu kornere çeldi.

90. dakikada Caner Erkin’in orta sahadan ileri gönderdiği topla buluşan Diaby hızla ceza sahasına girdi. Rakiplerinden sıyrılarak şut açısı arayan siyah-beyazlı futbolcunun vuruşunda bordo-mavili oyunculara çarpan top hız kaybedince kaleci meşin yuvarlağı kurtardı.

90+1. dakikada Trabzonspor’un beraberlik golü geldi. Ekuban’ın sağdan ortaladığı topu Sörloth, arka direkte tek dokunuşla filelere gönderdi: 2-2.

Karşılaşma 2-2 tamamlandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir