Trabzonspor, sahasındaki başarısını sürdürdü

Trabzonspor, sahasındaki başarısını sürdürdü

Trabzonspor, sahasındaki başarısını sürdürdü

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Trabzonspor, İstanbulspor’u 4-0 yendi.

29. dakikada Yusuf Yazıcı’nın pasında ceza yayı içerisinden Abdülkadir Ömür’ün şutunda, kaleci Jensen topa sahip oldu.

33. dakikada Trabzonspor golü buldu. Bakasetas’ın sağdan kullandığı serbest atışta, Denswil’in indirdiği topu altıpas içinde Yusuf Yazıcı, şık bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0

46. dakikada Ethemi’nin ceza alanı sol çaprazından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır yatarak topu kontrol etti.

48. dakikada Trabzonspor, farkı 2’ye çıkardı. Bakasetas’ın sağdan ortasında Gomez’in şutunda, kaleciden dönen topu takip eden Bartra, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

51. dakikada bordo-mavili ekip, üçüncü golünü buldu. Bakasetas’ın ceza alanı sol çaprazından yerden şutunda top, kaleci Jensen’in solundan filelerle buluştu: 3-0

64. dakikada Trabzonspor, skoru 4-0’a getirdi. Hamsik’in pasında sol çaprazda rakibinden sıyrılan Trezeguet’nin yerden şutunda top, kaleci Jensen’in sağından filelere gitti: 4-0

79. dakikada Djaniny’in ceza alanı çizgisi yakınından şutunda, kaleci Jensen sağ üst köşeye gelen topu güçlükle kornere çeldi.

90+5. dakikada Emir Kaan Gültekin’in ceza alanı sağ çaprazından şutunda, top üstten auta gitti.

Trabzonspor, karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

Trabzonspor, sahasındaki başarısını sürdürdü

Bu sonuçla, Trabzonspor, puanını 35’e çıkartarak 5. sıraya yükseldi. İstanbulspor ise 15 puanla 18. sırada kaldı.

Ligde 8 Mart 2021’de Alanyaspor’a 3-1 kaybettiği karşılaşmadan sonra 685 günlük sürede iç sahada mağlup olmayan Karadeniz ekibi, yenilmezlik serisini 35 maça çıkardı.

Trabzonspor, söz konusu müsabakalarda 23 galibiyet, 12 beraberlik alarak rakiplerine hiç 3 puan vermedi.

Trabzonsporlu futbolcular, İstanbulspor galibiyetini değerlendirdi

Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan Trezeguet, iyi oynayıp 3 puanı kazandıklarını, bundan sonra da takım olarak yollarına galibiyetle devam etmeyi istediklerini söyledi.

Attığı gol ve galibiyetin kendisi için önemli olduğuna değinen Trezeguet, “Harika bir taraftar grubumuz var. Bizi desteklemeye her maç geliyorlar ve bizim de onları her maç mutlu etmemiz gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Trezeguet, maçın ikinci yarısında oyuna dahil olmasıyla ilgili soruya ise “Benim için önemli değil. Önemli olan takımın kazanması ve takım her zaman önde gelir. Hocanın böyle bir kararı olmuş olabilir. Önemli olan Trabzonspor’un 3 puan alması ve şehrin mutlu olması.” cevabını verdi.

Bruno Peres ise ligde varlıklarını hissettirebilmek adına 3 puanın önemli olduğunu vurguladı.

Maçta iyi bir mücadele ortaya koyduklarını aktaran Peres, “Takım arkadaşlarımızla birlikte bu yarışta olduğumuzu gösterebildiğimizi düşünüyorum. İlk yarı iyi bir oyun ortaya koyabildik ama daha fazla fırsatlar üretebilirdik. İkinci yarının başlamasıyla kazandığımız fırsatları gole çevirerek farklı bir galibiyet elde ettik. Bizim adımıza 3 puan alabilmek çok önemliydi.” diye konuştu.

Peres, sakatlığının ardından forma şansı bulmasını ise “6 aylık uzun bir süreç oldu benim adıma. Tedavi olduğunuz her sürede daha zor hissediyorsunuz. Bütün yaptığım çalışmalar, bıraktığım yerden iyi devam edebilmek üzerineydi.” şeklinde değerlendirdi.

Bakasetas: Kaybettiğimiz puanları telafi etmemiz gerekiyor

Bakasetas da taraftarları önünde aldıkları 3 puanı önemli bulduklarına ve diğer maçlarda da bunu devam ettirmeleri gerektiğine değindi.

Peş peşe galibiyetler almaları gerektiğini vurgulayan Bakasetas, “İyi ve kaliteli bir takım olduğumuzu, bunu kanıtladığımızı düşünüyorum. Beraberliklerle, mağlubiyetlerle puan kaybettik. Kaybettiğimiz puanları telafi ederek yukarıya çıkmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yunan futbolcu, geçen sezonla bu sezonun kıyaslanmasına ilişkin bir soru üzerine de “Geçen sene ligdeki en iyi takıma sahiptik, çok büyük farkla şampiyonluğu kazandık. Her sene kupayı kazanamazsınız. Elbette hedefimiz budur. Son üç maç açısından baktığımızda bir seri yakaladık ve bu andan itibaren bunu devam ettirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Marc Bartra ise ligde üst sıralara gelebilmek adına önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, “Sadece 3 puan açısından değil bize katacağı mutluluk yönünden de önemliydi. Bugün özellikle ikinci yarıda taktik değişiklikler sonunda çok iyi bir oyun ortaya koyduk. İlk yarıda aslında çok iyi mücadele etmeye çalıştık. Rakibimiz merkezi iyi kapattı bugün. Biz de ikinci yarıda yaptığımız değişikliklerle buna karşı önlem aldık. Bizim adımıza çok önemli bir 3 puan oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir